Voor deze situaties heb je geen persoonlijke lening nodig

|Posted by | Persoonlijke Lening
Tags: , , , ,

Mensen die een persoonlijke lening zoeken zijn bij TopCompare aan het juiste adres. Wij vergelijken alle leningen op de markt. Het blijft weliswaar belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je een persoonlijke lening nodig hebt.

In bepaalde gevallen is een lening de beste keuze, maar soms ook niet. Voor iedereen die een lening overweegt, willen wij onafhankelijke en transparante informatie bieden. TopCompare biedt haar bezoekers daarom de mogelijkheid om allerlei producten te vergelijken. Ons doel is om bezoekers te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen. Dat doen wij onder meer door alle voorwaarden en kosten onder de loep te nemen. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Een persoonlijke lening is één van de populairste financiële producten in ons land. Je kan zo’n krediet gebruiken voor de financiering van eender welk project. Al zijn dergelijke financieringen geen wonderoplossing voor iedereen. Net zoals bij de aankoop van een nieuwe wagen of smartphone is het belangrijk om alle voor-en nadelen af te wegen. Bekijk voor jezelf of je die financiering echt nodig hebt.

Niet dringende aankopen

Wanneer bepaalde aankopen niet dringend zijn, is het meestal een goed idee om die uit te stellen. Een spaardoel kan je een hele eind op weg helpen. Bepaal voor jezelf hoeveel je maandelijks opzij wil zetten. Bekijk vervolgens hoeveel maanden je nodig hebt om dat doel te bereiken.

Wees altijd realistisch. Bekijk onder meer wat de impact op het gezinsbudget is als je voor een bepaalde periode wat meer geld op een spaarrekening parkeert. We raden je aan om dat altijd bij de start van de maand te doen. Zo is de verleiding veel kleiner om dat geld uit te geven.

Je hebt geld nodig om één maand te overbruggen

September is een maand waarin de ouders van schoolgaande kinderen diep in hun portefeuille moeten tasten. Voornamelijk zij die hun nakomelingen op het einde van de maand richting hogeschool of universiteit zien vertrekken, moeten heel wat geld ophoesten. Denk onder meer aan inschrijvingskosten en schoolmateriaal. Sommigen hebben niet altijd het kapitaal voorhanden om al die kosten te dekken. Een persoonlijke lening lijkt dan soelaas te brengen, terwijl er soms goedkopere oplossingen zijn.

Wie bijvoorbeeld weet dat hij de daaropvolgende maand voldoende geld heeft om al die kosten onmiddellijk terug te betalen, kan een kredietkaart gebruiken waarbij hij het geleende kapitaal de maand daarop terugbetaalt. Bij deze formule moet je geen interestkosten betalen. Dat is wel het geval als je terugbetaling spreidt over meerdere maanden. Dan rekenen de kredietgevers een jaarlijks kostenpercentage (JKP) aan. Probeer dit te vermijden want die JKP is doorgaans hoger dan die van een persoonlijke lening.

Een gespecialiseerde lening afsluiten

Indien je toch een lening nodig hebt, is het belangrijk om na te gaan welk project je wilt financieren met dat kapitaal. Wie een verkeerde lening afsluit, betaalt al snel honderden of zelfs duizenden euro’s te veel. Zo is het bijvoorbeeld geen goed idee om de aankoop van een wagen te financieren met een persoonlijke lening.

Een persoonlijke leningen is al snel twee of drie keer zo duur als een autolening. Vertel dan ook klaar en duidelijk aan de kredietgever waarvoor je het kapitaal wilt gebruiken. Alleen zo ben je zeker dat je een lening op maat krijgt.

Bespaar op je persoonlijke lening

Wie alsnog een persoonlijke lening wil afsluiten, kan honderden euro’s besparen door simpelweg de verschillende kredietgevers te vergelijken. Op TopCompare kan je een persoonlijke lening simulatie doen alvorens je een krediet aanvraagt.

Vergelijk hier alle persoonlijke leningen

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.