Verstandig omgaan met uw kredietkaart tijdens de solden

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,

solden

U heeft er geduldig op gewacht, en ja hoor, de solden zijn eindelijk aangebroken. Nu kunt u eindelijk deze mooie (en dure) jurk of de telefoon van uw dromen kopen, en dit alles zonder schuldgevoel. U kunt nu eindelijk koopjes doen en zo uzelf trakteren. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen om uw kredietkaart tijdens deze periode verstandig te gebruiken.

Maak een lijstje van alles wat u wilt (of moet) kopen

Voordat u van start gaat, moet u zich minimaal voorbereid hebben. Om hierin te slagen, moeten u prioriteiten stellen. Om uzelf hierbij te helpen, kunt u twee lijstjes maken: één met zaken dat u echt nodig heeft en één met wensen. Het is belangrijk om uw noden van uw wensen te onderscheiden, want helaas kunt u niet alles kopen!

U kunt ook de beslissing nemen om op het internet te shoppen. Dan kunt u prijzen bestuderen, winkels vergelijken en zal u in staat zijn om uw budget en shoptraject beter te beheren.

Bepaal uw budget

Voor u begint te shoppen, moet u min of meer een bedrag in gedachten hebben dat u kunt besteden. Begin met het maken van de stand van uw rekeningen, zodat u een maximumbedrag kunt opstellen, dat u niet mag overschrijden.
Een kleine tip, besteed niet heel uw budget de eerste keer, want de tweede en derde keer dat u de stad in duikt, kunt u ook nog goede zaken doen!

Lees ons artikel: 9 tips om een stijlicoon te zijn met een budget

btn_CC_1_DUTCH

Wees voorzichtig bij het online winkelen

Als u online aankopen doet, moet u op uw hoede zijn tegen mogelijke oplichting. Controleer de sites waar u aankopen op doet; shop zo veel mogelijk op bekende websites en probeer websites van verre landen te vermijden, zelfs al bieden ze aantrekkelijke voordelen.  Lees ons artikel: 7 tips voor veilig online winkelen Zorg ervoor dat de site waarop u uw aankopen wilt doen, goed beveiligd is. Vergeet u zeker niet te informeren over de voorwaarden van uw kredietkaart: sommige bieden namelijk een verzekering voor uw online aankopen. Deze vergoedt u bij het niet leveren of beschadigd ontvangen van uw gekochte goederen.

Neem nu bijvoorbeeld de Beobank Extra World MasterCard (5 euro per jaar). Deze kaart biedt de beste dekking, sterker nog, het dekt u tot 1.250 euro per jaar voor het niet leveren van goederen ter waarde van ten minste 50 euro. Het product moet echter wel online gekocht zijn (met uitzondering van veilingsites)  Lees ons artikel: de 3 beste kredietkaarten om online te shoppen 

Denk aan de voordelen die u kunt krijgen als u betaalt met uw kredietkaart

Door uw aankopen met uw kredietkaart te betalen, kunt u gebruik maken van punten, miles en cashback. U kunt ook genieten van diverse verzekeringen (andere dan de online verzekering): aankoopverzekering tegen diefstal en toevallige schade (onder bepaalde voorwaarden) en de verlengde garantie.

Nu bent u goed gewapend om op een verstandige manier aankopen te doen tijdens de solden met uw kredietkaart.

Aarzel niet om onze vergelijkingstool te gebruiken om de kredietkaart te vinden die de beste voordelen biedt voor uw aankopen. Geniet van de solden!

btn_CC_1_DUTCH