Een virtuele kredietkaart: hoe werkt het?

|Posted by | Kredietkaart
Tags: , ,

virtuele kredietkaart
“Veiligheid eerst” is een bekend gezegde. Deze gouden regel geldt voor alle aspecten van ons dagelijks leven, ook het internet. Als u bedenkt dat zes op de tien mensen al online shoppen, dan snapt u wel dat online veiligheid cruciaal is. Bescherming zorgt ervoor dat onze gegevens veilig zijn, waardoor u minder kans op fraude hebt. Deze veiligheid verklaart ook voor een stuk de opkomst van de virtuele kredietkaart, maar hoe werkt deze kaart?

1. Wat is een virtuele kredietkaart?

Met een virtuele bankkaart kunt u veilig online betalen. Zoals de naam doet vermoeden, zijn de transacties geheel virtueel. De virtuele kredietkaart complimenteert uw huidige betaalkaart. Een bedrag wordt vanaf uw kredietkaart overgezet naar een tijdelijke digitale kredietkaart.

De virtuele kredietkaart werkt precies hetzelfde als een gewone kredietkaart en deelt dus dezelfde karakteristieken:

  • Er is een veiligheidscode (CVC)
  • Naam van de kaarthouder
  • Vervaldatum
  • Kaartnummer

In het geval van een virtuele kredietkaart hebt u uiteraard geen echte voor- of achterkant, aangezien het enkel een digitaal product is.

Het grote verschil met de klassieke kredietkaart is dat u bij de virtuele kredietkaart een kredietkaartnummer, vervaldatum en een veiligheidscode ontvangt voor iedere aankoop. Het systeem is simpel. U krijgt de virtuele gegevens van uw bank, of van een applicatie of website die u bij ieder bezoek nieuwe kaartgegevens bezorgen.

Lees ons artikel: Hoe betaalt u in België zonder cash geld?

2. Van welke voordelen kunt u genieten?

Het virtuele kredietkaartnummer dat u ontvangt, vervangt het nummer van uw fysieke kaart zodat de verkoper dit niet te zien krijgt. Hierdoor is de transactie beschermd tegen hackers, want de virtuele kaart bestaat maar tijdelijk en uw echte kaart is niet onderdeel van de transactie.

Het grote nadeel is dat de virtuele kredietkaart maar voor een specifieke transactie en bedrag geldig is. Dit betekent dat u voor iedere aankoop het juiste bedrag moet invullen voor de virtuele kredietkaart.

Lees ons artikel: 7 tips voor veilig online winkelen

Als u dit systeem gebruikt, kunt u veiliger online winkelen. Het wordt zo praktisch onmogelijk om het slachtoffer van fraude te worden. Voorkomen is beter dan genezen en het is daarom altijd goed om zo goed mogelijk beschermd te zijn. Gebruik vooral onze vergelijkingstool om de beste kredietkaart te vinden met deze en andere voordelen.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.