Valentijn overleven met een beperkt budget

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: ,

valentijn

14 februari 2018: Valentijn. De dag van de liefde. Zoals elk jaar begint de paniek stilaan de kop op te steken: wat geeft u aan uw geliefde? Restaurantbezoekje, weekendje weg, een boeket rozen of toch maar snel dat lievelingsboek gaan halen? Het ene cadeau vraagt al wat meer geld dan het andere. Dat kan op uw portemonnee wegen. Valentijn moet financieel haalbaar blijven: er iets leuk van maken, zonder bankroet te gaan. Maak u geen zorgen, TopCompare.be helpt u graag met enkele creatieve ideetjes op weg, zelfs met een beperkt budget!

Koken

Een ideale Valentijn vindt voor velen plaats in de warme, gezellige omgeving van thuis. Wat maakt een mens gelukkiger dan een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn? Kaarslicht erbij en de romantiek viert hoogtij.

Helaas is niet iedereen van nature een keukenprins of -prinses. Toch is het de bedoeling dat er iets verrukkelijks op tafel komt. Hebt u geen idee voor recepten, kan u altijd op koken.be een kijkje nemen. Op deze site vindt u legio voortreffelijke recepten, zowel voor beginners als voor top chefs. Zo waagt u zich moeite loos aan gemakkelijke gerechten die binnen 10 minuten klaar zijn of de wat meer complexe maaltijden die wat meer tijd in beslag nemen. Geen tijd om boodschappen te doen? Zelfs met enkele producten in de koelkast bestaan er receptideeën. Uiteraard hoort hier een goede wijnsuggestie bij.

Lekker afhalen

Voor degene die liever helemaal geen tijd in de keuken doorbrengen op Valentijn, is er een andere oplossing. Laat het lievelingseten van uw partner en u thuis afleveren en geniet van een gezellige avond bij uw thuis zonder enige moeite. Denk hierbij aan websites zoals Takeaway waar u gemakkelijk snacks en maaltijden kan bestellen. Tijdens het wachten heeft u nog wat extra tijd over om de perfecte Valentijnsfeer in de huiskamer te creëren. Binnen het halfuur ontvangt u de maaltijden van uw favoriete restaurant bij u thuis. U kunt zelf het tijdstip van de levering aangeven en gemakkelijk betalen met uw kredietkaart. Houd er wel rekening mee dat sommige restaurants in het weekend niet aan huis leveren.

Culinair hoogstandje

Heeft u op Valentijn niet echt de behoefte om te koken of thuis te eten, maar kiest u liever voor een culinaire avond buitenshuis? Ook dat kan! Natuurlijk klinkt dit in eerste instantie wat duurder dan de vorige opties. Toch kan u ook op restaurantkosten besparen, zonder dat u daar gezellige sfeer of lekker eten voor moet opgeven. Platformen zoals Groupon bieden goede deals en voordelen bij verschillende restaurants aan, waarmee u een romantische tafel aan een lagere prijs kan reserveren. U kan hier vaak ook de reviews van klanten lezen, zodat u voor geen enkele verrassing komt te staan.

Romantisch weekend

Natuurlijk is het zalig om tijdens Valentijn er van tussenuit te gaan op een romantisch weekend. Dit hoeft niet per se naar een ver land te zijn. Een weekendje Ardennen of een verwenningsweekend in een spa of resort is vaak al genoeg voor een grote glimlach bij uw wederhelft. Gaat uw voorkeur toch uit naar het buitenland, of heeft u gewoon zin om een last minute citytrip te plannen, dan kan u steeds een kijkje op vergelijkingswebsites voor reizen nemen. Die websites vergelijken gratis voor u de verschillende ticketprijzen, hotelovernachtingen enzovoort. Zo vindt u snel en gemakkelijk de voordeligste tickets voor uw droombestemming.

Helaas zijn last-minute romantische stedentrips zeer gegeerd. Als u voor een citytrip wilt gaan, zijn de vluchten niet zo voordelig en komt u al snel boven €300 per persoon uit. Boek dus tijdig uw tickets voor volgend jaar!

Qua logement zijn er eveneens meerdere opties mogelijk. Bent u op zoek naar een hotel, dan is het alvast geen slecht idee om een “boutique” hotel te overwegen. Deze hotels hebben een eigen unieke stijl qua inrichting en comfort. Bovendien zijn deze hotels vaak persoonlijker dan de grote hotelketens. Er is een ruim aanbod aan boutique hotels (zowel in België als in Europa) dat u online kan bekijken.
Staan hotels u toch niet zo aan, of vindt u geen hotel dat beschikbaar is voor de gewenste data? Dan kan u nog steeds voor alternatieve verblijfplaatsen opteren, zoals Airbnb of een gezellig hostel. Of neem een kijkje op Booking.com waar u misschien een verblijf aan lagere prijs op de kop kan tikken. Zo vindt u zeker en vast de perfecte romantische getaway in het centrum van uw uitgekozen stad.

Tip

Wilt u tijdens uw Valentijnsweekend de omgeving wat verkennen? U kan steeds een auto huren waarbij u van diverse verzekeringen geniet zodat u alle zorgen achter u kan laten. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met de BNP Paribas Fortis kredietkaart: u geniet voordelen bij maatschappijen HERTZ en AVIS.

Het perfecte cadeau

Vindt u het idee van een restaurantbezoek wat onpersoonlijk? Hebt u geen tijd om op weekend te gaan? Bent u werkelijk een echte ramp in de keuken of ontbreekt het u wat aan organisatie? Dan is er gelukkig nog één ding dat uw partner vreugde zal brengen op Valentijn: het perfecte cadeau! Wellicht vormt het vinden van een geschikt Valentijnscadeau voor een aantrekkelijke prijs wel de grootste uitdaging. Vergeet de zoveelste chocolade cadeaubox, dat is zo passé! De zoektocht naar het perfecte cadeau wordt nog moeilijk als u niet veel inspiratie of een beperkt budget hebt.Onthoud wel dit: het is niet de prijs die het cadeau perfect maakt, maar de gedachte die erachter zit!

Hebt u echt totaal geen inspiratie? Er bestaan websites die creatieve ideeën voor cadeautjes opsommen. Zo bestaat er radbag.be. Hoe werkt het? Simpel: u duidt het geslacht van uw partner aan en geeft uw budget en een persoonlijke eigenschap van uw partner op. Bijvoorbeeld: uw geliefde is creatief, houdt van sport en reizen? Dan verschijnt er een leuke lijst met mogelijke cadeautjes voor uw partner. Ook vindt u er promoties en aanbiedingen voor bepaalde cadeaus. Weet dat kredietkaartbetalingen steeds beveiligd horen te zijn en dat u, naargelang uw kredietkaart waarmee u de aankoop voltooit, kan beroep doen op bepaalde verzekeringen die uw aankopen beschermen (denk hierbij aan Safe Online).

Moest u zelf geen grote fan van Valentijn zijn, maar uw wederhelft wel, houd dan in het achterhoofd dat het vooral draait om de persoon waarvan u houdt in het zonnetje te zetten. Op Valentijn kan dat tikkeltje extra werkelijk wonderen doen!