Sinterklaas aankopen: gebruik de slimste kredietkaart

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: ,

Sinterklaas aankopen

Binnenkort is het weer zover: 6 december alias Sinterklaas ligt in het vooruitzicht. Dit gaat gepaard met familiebezoeken, versieringen en uw dieet even vergeten voor al dat lekkers. Maar elk jaar opnieuw brengt dat ene agendapunt u steeds de nodige portie stress: cadeautjes kopen voor pakjesavond. Dit gebeuren staat gelijk aan kinderen die vol met hoge verwachtingen uitkijken naar wat er in het inpakpapier zal zitten. U wilt uiteraard niet onderdoen en hen niet teleurstellen. Indien u geen inspiratie heeft voor welke pakjes u dit jaar zal kiezen, kan u altijd onze bespaartips voor Sinterklaas aankopen bekijken.

Wanneer u na lang zoeken de geschikte cadeautjes heeft gevonden voor alle begunstigden, is het tijd om geld uit te geven. Er zijn echter meerdere opties mogelijk hoe u dit op een slimme manier kan aanpakken. In plaats van met cash of een gewone kredietkaart te betalen, zijn er specifieke kredietkaarten die u op een ideale manier voordelen kunnen bieden bij dit gebeuren.

U geeft gemakkelijk toe aan te dure cadeaus? Een prepaid kredietkaart is iets voor u

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt: u gaat winkelen met het voornemen dat u maar een gelimiteerd bedrag zal uitgeven, maar na thuiskomst kijkt u uw rekening na en verschiet u van het gespendeerde bedrag. Daar gaat uw maandloon. Met betrekking op uw Sinterklaas aankopen kan al snel hetzelfde probleem opduiken. Terwijl u op zoek bent naar het leukste cadeautje voor uw petekind, loopt de prijs al gemakkelijk op. Zeker als u ook uw 3 neefjes en 4 achternichtjes een even leuk pakje wil schenken. De kredietkaart die u in dit geval het beste zal helpen bij een beter budgetbeheer is de prepaid kredietkaart. Al is dit type kredietkaart niet zo bekend als de gewone kredietkaart, kan deze u heel goed van pas komen wanneer u uw Sinterklaas aankopen aan het doen bent.

Bij een prepaid kaart plaatst u vooraf een bepaalde som geld op de kaart. U kan alleen dit bedrag uitgeven en niet onder 0 gaan. Zo vermijdt u verrassingen als u na het shoppen uw uitgaven nakijkt. Dit zal u ook aansporen om dit jaar iets minder dure Sinterklaas pakjes te kopen en verder te zoeken naar even leuke maar iets goedkopere cadeautjes voor pakjesavond. In plaats van de nieuwste Xbox game aan te schaffen is het dit jaar misschien een idee om uw petekind een dag naar de winter Efteling mee te nemen. Indien u uzelf herkent in dit profiel, aarzel dan niet om de beste prepaidkaart van uw keuze te vinden op ons online vergelijkingsplatform.

Cadeaubonnen en andere voordelen uit uw Sinterklaas aankopen halen? Ga voor een kredietkaart met punten

Een tweede optie die u toelaat om op een slimmere wijze Sinterklaas aankopen te doen is de kredietkaart met punten. Het principe is simpel: elke aankoop die u doet met een punten kredietkaart zorgt ervoor dat u een bepaald aantal punten verdient. Deze punten kan u accumuleren en later inruilen voor beloningen zoals cadeaubonnen of coupons, afhankelijk van het toepasselijke getrouwheidsprogramma dat bij de kaart in kwestie hoort. Zo’n cadeaubon kan dan weer handig van pas komen bij het volgende Sinterklaas pakje dat u wilt kopen. Sommige programma’s laten u toe om van exclusieve promoties te genieten, promoties die u anders niet had gekregen. Dit kan u naar winkels leiden waar u normaal niet aan zou hebben gedacht om hier een kijkje te gaan nemen voor uw pakjes. Zo kan u meer inspiratie opdoen voor uw volgende aankopen.

Hoe meer transacties u met deze kaart doet, des te meer punten u kan verzamelen, en hoe meer voordelen uit de bus kunnen komen. Wel kan er soms een minimumbedrag van toepassing zijn dat u moet uitgeven met de kaart om zodoende 1 punt te kunnen verdienen, zoals bijvoorbeeld het geval is in het Spaar en Pluk programma (25 euro). Met deze kaart kan u de leukste Sinterklaas aankopen uitkiezen en houdt u er toch nog voordeel aan over.

Voorbeeld: u bezit een puntenkredietkaart van een bank die deelneemt aan het Spaar en Pluk programma. Voor de Sinterklaas pakjesavond van uw 2 neefjes heeft u hen elk een nieuw Playstation spel cadeau gedaan. Dit kostte u in totaal € 125. Bij betaling met de punten kredietkaart heeft u 5 punten verzameld, goed voor een cheque van € 5 geldig in de partnerwinkels van Spaar en Pluk. U neemt hier een kijkje en vindt de eenhoornpantoffels waar uw dochter al lang naar verlangt. U kan hier de kortingsbon gebruiken.

Spreekt het principe van het puntensysteem u aan? Vergelijk dan alle mogelijke punten kredietkaarten voor een optimale keuze.

Krijg per pakje geld terug met de cashback kredietkaart

Misschien klinkt een punten kredietkaart toch niet zo interessant voor u omdat u geen kei bent in het tijdig spenderen van coupons die meestal maar een beperkte tijd geldig zijn. Ook promoties duren niet eeuwig en als u hieromtrent een vergeetachtig persoon bent, valt het voordeel ervan al snel weg . Gelukkig kan de cashback kredietkaart u helpen om niet al te roekeloos met uw Sinterklaas aankopen om te springen. Hiermee kan u 1 tot 2 procent op uw aankopen teruggestort krijgen op uw bankrekening. Dit is interessanter voor u als u liever geld terugkrijgt bij uw aankopen en niet in de vorm van een coupon. Wel moet u erop letten dat u hierdoor uw uitgavepatroon niet aanpast door meer pakjes aan te kopen dan normaal. Er is jaarlijks een maximum bedrag vastgesteld dat u terugbetaald kan krijgen.

Voorbeeld:

U bent in het bezit van de Beobank Visa Card die u een cashback van 1% geeft op al uw internetaankopen. U heeft het voorbije jaar allerlei spullen online gekocht voor een totaal van € 2.000. Dit geeft u een cashback van € 20 die u kan gebruiken om de eenhoornpantoffels voor uw dochter te kopen.

Van alle financiële instellingen in België is Beobank de enige bank die dit soort kredietkaarten aanbiedt. Als deze kaart u interessant lijkt, neem dan hier een kijkje om het aanbod aan cashback kaarten te vergelijken.

Indien u de slimste keuze wil maken voor een kredietkaart die u het grootste voordeel zal bieden tijdens uw Sinterklaas aankopen, dan is een analyse van uw aankoopgedrag de eerste stap. Naargelang uw profiel zal een prepaid kaart, een puntenkaart of een cashback kredietkaart de beste optie voor u zijn. Voor een duidelijk overzicht van alle kredietkaarten kan u altijd onze vergelijkingstool gebruiken.