Waarom een smartphone meenemen op vakantie?

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Smartphone op vakantie

GESPONSORD DOOR ING

Naast uw tandenborstel is een smartphone misschien wel het meest onmisbare voorwerp om op vakantie mee te nemen. Er zijn vele redenen om een smartphone paraat te hebben in het buitenland. Zo kunt u de GSM gebruiken om nooit meer te verdwalen, om goede restaurants te vinden en om de goedkoopste en beste attracties te vergelijken zodat u genoeg vakantiecentjes overhoudt.

U hebt er al een

Als u dit leest is er een grote kans dat u een mobiele telefoon gebruikt. Zo niet, dan bent u in de minderheid. 74% van alle Belgen tussen 16 en 64 jaar heeft een smartphone en 55% gebruikt zijn mobiel om te internetten. Het grootste voordeel van smartphones is uiteraard mobiel te zijn. Door uw smartphone op vakantie mee te nemen maakt u daar volledig gebruik van.

Om foto’s te maken

Er valt een grote last van onze schouders aangezien we geen camera of fotorolletjes meer mee hoeven te nemen op vakantie. Tegenwoordig kiest u er gewoon voor om uw smartphone op vakantie mee te nemen. U kunt honderden of zelfs duizenden foto’s maken, aangezien de meeste smartphones nu meer dan genoeg geheugen hebben.

Verder hoeft u de foto’s niet op uw smartphone te bewaren, maar u kunt het direct uploaden en delen met vrienden op sociale media. U zal zeker niet de enige zijn, aangezien 85% van de Belgen lid is van één of meerdere sociale netwerken. Bijna de helft daarvan deelt daar vakantiefoto’s met vrienden en familie. De meest populaire sociale netwerken voor Belgen op vakantie zijn momenteel Facebook en Instagram.

Lees ons artikel: Wat gebruikt u best op reis: bankkaart of kredietkaart?

Navigeer uw omgeving

Vind altijd de weg terug door uw smartphone mee te nemen. Zo verdwaalt u niet onderweg naar een restaurant of toeristische activiteit. Uw GSM berekent de beste route, zowel te voet als met de auto. U kunt zelfs informatie inwinnen over het openbaar vervoer. Hiervoor bestaan meerdere applicaties. Vooral Google Maps, Mappy en Waze worden hiervoor gebruikt. Deze apps geven live informatie over het verkeer in meer dan zestig landen. Het is een flinke technologische vooruitgang vergeleken met de ouderwetse papieren kaarten.

U hebt trouwens geen internet nodig voor de navigatie. U kunt vooraf kaarten en routes downloaden wanneer u verbonden bent en deze later offline gebruiken. Vele telefoons beschikken over GPS zodat u alsnog uw locatie en voortgang kunt bekijken. In geval van nood kunt u eventueel een 3G of 4G verbinding gebruiken, maar bekijk vooraf wat de kosten zijn.

Bespaar geld

U kunt vooraf en tijdens de vakantie geld besparen door te kiezen voor de beste deals. Om de beste prijs te vinden, kunt u vergelijken via websites als TripAdvisor. Hier kunt u hotels, restaurants en activiteiten vergelijken om de goedkoopste en meest gewaardeerde opties te kiezen.

Volgens een studie van Digitas vergelijkt 69% van alle Belgen eerst de opties voordat ze iets online kopen. Dit percentage zal waarschijnlijk alleen maar stijgen de komende tijd. Door uw smartphone op vakantie mee te nemen kunt u dus ter plekke vergelijken om geen geld te verspillen aan dure of tegenvallende attracties.

Beheer uw geld

Geld zal een van de voornaamste discussies zijn van families op vakantie. Om ruzies over geld te voorkomen kunt u gebruikmaken van budget en bancaire applicaties. Deze mobiele apps van financiële instellingen en derde partijen geven u de mogelijkheid om uw financiën bij te houden en om een budget samen te stellen. Enkele voorbeelden zijn ‘Budget Trotter’ voor vakanties, ‘Les Bons Comptes Entre Amis’ voor gezamenlijke kosten en ‘Currency’ om munteenheden te converteren. Zo weet u precies hoeveel u uitgeeft en hoeveel u nog kunt uitgeven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.