De 5 redenen om een kredietkaart met reisverzekering aan te vragen

|Posted by | Kredietkaart

reisverzekering

Houdt u van reizen? Voorkomt u liever dan te genezen? En wilt u graag een nieuwe kredietkaart? Heeft u op alle vragen “ja” geantwoord, dan heeft u een kredietkaart met reisverzekering nodig! Nog steeds niet overtuigd? Ontdek de 5 redenen om een kredietkaart met reisverzekering aan te vragen.

Lees ons artikel: Hoe kiest u de juiste kredietkaart?

1. U kunt een vergoeding ontvangen als u uw reis annuleert

Als u een reis heeft geboekt en betaald met uw kredietkaart, maar u bent niet meer in staat om deze reis te maken, dan kunt u uw geld terugkrijgen. Dit wel tot een bepaald bedrag en onder bepaalde voorwaarden. Dit kunt u terugvinden in de algemene voorwaarden van de verzekeringspolis, beschikbaar op de site van de bank.

Over het algemeen dekken de kredietkaarten met reisverzekering annulatie omwille van volgende redenen: overlijden, ziekte of een ongeval (van de verzekerde en van zijn gezin) evenals serieuze materiële schade die de aanwezigheid van de verzekerde vereisen (diefstal, brand, beschadiging…).

Daarnaast kunnen verzekeringen zo ver gaan dat u zelfs gedekt bent wanneer u bijvoorbeeld ontslagen bent of u opgeroepen wordt voor de rechtbank als getuige of jury tijdens uw vakantie.

Het bedrag van de dekking hangt af van de bank, maar ook van de kaart die u heeft gekozen. Er is meestal ook een franchise die u zelf moet betalen.

Tot slot, vergoeden de banken alleen wanneer u de reis (voor een deel) met de kredietkaart hebt betaald. U kunt deze informatie, net zoals het bedrag dat gedekt wordt, terugvinden in onze vergelijkingstool.

reisverzekering

Lees ons artikel: in hoeverre bent u als vakantieganger verzekerd met uw kredietkaart?

2. U kan gedekt zijn wanneer uw vlucht is vertraagd of wanneer u uw aansluiting mist

Als er redenen zijn die niet aan uzelf te wijten zijn waardoor u uw aansluiting mist of wanneer uw vlucht of trein is vertraagd, kan u gedekt zijn bij sommige kredietkaarten.

Over het algemeen vragen banken wel dat uw reis is betaald met uw kredietkaart. In dat geval kunt u een bedrag ontvangen om maaltijden, drankjes, overnachting of andere noodzakelijke zaken mee te betalen. Dit tot een bepaald maximumbedrag dat staat vermeld in de verzekeringspolis.

De meeste banken laten u hiervan alleen genieten als er geen alternatief vervoersmiddel ter beschikking werd gesteld binnen de 4 uur. (Bijvoorbeeld voor de kredietkaarten Beobank World Travel en Brussels Airlines Premium Americain Express).

3. U kunt gedekt zijn wanneer er een ongeval is gebeurd tijdens uw vakantie met een reisverzekering

Wanneer een ongeval helaas leidt tot permanente invaliditeit of overlijden, kunnen u of uw erfgenamen een vergoeding ontvangen. Uw bank heeft een maximumbedrag gesteld, die staan beschreven in de voorwaarden.

4. U kunt u een tegemoetkoming krijgen voor verlies of vertraging van uw bagage.

Wanneer u slachtoffer bent van verlies of een vertraging van uw bagage kunt u dankzij de reisverzekering van uw kredietkaart een vergoeding krijgen. Dit tot een maximumbedrag dat vermeld staat in de verzekeringspolis.

Bij vertraging, vergoeden banken u over het algemeen pas na een bepaalde tijd (meestal meer 4 uur) dat u heeft moeten wachten tot uw bagage op bestemming aankwam. Bij verlies van uw bagage kan u pas een vergoeding aanvragen bij de bank wanneer uw bagage na een bepaalde tijd (meestal 48 uur) nog niet is aangekomen.

Om deze vergoeding te ontvangen, heeft u een certificaat genaamd “Property Irregularity Report” nodig at bevestigt dat uw bagage verloren is gegaan. Ook heeft u een bevestiging nodig dat uw ticket is betaald met de kredietkaart.

5. U kunt internationale bijstand krijgen tijdens uw vakantie

U kunt tijdens uw reis genieten van internationale bijstand die verschillende diensten kan bevatten:

  • Medische bijstand: wanneer u slachtoffer bent geworden van een ongeval tijdens uw vakantie, kunt u genieten van een dekking. De reisverzekering van uw kredietkaart kan u inderdaad een deel of het geheel van uw medische kosten voorschieten of dekken. Ook wanneer uw medische toestand het vereist, kunnen de repatriëringskosten vergoed worden door de bank tot een bepaald bedrag. U kunt ook een snelle terbeschikkingstelling van een specialist of geneesmiddelen verkrijgen of een voorschot op de ziekenhuisfactuur.
  • Juridische bijstand: u kunt bijvoorbeeld juridische bijstand krijgen tijdens strafrechtelijke of burgerrechtelijke zaken ter plekke op uw vakantiebestemming.
  • Persoonlijke bijstand: met de meer luxueuze kredietkaarten, kunt u bijvoorbeeld genieten van de hulp van een tolk of bepaalde informatiediensten tijdens uw reis.

Het is belangrijk om weten dat uw familieleden vaak ook kunnen genieten van deze dekkingen van (afhankelijk van uw bank).

Lees ons artikel:  de drie beste kredietkaarten voor frequente reizigers

Zoals u heeft begrepen, kunt u genieten van een groot aantal voordelen met een kredietkaart met reisverzekering.
Twijfel dus niet om alle financiële instellingen te vergelijken zodat u de kredietkaart kan vinden die best bij u past!

Lees ons artikel:  Hoe vakantiezorgen voorkomen met uw kredietkaart ?

reisverzekering

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!