Valentijnsdag – Verwen je geliefde zonder je spaarvarken te breken

|Posted by | Lifestyle, Persoonlijke Lening, Savings

Op zoek naar ideeën om het hart van jouw geliefde een slag over te laten slaan? TopCompare is er om je te helpen deze dag speciaal te maken, zelfs met een klein budget.

Valentijnsdag of geliefdendag… Sommigen zien het als een romantische traditie, anderen als een commerciële feestdag, en dan zijn er nog mensen voor wie het een dag zoals een ander is. Voor degenen die deze gelegenheid willen vieren, staat Valentijnsdag vaak synoniem met geld uitgeven. Gelukkig is het ook mogelijk om je gevoelens te uiten en je partner te behagen zonder al te veel geld uit te geven. Wij geven enkele ideeën over hoe je dat kan doen.

Diner bij kaarslicht

Vergeet het chique restaurant met zijn speciale Valentijnsmenu. Waarom? Ten eerste omdat een vol, lawaaierig restaurant nu niet echt romantisch is. Ten tweede omdat deze speciale menu’s vaak extra duur zijn. Het is volgens ons veel leuker om thuis een persoonlijk en intiem diner voor te bereiden. Een paar kaarsen, een romantische afspeellijst en rozenblaadjes hebben evenveel, en waarschijnlijk zelfs meer, effect dan een klassiek diner in een restaurant.

Een schattenjacht

Als je wat tijd hebt om je voor te bereiden, is een schattenjacht een activiteit die je niets kost. Bovendien kan het jullie dag of avond opleuken en kan je op een originele manier een cadeau geven. Maak het romantisch door je partner mee te nemen naar jullie speciale plekken. De boom waar jullie je namen in kerfden, het plekje waar jullie elkaar voor het eerst kusten, de plek waar jullie elkaar ontmoetten, … Er zijn waarschijnlijk enorm veel plekken die voor jullie een speciale betekenis hebben. 

Een leuke verrassing in plaats van een duur cadeau

Een cadeau hoeft niet altijd duur te zijn. Een verrassing is soms veel leuker. Er zijn veel bezorgdiensten voor Valentijnsdag die bloemen, chocolaatjes, ballonnen of zelfs gebak rechtstreeks naar de werkplek van je geliefde brengen. Succes verzekerd! 

Stel je romantische avond uit tot de volgende dag

Of het nu Kerstmis, Halloween, Valentijnsdag of zelfs Pasen is, het fenomeen blijft hetzelfde: de volgende dag dalen de prijzen. Wanneer je gaat winkelen in de dagen voor Valentijnsdag, kan je de rode, hartvormige dozen, boeketten rozen, snoepjes of ingrediënten voor een romantisch diner moeilijk missen. Maar ga je de dag nadien terug? Dan is de kans groot dat de artikelen al in de uitverkoop zijn! De artikelen vallen immers moeilijker te verkopen als het feest voorbij is. Dat is dus hét moment om je voordeel eruit te halen!

Geen fan van Valentijnsdag?

Valentijnsdag heeft vaak de reputatie een commerciële feestdag te zijn die aanzet tot consumptie en ons het werkelijke doel doet vergeten: de viering van de liefde. Maar hoe kun je deze dag vieren zonder tegen je principes in te gaan en zonder toe te geven aan overconsumptie? Steeds meer stellen spreken af elkaar geen cadeaus te geven. In plaats daarvan besluiten ze hun spaarvarken of spaarrekening te vullen met het geld voor een gezamenlijk project, zoals een reis of een citytrip in de zomer. Op die manier trakteer je jezelf, spendeer je niet jouw hele maandbudget en creëer je blijvende herinneringen.

Conclusie

Liefde is niet te koop. Het succes van Valentijnsdag hangt dus niet af van hoeveel je uitgeeft. Met deze tips kan je indruk maken op jouw geliefde en toch geld overhouden voor andere kleine geschenken voor de rest van het jaar. 

P.S.: Wist je dat: In China vindt elk jaar de “Singles’ Day” plaats. Het is de anti-Valentijnsdag. Tijdens deze dag besluiten singles zichzelf te trakteren door online te winkelen en te profiteren van speciale kortingen. Deze dag is zeer populair in Azië en verslaat zelfs Black Friday in termen van winkelpromoties.

Wil je nog steeds iets bijzonders doen om je liefde te vieren? Soms is het beter een kleine persoonlijke lening te nemen dan je spaarvarken te breken. Neem een kijkje op onze pagina om de bank te vinden die je een lening tegen de beste rente zal aanbieden!

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.