Zomersolden 2017: Tips om uw aankopen te optimaliseren

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Zomersolden 2017

GESPONSORD DOOR ING

De zon schijnt volop en de omstandigheden zijn perfect voor een barbecue. Wilt u uw garderobe opfrissen met nieuwe kleren of uw tuin aankleden om meer van de lange zomerdagen te kunnen genieten? Volg onze tips om zoveel mogelijk uit de zomersolden 2017 te halen.

Online of in de winkel shoppen

Er bestaan twee soorten winkelaars: degenen die graag op het gemak online bestellen en degenen die liever op locatie in de winkel rondkijken. 57% van alle Belgen kocht minstens één artikel met de digitale optie in 2016. In beide gevallen kunt u genieten van mooie koopjes en kortingen tijdens de zomersolden 2017.

Door online te winkelen kunt u ontzettend veel tijd besparen. U hoeft niet in de rij te staan voor een pashokje of kassa. In plaats daarvan kunt u genieten van exclusieve online kortingen en u kunt kiezen uit allerlei producten die bij u thuis worden bezorgd.

Het kan ook spannend zijn om te winkelen in een fysieke winkel. Zo kunt u spullen passen, uittesten of zelfs proeven. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over problemen met de levering, want u neemt alles direct met u mee. U kunt er ook een gezellig uitje van maken, samen met familie of vrienden. Om de activiteit tot een goed einde te brengen, eet u lekker een ijsje in het park met uw kinderen.

Aankoopopties

Dankzij de nieuwe technologie kunt u tegenwoordig kiezen tussen allerlei betaalmogelijkheden. Naast de traditionele en meest populaire manieren om te betalen met uw bank- of kredietkaart, bestaan er ook heel wat nieuwere manieren (zoals Android Pay en PayPal). U hebt dus genoeg opties en het is volledig aan u om de meest passende betaalmogelijkheid te kiezen tijdens de zomersolden 2017.

Een van de mogelijke voordelen van kredietkaarten is dat u geld kunt besparen op uw aankopen. U kunt punten verzamelen en daarmee kortingen of cadeaus krijgen of u kunt met cashback onmiddellijk geld teruggestort krijgen. Deze voordelen zijn onderdeel van de loyaliteitsprogramma’s bij de kredietkaarten van bepaalde financiële instellingen. Vergeet daarom niet om kredietkaarten te vergelijken om de voordelen te vinden die het best bij u passen.

Lees ons artikel: Punten bij uw kredietkaart, ook iets voor u?

U kunt vandaag de dag met uw kredietkaart kleine bedragen contactloos betalen. Dit werkt makkelijk, eenvoudig en snel!

Bovendien innoveren financiële instellingen door klanten de mogelijkheid te geven om met behulp van een smartphone applicatie te betalen. Kies simpelweg de gewenste winkel in de applicatie en bevestig uw aankoop. Dat is handig voor uw betalingen tijdens de zomersolden 2017. U kunt het echter ook gebruiken om vrienden terug te betalen of om gezamenlijk een cadeau te kopen. Voer het telefoonnummer of e-mail adres in van iemand die ook de applicatie heeft en maak het geld over. Soms kunt u zelfs punten sparen als er een loyaliteitsprogramma is.

Aankoopbescherming

Voor online winkel fanaten zijn garanties van levensbelang. Het kan namelijk voorkomen dat uw pakketje nooit aankomt of dat u beschadigde spullen ontvangt. Ga de voorwaarden van uw kredietkaart na om te kijken of er een leveringsverzekering en/of aankoop verzekering is. Deze soorten bescherming kunnen u dekken in het geval van accidentele schade, inbraak of beroving. Dit is voor artikelen die zijn gekocht in de winkel en online. Ook krijgt u uw geld terug als u geen levering ontvangt of als de levering niet voldoet aan de beschrijving. Best cool, toch?

Lees ons artikel: Uw aankopen beschadigd of verloren? Uw kredietkaart kan helpen!

En nu bent u helemaal klaar voor de zomersolden 2017, die doorgaan van 1 tot 31 juli. Dit is een gelegenheid om uzelf en uw dierbaren te verwennen. Vergeet niet om ten alle tijden een oogje op uw financiën te houden zodat u niet over uw budget gaat. Mobiele bank applicaties en internetbankieren  zijn hierbij uw beste bondgenoten!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.