Wonen in het buitenland: welk budget heb ik nodig?

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,
wonen in het buitenland

Studenten, koppels, gezinnen of andere personen, willen jullie de sprong wagen en in het buitenland gaan wonen? Een nieuw land ontdekken, alsook nieuwe culturele gewoontes? Ondanks de voordelen die het u kan bieden, is het geen makkelijke beslissing en er kunnen verschillende problemen opduiken, met name als het over het budget gaat. Wonen in het buitenland zal niet lukken zonder voorbereiding en een aangepast budget om uw project te financieren. Toch is het niet altijd eenvoudig om de leefkosten in verschillende landen te vergelijken en een passend budget te voorzien. Om u te helpen, vindt u hier een infografiek over de leefonkosten van de landen die de voorkeur wegdragen van vele Belgen en een budget formulier om uw inkomsten en uitgaven bij te houden!

De verschillende leefkosten in de Europese voorkeurslanden voor de Belgen

Volgens een onderzoek van Europ Assistance in mei 2016, zijn de voorkeurslanden voor de Belgen Frankrijk, Spanje, Italië en ook Nederland. Wanneer u, net als de mensen die werden ondervraagd, graag even wilt verblijven of gaan wonen in deze landen, is het nodig om rekening te houden met de leefkosten ter plekke.

Ontdek hieronder onze infografie over de leefkosten in elk van deze landen. Deze gegevens zijn gerealiseerd met behulp van de website Numbeo.

wonen in het buitenland

Wat doen wanneer u het budget niet heeft om te wonen in het buitenland?

Wonen in het buitenland vraagt, zoals u ziet in de infografiek hierboven, een aangepast budget. Deze infografiek toont aan dat een dag in Nederland duurder zal zijn dan een dag in België of Frankrijk bij de aankoop van bepaalde goederen en diensten. Daarentegen, de kosten zijn veel lager in Spanje. Deze bestemming kan misschien een alternatief zijn voor de wat kleinere budgetten, omdat de leefkosten van het leven hier slechts €33,62 bedragen.

Om uw vertrek naar het buitenland te financieren, kunt u een beroep doen op uw eigen vermogen (uw spaarcenten), of u kunt dit project financieren met een persoonlijke lening.

Wanneer u voor de tweede mogelijkheid kiest, vergeet dan niet dat er strenge voorwaarden zijn en een krediet te krijgen, die voornamelijk afhankelijk zijn van uw financiële situatie en uw capaciteit om de lening terug te betalen. Daarnaast bestaan er enkele kleine tips om uw leningsaanvraag te optimaliseren.

Twijfel niet om op TopCompare.be een kijkje te nemen en de lening te vinden die het beste bij u past. Maak handig en gratis gebruik van onze vergelijkingstabel en pas de resultaten naargelang uw behoeften aan!

Tip

 

Vertrekt u binnenkort naar Nederland en wilt u bij onze noorderburen een lening aangaan? Ook dan is het verstandig de financieringsmogelijkheden goed te vergelijken en alle aanbiedingen tegen elkaar af te wegen. Zo vindt u snel de goedkoopste lening in Nederland die precies is wat u zoekt!

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!