Waar vind je de grootse kortingen op een autolening tijdens een afgelast Autosalon 2022?

|Posted by | Auto
Tags: , ,
Kortingen op autoleningen tijdens het Autosalon 2022

De coronacrisis gooit voor het tweede jaar op rij roet in het eten voor het Autosalon. Ook de editie van 2022 kan immers niet doorgaan. Autoliefhebbers die op zoek zijn naar saloncondities moeten aankloppen bij de automerken zelf. Maar ook banken pakken tijdens deze afgelaste editie uit met grote kortingen op autoleningen. Waar kan je de goedkoopste leningen vinden? 

Het Autosalon is al lang een vaste waarde in de eerste maand van het nieuwe jaar. Het Autosalon 2022 zou plaatsvinden van 15 tot 23 januari, maar de aanhoudende coronapandemie stak daar opnieuw een stokje voor. Toch hebben verschillende kredietgevers hun tarieven op autoleningen sterk verlaagd. Bij heel wat banken duikt de rente zelfs onder 1%. 

Wij goten alle interessante kortingen van Belgische kredietgevers in twee handige overzichten: (1) kredieten voor nieuwe of jonge tweedehandsvoertuigen en (2) kredieten voor ecologische wagens.

Autolening voor nieuw of recent tweedehandsvoertuig

Autolening voor ecologische wagen

Geen kortingen op autolening voor oudere tweedehandswagens

Waar banken uitpakken met indrukwekkende kortingen op autoleningen voor nieuwe, recente en ecologische wagens, zitten er geen lagere tarieven in voor wie op zoek is naar een tweedehandswagen. Bij de meeste banken kan je nog profiteren van de lagere rentes voor een gewone autolening als je tweedehandswagen jonger dan twee of drie jaar oud is. Ga je een wagen kopen die ouder is? Dan zie je het tarief oplopen tot in de 3% en soms ver daarboven.

Maar waarom is de rentevoet bij een autolening voor een tweedehandswagen tot wel twee of drie keer zo hoog? Wel, dat heeft vooral te maken met het kredietrisico voor de financiële instellingen. Dat is hoger bij een lening voor tweedehandsauto’s dan bij een lening voor een nieuwe wagen. Eerst en vooral is het budget van iemand die een occasie koopt waarschijnlijk kleiner. Ten tweede zullen kredietnemers minder geneigd zijn om de lening nog af te betalen als er ernstige schade aan de wagen begint op te treden. Zo biedt een tweedehandswagen dus minder garantie voor banken, waardoor ze het rentetarief gevoelig hoger zetten. 

Profiteer nu van de saloncondities 

Tijdens de periode van het Autosalon 2022 kan je bij sommige kredietgevers genieten van kortingen tot ruim 50% op autoleningen. Vaak gelden deze verlaagde tarieven tot eind februari of zelfs maart. Het moet dan ook niet gezegd worden dat het begin van het jaar de beste periode is om een nieuwe wagen te kopen. Daarnaast kun je niet alleen profiteren van voordelige autoleningen, maar pakken ook automerken uit met interessante saloncondities.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.