Waarom persoonlijke leningen vergelijken?

|Posted by | Leningen, Persoonlijke Lening
Tags: ,

Als je op zoek bent naar een persoonlijke lening, dan is het aanbod zo groot dat je al snel voor een moeilijke keuze komt te staan. Biedt die ene bank jou echt wel het goedkoopste rentetarief? En zijn de voorwaarden bij die andere bank toch niet beter? Om jouw keuze te vergemakkelijken, is een bezoekje aan een vergelijkingswebsite geen slecht idee. In enkele tellen kunnen zij jou een handig overzicht tonen van verschillende kredietaanbieders. Maar waarom is het vergelijken van persoonlijke leningen voor je er eentje afsluit nu zo belangrijk? 

Je bent zeker dat je de goedkoopste lening vindt 

Als je geld wilt lenen, staat een bezoek aan je eigen bank waarschijnlijk al snel op de planning. Je hebt er een zichtrekening lopen, je bewaart er je geld op een spaarboekje en je hebt er ook al aangeklopt voor een woonlening. Je eigen bank zal je dus zeker en vast ook kunnen helpen met het vinden van een persoonlijke lening. Heel gemakkelijk, maar daarom niet noodzakelijk de beste manier. Want kunnen ze jou ook helpen met het vinden van de goedkoopste persoonlijke lening? Het is zeker mogelijk dat ze jou geld kunnen lenen aan het goedkoopste tarief op de markt. Maar dat kan je alleen weten door ook andere kredietgevers te vergelijken. Elke bank stelt namelijk andere rentevoeten en voorwaarden. Alleen door de verschillende aanbieders te vergelijken weet je dat je de goedkoopste persoonlijke lening hebt.

Je bespaart geld 

Als je de goedkoopste persoonlijke lening kan vinden, bespaar je natuurlijk ook in je portemonnee. Ga je € 10.000 lenen voor pakweg jouw nieuwe meubelen? Dan kan je bij de ene bank € 700 aan rente betalen, terwijl je bij de andere bank misschien wel € 2.000 aan rente kwijt bent over de hele looptijd. Een groot verschil, dat je alleen kan ontdekken door de jaarlijkse rentetarieven van de verschillende banken op een rijtje te zetten. Op vergelijkingssites zoals TopCompare kan je gratis de rentebedragen vergelijken en zo heel wat geld besparen!

Je bespaart tijd

Alle kredietaanbieders vergelijken? Dat klinkt als een hoop werk. Langsgaan bij elke bank om een voorstel voor een persoonlijke lening aan te vragen, zou inderdaad heel veel tijd in beslag nemen. Vergelijkingssites zoals TopCompare zetten daarentegen alle opties op een rij waardoor je in één oogopslag kan zien welke lening bij jou past. 

Zo kan je in slechts enkele seconden alle persoonlijke leningen simuleren waar jij in aanmerking voor komt. In een handig overzicht kom je te weten voor welk bedrag jij kan lenen tegen welke looptijd, met welke rentevoet en tegen welke maandelijkse aflossing. De beste lening gevonden? In enkele klikken kan je dan ook de aanvraag afronden. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook heel wat kostbare tijd!

Je ziet alle voorwaarden op een rij

Elke kredietverlener stelt andere voorwaarden en criteria voor consumenten die een persoonlijke lening willen afsluiten. Bij de ene bank moet je verplicht klant zijn, bij de andere bank niet en ook de minimum- en maximumbedragen verschillen per kredietgever. Een overzicht bewaren van de voorwaarden van elke bank wordt zo al snel een onmogelijke opgave. Gelukkig nemen vergelijkingsplatformen je ook dit werk uit handen. Bij elke simulatie krijg je immers niet alleen de rentevoeten of maandelijkse betalingen voorgeschoteld, maar zie je ook een overzicht van de voorwaarden bij elke bank. Zo kan je naast het goedkoopste krediet, ook de lening met de beste voorwaarden kiezen.  

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.