Technologische vooruitgang: geconnecteerde toestellen

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Technologische vooruitgang

GESPONSORD DOOR ING

Iedereen wil graag zo min mogelijk tijd besteden aan repetitieve taken. Met technologische vooruitgang kunnen we steeds meer werk overlaten aan onze apparatuur waardoor we minder tijd verliezen. Geconnecteerde toestellen zijn op dat gebied een grote technologische stap vooruit voor de samenleving. Deze technologie is steeds meer te vinden in de vorm van zowel kleine als grote vernieuwingen.

Het internet der dingen

Geconnecteerde toestellen worden ook wel “het internet der dingen” of “the internet of things” genoemd. In het algemeen betekent dit simpelweg dat apparaten informatie met elkaar delen. Verschillende apparaten kunnen dankzij een data-overdracht-systeem met elkaar communiceren en elkaar aanvullen. Het concept bestaat al sinds 1994, maar dankzij de opmars van de smartphone is de connectiviteit van apparaten veel relevanter geworden. Zo is het tegenwoordig mogelijk om financiële zaken mobiel te regelen met smart banking.

Beter voor uw gezondheid

Een bekend voorbeeld van geconnecteerde toestellen is de smartwatch. Deze intelligente horloge heeft allerlei functies. Denk bijvoorbeeld aan het meten van uw bewegingen, uw hart of hoeveel u per dag slaapt. De smartwatch deelt deze informatie met andere apparatuur. De geconnecteerde toestellen kunnen nog veel meer vormen aannemen, zoals slimme tapijten, broeken, schoenen en nog veel meer. Vooral kwetsbare mensen zoals zwangere vrouwen, mensen met zeldzame ziektes en ouderen kunnen geholpen worden dankzij de slimme toestellen. Zo kunnen bejaarden gelokaliseerd worden als ze zijn gevallen en zwangere vrouwen weten beter wanneer de bevalling zal plaatsvinden.

Lees ons artikel: Welke toekomst brengt de technologische evolutie

Huiselijk gemak

We zullen vooral thuis steeds meer connectieve technologie zien. Momenteel bestaan er al meerdere innovaties. Zo kunt u de verlichting van uw huis gemakkelijk met uw smartphone besturen. Dit werkt heel gemakkelijk omdat de meeste mensen al over een smartphone beschikken. U kunt dus simpelweg een applicatie downloaden op uw telefoon en u bent direct in staat om alle gerelateerde producten te besturen.

De technologische vooruitgang bevordert niet alleen uw comfort, maar ook uw veiligheid. Zo kunt u met behulp van applicaties toegang verkrijgen tot bewakingscamera’s en zo nodig een alarm af laten gaan. Door gebruik te maken van verificatiemethoden kunnen ook uw vingerafdrukken gebruikt worden als verificatiemiddel van uw huis.

De toekomst

De bovenstaande voorbeelden zijn nog maar het topje van de ijsberg. De technologische vooruitgang van geconnecteerde toestellen zal razendsnel toenemen, waardoor we de komende jaren veel nieuwe snufjes kunnen verwachten. Deze technologie zal vooral belangrijk zijn in de verbetering van onze gezondheid en de bestrijding van klimaatverandering. Zo kunnen gehandicapten met behulp van geconnecteerde toestellen hun functies herstellen en kunnen bedrijven zich richten op energiebesparing om de planeet te helpen. Uiteraard zijn er ook vele vernieuwingen op financieel gebied, bijvoorbeeld smart banking.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.