Toeslag voor elektronische betalingen verdwijnt

|Posted by | Nieuws
Tags: ,

elektronische betalingen

Het komt nog steeds voor dat handelaars een toeslag aan haar klanten aanrekenen voor elektronische betalingen. Volgens een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (december 2016), brengt 1 op de 10 handelaars een toeslag in rekening indien een klant elektronisch wilt betalen met een bankkaart en dat voor een bedrag van minder dan €10. Maar wees gerust, deze toeslag zal binnenkort eindelijk verdwijnen!

Nieuwe wetgeving voor elektronische betalingen?

De Federale Overheidsdienst kondigde onlangs aan dat er een nieuwe wetgeving op komst is die het onmogelijk zal maken voor handelaars om een toeslag aan te rekenen aan klanten die elektronisch betalen. Tot nu toe was dit nog toegestaan om de operationele kosten van de betaalterminal te dekken, zonder dat er winst op werd gemaakt.

Lees ons artikel : Ontdek de top drie van premium kredietkaarten in België

Een nieuwe Europese richtlijn zal binnenkort in werking treden. Het gevolg hiervan is dat handelaars geen toeslag meer mogen zullen aanrekenen op betaalkaarten zoals Visa, MasterCard en Bancontact. De consument zal dus geen nadeel meer ondervinden bij elektronische betalingen, ongeacht het bedrag dat betaald moet worden. Enkel maar voordelen!

Lees ons artikel : Visa, MasterCard en Amex, wat zijn de verschillen?

Twijfel niet om alle financiële instellingen te vergelijken zodat u de kredietkaart kan vinden die het beste bij u past.

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.