Test uw kennis over persoonlijke financiën

|Posted by | Quiz
Tags: , ,
Test

Uit een vergelijkend onderzoek van de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock dat werd uitgevoerd in twaalf verschillende landen blijkt dat Belgen niet genoeg weten op het gebied van persoonlijke financiën.

Uit het onderzoek, dat gedaan werd in 2014, bleek bijvoorbeeld dat Belgen twee keer zoveel tijd besteden aan het plannen van hun vakantie dan aan het uitzoeken van hun pensioenplan. Twee derde van de Belgen belegt bovendien helemaal niet. En slechts een kwart (25%) van de Belgische beleggers geniet van inkomsten uit zijn beleggingen.

De conclusie luidt dan ook dat Belgen zich beter moeten informeren over hun persoonlijke financiën. Zo is het is belangrijk dat er een beter begrip is over de inflatie, de negatieve effecten van hoge interesten en dergelijke.

Om te weten hoe goed uw financiële kennis is en eventueel uw kennis bij te schaven hebben we een quiz opgesteld. Door middel van deze test zult u niet alleen meer te weten komen over financiën in het algemeen, maar ook over alledaagse financiële producten als kredietkaarten en leningen. Ga daarom direct aan de slag met de quiz en test uw kennis!

Nadat u deze test hebt gedaan, kan u op onze site alle financiële instellingen vergelijken om het financieel product te vinden dat het beste bij u past. Op onze blog kunt u nog meer informatie en tips terugvinden over persoonlijke financiën. Zo kunt u helemaal een geldexpert worden!