Verschillende bankkaarten: evolutie door de jaren heen

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,

bankkaarten

Verschillende bankkaarten spelen een belangrijk deel in ons dagelijks leven en zijn de meest gebruikte betaalmethode. Maar wat was er daarvoor? Ontdek de verschillende bankkaarten en hun evolutie door de jaren heen.

Evolutie van de bankkaarten

Volgens een enquête afgenomen door Febelfin, waren de betalingen met de kaart in België in 2015 goed voor 47,6% van de betalingen. Met een gemiddelde van 139 verrichtingen per persoon met een bedrag van €6.928. Om maar even in perspectief te plaatsen, de betalingen met de kaart in België vertegenwoordigen nu 1,557 miljoen, terwijl dat nog maar 446 miljoen was in 2000.

Naast het feit dat ze op grote schaal gebruikt worden, zijn kaartbetalingen zelf enorm geëvolueerd. Het is nu namelijk mogelijk om contactloos met uw kaart te betalen. Betalen op internet wordt gemakkelijk en veilig gemaakt met dank aan verschillende protocollen zoals ‘Verified by Visa’ of ‘MasterCard SecureCode’.

De biometrische identificatie is het proces dat komende jaren opgang zal maken. Hierbij kunt u zichzelf simpelweg authentificeren met herkenning van fysieke kenmerken en zal u niet langer een pincode moeten ingeven. Je zult dan snel een aankoop kunnen afhandelen met een vriendelijke lach naar of oogcontact met de bakker, door te zingen in de supermarkt of met een digitale vingerafdruk.

Laten we nu even teruggaan in de tijd en zien hoe de verschillende bankkaarten door de jaren heen zijn geëvolueerd.

bankkaarten

Dezer dagen kiezen de Belgen niet alleen voor een kredietkaart waar u aankopen mee kunt doen, maar ook waarmee u geniet van andere voordelen. Of u nu cashback, punten, miles of verschillende verzekeringen wil, vergelijk de financiële instellingen en hun verschillende betaalmiddelen om u geld te helpen besparen.

Indien er geen verzekering gekoppeld is aan je kredietkaart, kan je overwegen om bijvoorbeeld een reisverzekering af te sluiten bij een verzekeraar.

Lees ons artikel: de beste kredietkaart voor elk profiel

Tot slot werken de banken elke dag om de veiligheid van haar bankkaarten en verschillende betaalmiddelen te verbeteren. Het is daarom ook belangrijk dat u het advies van uw bank opvolgt over hoe u in alle veiligheid aankopen kan doen.

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.