Succesvol werken als wereldreiziger

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Wereldreiziger

Droomt u ervan om meerdere maanden of jaren de wereld rond te reizen maar komt u geld te kort? Geen zorgen, het is toch mogelijk. TopCompare.be legt uit hoe het kan!

1. Inkomsten en uitgaven als wereldreiziger: herbekijk uw verhouding met geld

Als u tegelijk wilt werken en reizen, dan moet u ten eerste begrijpen dat het ultieme doel niet is om veel geld te verdienen. Het doel is eerder om uw uitgaven zoveel mogelijk te dekken en niet om winst te maken.

Uiteraard hangt uw succes grotendeels af van uw levensgewoonten. Hoeveel u ook werkt tijdens de reis, het zal erg moeilijk zijn om een luxueus leven te leiden. Als u kunt genieten van een simpel leven, dan is uw kans op slagen veel groter. Om te werken als wereldreiziger moet u dus voorzichtig zijn met uw uitgaven.

Lees ons artikel: Hoe geld besparen op uw reis naar New York

2. Uitwisseling van diensten: betaal zonder geld

De makkelijkste manier om uw reis te “verdienen” is door diensten uit te wisselen. Net als geld is ook uw tijd waardevol. Door dagelijks enkele uren uw diensten ter beschikking te stellen kunt u onderdak en eten krijgen. Dit kan overal ter wereld en u kunt op deze manier veel besparen.

Meerdere websites kunnen u helpen met dit proces. Enkele voorbeelden zijn WorkAway, WOOfing and HelpX. Zo kunt u bijvoorbeeld hulp verlenen op een boerderij in ruil voor accommodatie.

Lees ons artikel: 3 goedkope bestemmingen voor een citytrip in Europa

3. Beoefen een professionele activiteit

Er zijn vele manieren waarop u geld kunt verdienen tijdens uw reis. Het is allemaal afhankelijk van uw vaardigheden en uw wensen. Het helpt ook als u een passie hebt voor reizen, want dit geeft u de energie om door te zetten.

U hebt geluk als u meerdere talen spreekt. Dit is een groot voordeel omdat u online kunt vertalen als freelancer. Ook kunt u in uw directe omgeving uw diensten aanbieden, bijvoorbeeld door voor te stellen om menukaarten of andere teksten te vertalen.

Met vaardigheden of kennis wat betreft web design, programmeren, illustreren, schrijven, marketen of rechten, consulting kunt u werken als freelancer op websites waar u eenmalige klussen kunt uitvoeren. Deze websites brengen u in contact met werkgevers en kunnen soms leiden tot een mooie bron van inkomsten.

Afhankelijk van uw profiel zijn er vele andere opties beschikbaar. U kunt een commerciële reisblog onderhouden, fruit plukken, fotografie verkopen, lesgeven of een baan nemen in de toeristische sector. Wees creatief en probeer uw vaardigheden om te zetten naar een bron van inkomsten.

Lees ons artikel: Hoe u een digital nomad kunt worden

4. Wat is uw budget?

Zelfs als u een professionele activiteit beoefent in het buitenland, zal u toch veel moeten uitgeven. Vooral uw vertrek zal duur zijn. U moet vliegtickets kopen, over een internationale zorgverzekering beschikken en daarnaast zijn er de kosten van het dagelijkse leven zoals accommodatie. Ook moet u rekening houden met potentiële kosten van administratieve documenten.

Stel vooraf een budget op en beslis ook hoe lang u in het buitenland zal verblijven. Ook als u genoeg geld hebt is het verstandig om zoveel mogelijk bij te verdienen voor het geval dat u met onverwachte kosten te maken krijgt. Het leven van een wereldreiziger blijft onzeker.

Denk er ook aan dat geld afhalen bij een bankautomaat in het buitenland vaak geld kost. Wees daarom voorbereid en kies vooraf een geschikte kredietkaart. Gebruik vooral onze vergelijkingstool om de beste kredietkaart te vinden.

Lees ons artikel: Wat gebruikt u best op reis: bankkaart of kredietkaart?