9 tips om een stijlicoon te zijn met een budget

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,

stijlicoon

Het was niet geheel de bedoeling. Het was een druilige zaterdag, dus ik besloot om even door de stad te lopen. Zonder plan. Ik slenterde door de winkelstraten en daar gebeurde het. Ik liep mijn favoriete winkel in en ik kon mezelf niet bedwingen om dat geweldige jurkje te passen. Ik liep zielsgelukkig de winkel uit. Maar, hoe verstandig was deze beslissing? Hoe word je een stijlicoon met een beperkt budget?

U kunt onze kredietkaart vergelijkingstool gebruiken om te zien welke kaart het beste bij u past.

Budget

Het klinkt ouderwets maar kent u het huishoudboekje van uw moeder nog? Gedetailleerd werd daarin vastgelegd wat er binnenkwam en wat er uitgegeven werd. Tegenwoordig maken we vaak gebruik van automatische overschrijvingen of domiciliëring waardoor we zelden nog een helder overzicht hebben van onze uitgaven. Daarom is het bijhouden van uw uitgaven een super goed idee. Op deze manier wordt u geconfronteerd met uw bestedingspatroon. Door inkomsten en uitgaven goed op te volgen weet u exact of dat waanzinnige kledingstuk binnen uw budget past.

Lees ons artikel: Tips voor een gezond uitgavenpatroon

Investeer in goede basisartikelen

Basisartikelen zijn essentieel als het gaat op de inhoud van uw kledingkast. Wanneer u hierover beschikt, kunt alles combineren. Als de basis goed is, kunt u met een kleine investering van een relatief goedkope kledingwinkel uw assortiment een boost geven. Basis artikelen zijn tijdloos waardoor u altijd ‘in’ bent.

Kleding party

Heeft u ook die ene vriend of vriendin die het altijd voor elkaar krijgt de perfecte outfit te dragen? Organiseer een kleding party met uw vrienden. Vraag ze om items die ze niet langer dragen mee te nemen en ruil ze onderling om.

2dehands kleding

Vintage kledingstukken zijn hot items. Biedt de kleren die u niet meer draagt aan op sites als ebay.be of 2dehands.be. U kunt hiermee verdienen op uw gebruikte kleding. Daarmee heeft u natuurlijk weer budget om nieuwe aankopen te doen. Er zijn ook talloze tweedehandsmarkten waarbij u vaak buitenkansjes kunt scoren voor een niet al te hoge prijs.

Herontdek je kledingkast

Vindt u ook weleens kleding met de prijskaartjes er nog aan? Het kan nog wel eens voorkomen dat u sommige aankopen vergeet. Herontdek u kast. Struin samen met een bekende uw kast door en combineer. Wellicht dacht u dat die ene kleur totaal niet bij die andere kleur paste totdat u de tijd neemt alles eens goed te passen en merkt dat u toch een stijlicoon kan zijn met kleren die u eerder al gekocht had.

Nachtje slapen

Impulsaankopen zijn vaak niet te beste koopjes. In een ondoordachte bui besluit u dat ene bedrag toch uit te geven. Denk voordat u iets koopt goed na, slaap er een nachtje over, kijk uw budget na voordat u de beslissing neemt.

Koop duurzaam

Niet alle mode wordt helaas geproduceerd op een ‘eerlijke’ wijze. Wanneer u duurzame mode aanschaft investeert u in eerlijke, ethische en ecologische mode. Er wordt rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden en het milieu. In België zijn diverse adressen waar u duurzame kleding kunt aanschaffen, het is een goede afweging om deze aankopen te doen.

Do it Yourself – DIY

Do it yourself (DIY) is een ultieme oplossing om van uw hobby direct iets draagbaars te maken. Op de markt kunt u materialen kopen om uw eigen outfit te maken. U kunt uw eigen sjaal breien of jurk naaien. Er is zelfs een platform waarop vraag en aanbod elkaar treffen en u de mooiste zelfgemaakte producten kunt aanschaffen en verkopen.

Solden

Solden is natuurlijk de beste uitvinding sinds het gesneden brood. Wacht met de aanschaf van uw kleding tot de soldenperiode er is. Ook online kunt u diverse kortingscodes verkrijgen waardoor u geld kan besparen op uw aankopen.

Lees ons artikel: 7 tips voor veilig online winkelen

Goede verzorging

Zoals voor veel dingen geldt: wees er zuinig op, dan gaan het langer mee. Probeer kleding niet te vaak te wassen. Kleding die u niet direct op uw huid draagt, kan langer gedragen worden dan een keer. Daarnaast houdt u zich aan de wasvoorschriften en probeert u de droogkast zoveel mogelijk te vermijden. Dit scheelt immers ook weer aan energiekosten.

Ik blijf erbij: shoppen is het medicijn voor veel dingen en essentieel om een stijlicoon te zijn en te blijven. Toch is ook mijn bankrekening geen onuitputtelijke bron. Met deze tips kunt u een juiste balans vinden en bent u een stijlicoon op een budget!

Er zijn diverse kredietkaarten die voordelen bieden als het gaat om shoppen. Twijfel niet om de financiële instellingen te vergelijken die kredietkaarten aanbieden zodat u de kaart kan vinden die het beste bij u past.

A. Maalderink

Over A. Maalderink

Ze is een ervaren lifestyle blogger. Ze voorziet u graag van haar kennis over het besparen van geld op Topcompare.be.