Hoe u een digital nomad kunt worden

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle, Persoonlijke Lening
Tags:

digital nomad

Medewerkers die een 25-jarig werkjubileum bij dezelfde werkgever behalen zijn tegenwoordig een uitzondering. We leven in een keuzemaatschappij. Wanneer u de ene keuze gemaakt heeft, staat de volgende alweer voor de deur. Ook als het gaat om het bewandelen van het carrière pad. Waar voorheen het hebben van een vast contract gezien werd als een absolute ‘must-have’, tegenwoordig is een ‘sabbatical’ allesbehalve uniek. We zien ook duidelijk andere effecten op de huidige arbeidsmarkt. Het aantal expats groeit en daarnaast is er een nieuw fenomeen: Digital Nomads.

Lees ons artikel: 6 manieren om uw schuldenlast onder controle te houden

Wat is een Digital Nomad?

Laten we eerst ingaan op de “expat”. Een expat is een medewerker die een bepaalde periode werkt in ander land. Vaak zijn ze uitgezonden door de huidige werkgever of solliciteren ze direct bij een werkgever in het buitenland. Daarin zit tegelijk ook het essentiële verschil met een Digital Nomad. Een kenmerk van een Digital Nomad is dat ze huis en haard verlaten en werken zonder vaste verblijfplaats. Het woord ‘nomad’ zegt het al, deze personen reizen veel en verdienen op een flexibele manier geld.

Lees ons artikel: Kredietkaartfraude voorkomen doe je zo

Welke locatie?

Maar hoe verdient u geld als u niet achter uw bureau zit? We zijn zo gewend aan een bureau met bureaustoel, maar op een ligbed kunt u hetzelfde werk net zo goed uitvoeren. Draadloze internet is immers vrijwel overal. Toch zijn er enkele zaken waarmee u rekening kunt houden, wil u de optimale werkomgeving vinden. Co-working spaces laten bijvoorbeeld freelancers toe elkaar te vinden en te inspireren.

Daarnaast moet er natuurlijk ook ergens geslapen worden. Controleer, voordat u een accommodatie kiest, goed de kwaliteit van de huisvesting. Wanneer u zakelijk afhankelijk bent van draadloze internet, moet u er natuurlijk wel op kunnen rekenen. Mocht het niet het geval zijn, zijn er ondertussen legio cafés waar u terecht kunt met uw laptop. Bekende ketens als McDonalds en Starbucks staan bekent als solide uitvalbasis voor reizigers.

Hoe verdien ik geld?

Vervolgens laat u alles achter. En dan? Hoe gaat u nu geld verdienen? Er zijn verschillende mogelijkheden waarin het allerbelangrijkste is: onderscheidend zijn. Zoals bij elk succesvol bedrijf is het van belang dat u iets onderneemt waarmee u een verschil kan maken en mensen bereikt. Er zijn inmiddels zoveel reisblogs, maar waarin denkt u dat u verschil maakt? Daarbij, wat is de doelstelling? Wil u genoeg geld verdienen om te kunnen reizen of wil u er echt de toekomst van u en uw nageslacht mee verzekeren?

Maak deze afweging voordat u begint. Werken in dit vak vergt namelijk ook de nodige zelfdiscipline. Dat strand is natuurlijk een inspirerende omgeving maar u moet uzelf natuurlijk ook dwingen om te werken. Hou dit in gedachten. Naast de vele voordelen, heeft zelfs dit beroep nadelen.

Lees ons artikel: Tips voor een gezond uitgavenpatroon

Hoe wordt u een Digital Nomad?

Het voordeel van een succesvolle Digital Nomad is dat u vrij weinig nodig heeft. De allerbelangrijkste eigenschap is te beschikken over een behoorlijke dosis lef. Alles achterlaten en op zoek gaan naar een avontuur dat op alle vlakken onzeker is, is niet niks. Toch zijn er inmiddels diverse ondernemers die de kneepjes van het vak beheersen. Tim Ferriss schreef The 4-hour workweek, zijn boek wordt ook wel de bijbel voor lifestyle ondernemers genoemd. Hij maakt u wegwijs met handige tips!

En hoe gaat u dit financieren?

Simpel! Is uw zichtrekening om dit avontuur te starten niet toereikend? Dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten om een snelle start te maken. Vergeet ook zeker niet een kredietkaart aan te schaffen alvorens u aan uw avontuur begint.

Schuilt er een digital nomad in u? De wereld is een speeltuin, vol inspirerende mensen met ideeën. Waarom zou u nog langer 8 uur per dag in uw bureaustoel zitten wanneer u hetzelfde werk kan verrichten op prachtige plekken?

U doet er goed aan alle financiële instellingen te vergelijken zodat u de kredietkaart kan vinden die het beste bij uw profiel past.

A. Maalderink

Over A. Maalderink

Ze is een ervaren lifestyle blogger. Ze voorziet u graag van haar kennis over het besparen van geld op Topcompare.be.