Kortingskalender: profiteer in de maand juli van deze voordelen en promoties

|Posted by | Financiën, Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , , , , , ,

pensioen

Wie slim koopt, kan vele euro’s besparen. Het gaat niet alleen om het in de gaten houden van aanbiedingen en voordeelbonnen te gebruiken; het is ook van belang om in de juiste tijd van het jaar je slag te slaan. We helpen je om optimaal te profiteren van de seizoensgebonden kortingen en promoties. Dit zijn de tips voor de maand juli.

Juli biedt volop aanbiedingen, vooral dankzij de solden. De overheid heeft vastgesteld dat winkels hun artikelen twee keer per jaar met sterke afprijzingen mogen aanbieden. Voor de zomer is bepaald dat dit van 1 juli tot en met 31 juli mag.

De solden hebben deze zomer hun start zeker niet gemist. Sommige winkels pakken al uit met kortingen die kunnen oplopen tot 50 à 60 procent. Zij doen dat om een zwak voorjaar te compenseren. Voornamelijk de kledingwinkels hopen op een sterke soldenmaand. Volgens Comeos, de Belgische federatie van de handel en diensten, hebben de grote winkelketens de afgelopen maanden 3,8 procent minder verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wanneer je nog op zoek bent naar een nieuwe zomergarderobe of een aantal elektronische apparaten in huis moet vervangen; dit is dus de maand om te shoppen. Wel is het slim om niet meteen de eerste week alles al in huis te halen. Geduld wordt beloond aangezien kortingen tegen het eind van de maand hoger oplopen.

Om je uitgaven binnen de perken te houden, raden wij je aan om voor jezelf uit te maken hoeveel je maximaal wilt spenderen. Neem dit bedrag bijvoorbeeld in contanten mee en laat je bankkaart thuis, zodat je niet in de verleiding komt om meer uit te geven. Een andere optie is om dat bedrag op een prepaid kredietkaart te laden. Wanneer je daar bijvoorbeeld honderd euro op zet en dat volledige bedrag uitgeeft, kan je er pas weer mee betalen wanneer je opnieuw een bedrag laadt op de kaart.

Extra voordeel wanneer je shopt met je kredietkaart

Wie een prepaid of reguliere kredietkaart gebruikt om deze maand te shoppen, doet er verstandig aan om de aan de kaart gekoppelde voordelen eens te bekijken. Veel banken bieden jou als klant namelijk bepaalde kortingen of spaarprogramma’s. Wie voor één van de Carrefour-kaarten kiest, heeft bijvoorbeeld 1 procent korting op zijn of haar aankopen en kan de kaart direct als klantenkaart gebruiken in Carrefour-winkels.

Visa- en Mastercard-kaarten zijn aangesloten bij het spaarprogramma Spaar&Pluk. Bij elke aankoop vanaf 25 euro die je met de kaart doet, krijg je één punt. Deze kun je vervolgens inwisselen tegen vouchers die je kunt besteden bij onder meer restaurants, attractieparken, concerten en kledingwinkels. Zo spaar je dus voor interessante aanbiedingen en kortingen tijdens het shoppen.

Naast sparen voor vouchers, kan je met sommige kredietkaarten ook geld terugkrijgen. De meeste grote banken bieden zo’n cashback kredietkaart. Het percentage wat je terug kunt krijgen, ligt vaak tussen de één en twee procent van het aankoopbedrag en kan per bank verschillen.

Let op dat de aanschaf van een kredietkaart niet gratis is, en dat je de rekening van je aankopen pas achteraf gepresenteerd krijgt waardoor het risico bestaat dat je meer en sneller uitgeeft.

Voordelen gekoppeld aan je zomervakantie

Juli is ook de maand van de zomervakanties. Hoewel het over het algemeen loont om je zomervakantie al vroeg in het jaar te boeken (je profiteert dan van vroegboekkortingen), is de lastminute-reis nog altijd een optie. Grote kans dat reizen naar populaire landen als Frankrijk of Spanje al volgeboekt zijn, maar dat je bijvoorbeeld voor Oost-Europese zonbestemmingen nog wel een aanbieding kan vinden.

Wist je trouwens dat je in de vertrekhal van vliegveld Zaventem een last minute-desk kan vinden? Voor wie op dezelfde dag nog wil vertrekken, biedt de Connections Travel Shop aanbiedingen voor vliegvakanties, maar ook voor cruisereizen. Hier kan je dus nog van hoge kortingen op vakanties profiteren.

Als je een vakantie boekt, is het slim om dat met een kredietkaart te doen waaraan reis- en annuleringsverzekeringen gekoppeld zijn. Zo worden medische kosten gedekt in het buitenland en kan je aanspraak maken op een (gedeeltelijke) vergoeding wanneer bijvoorbeeld je camera gestolen wordt op reis.

Met een aantal kredietkaarten kun je ook miles sparen. Elke aankoop die je met de kaart doet, levert je miles op die je vervolgens in kunt zetten voor vliegtickets of voor internationale treinreizen zoals die met Eurostar of Thalys. Als je deze zomer op vakantie gaat, kan het je dus een korting opleveren voor tickets in de toekomst.

Wil je weten welke kredietkaart het beste past bij jouw persoonlijke situatie? Door onze vergelijkingstool voor kredietkaarten te gebruiken, zie je welke aanbieder aansluit bij jouw wensen.