Menu

Kredietkaart

Kredietkaart: American Express Brussels Airlines Premium

Door Jearina Imanse op 21 November 2018 | leestijd: 4 minuten

American Express Brussels Airlines

Houdt u van reizen over de hele wereld, of het nu met de auto of het vliegtuig is? Is American Express een naam die u doet kwijlen, en wilt u graag meer informatie over deze kredietkaart aanbieder die net achter Visa en Matercard zit? Ontdek dan alle informatie over de American Express Brussels Airlines Premium kredietkaart, ook bekend als Brussels Airlines American Express Premium, in dit artikel van TopCompare.be.

1. Gebruiksgemak – American Express Brussels Airlines Premium

Met uw American Express Brussels Airlines Premium kredietkaart profiteert u van flexibele uitgaven. U kunt dus aankopen doen zoals u dat wilt, afhankelijk van de betalingsgeschiedenis van American Express (Amex). Dit betekent dat hoe beter uw geschiedenis is, oftewel dat alle kredieten met betrekking tot aankopen zijn terugbetaald, hoe minder beperkingen u heeft.

2. Het loyaliteitsprogramma

Dankzij het loyaliteitsprogramma Membership Rewards kunt u met Amex kaarten Miles van twee soorten (Premium en Status) sparen voor elke euro die op de kaart wordt uitgegeven. Hoe meer u verzamelt, hoe interessanter de voordelen zijn. Wanneer u uw Brussels Airlines Amex Premium kaart gebruikt ontvangt u 1,5 Award Miles. En als u deze bij Brussels Airlines gebruikt, zijn het 2 Award Miles per bestede euro. Met deze kaart vervallen uw Award Miles niet, zolang u deze elke maand gebruikt.

3. Reisverzekering

Amex kredietkaarten komen niet zonder voordelen. De American Express Brussels Airlines Premium heeft vier soorten verzekeringen met betrekking tot de reiswereld.

Reis annulering en onderbreking

Deze verzekering is waarschijnlijk een van de meest populaire bij de reizigers. Alhoewel niemand veilig is voor de ongemakken die een ongeplande vroege terugkomst veroorzaakt of simpelweg de annulering van de reis, hoeft u, dankzij uw American Express Brussels Airlines Premium kaart, u zich geen zorgen meer te maken.

Als u uw vakantie hebt geboekt met uw Amex-kaart, is uw verblijf gedekt. Als u echter ook betaalt voor vrienden, uw kleinkinderen of anderen, overweeg dan om u in te schrijven voor een aanvullende verzekeringspolis om ook hun reis te garanderen. De dekking is maximaal €5000 per reis, per kaart, per gezin en per jaar.

Reisongevallenverzekering

Het is altijd handig om van een dergelijke dekking te profiteren. U weet nu eenmaal nooit wat er allemaal kan gebeuren. Dankzij uw American Express Brussels Airlines premium kredietkaart bent u verzekerd in geval van overlijden of blijvende invaliditeit door een OV-ongeval. Deze dekking omvat ook zoek- en reddingskosten. In het geval van een dergelijk probleem, wordt u tot €280.000 vergoed (inclusief zoek- en reddingskosten).

Bagage verzekering

Dit voordeel is onderverdeeld in twee categorieën: enerzijds de vertraging van de bagage en anderzijds de bagage-verzekering zelf. In het eerste geval, als uw bagage een vertraging van meer dan 4 uur heeft wanneer u al op uw bestemming bent aangekomen, ontvangt u een vergoeding waarmee u de kosten van de eerste noodzaak kunt dekken. Op deze manier krijgt u maximaal €250 per reis vergoed. Aan de andere kant, als deze vertraging meer dan 48 uur bedraagt, kan de compensatie oplopen tot €500.

In het tweede geval wordt uw bagage (en dus de inhoud) beschermd in geval van verlies, beschadiging of diefstal. De vergoeding kan oplopen tot €750 per claim en per verzekerde. Tip: Vermijd kostbaarheden mee te nemen.

Gemiste overstap en vertraging van uw vlucht

Hoe verder je reist, hoe waarschijnlijker het is dat een overstap nodig is. Het is echter niet onmogelijk dat de eerste vlucht te laat is, soms om uw aansluitende vlucht zonder u te zien vertrekken. Hoewel dit nooit prettig is, moet u er rekening mee houden dat u met de American Express Brussels Airlines Premium kaart vergoed wordt voor de kosten van accommodatie en catering. Dit bedrag is maximaal €200 per reis en voor alle reizigers.

Meer informatie over American Express kaarten

4. Shopping verzekeringen

De American Express Brussels Airlines Premium kaart biedt ook verschillende “shopping verzekeringen” aan. Op deze manier zijn uw aankopen beschermd.

Aankoopgarantie

Een aankoopgarantie is essentieel als u van winkelen houdt. Gelukkig is het opgenomen in de American Express Brussels Airlines Premium kaart. Op deze manier worden alle aankopen met deze kaart beschermd tegen diefstal en onbedoelde schade gedurende de 90 dagen na de datum van aankoop. U geniet van dekking tot €2.000 per claim, per verzekerde persoon en per jaar.

Beste prijsgarantie

Het is frustrerend om een item tegen een lagere prijs te vinden dan wat u ervoor hebt betaald. Daarom is de beste prijs garantie interessant: u krijgt het prijsverschil tussen uw aankoop en het andere gevonden object vergoed. Om dit te doen, is het echter noodzakelijk dat het nieuwe object identiek is, van hetzelfde merk en met dezelfde fabrikant referentie. Bovendien moet het prijsverschil minimaal €50 bedragen en moet het binnen 30 dagen na de datum van aankoop worden opgemerkt. Het vergoedingsplafond bedraagt €1.000 per claim en per jaar.

Levering van goederen gekocht op internet

Als u graag online winkelt in Europa of de Verenigde Staten, is deze verzekering zeer nuttig. In geval van niet-levering van de bestelde goederen, of als het niet voldoet aan de beschrijving, of als het onvolledig of beschadigd is, wordt u gecompenseerd. En deze garantie vergoedt u tot €1.000 per claim, per verzekerde persoon en per jaar.

Zoals u waarschijnlijk wel hebt begrepen, bieden Amex kaarten een hele reeks voordelen die interessanter zijn dan andere. Hetzelfde geldt voor American Express Brussels Airlines Premium, waarmee u reis- en shop verzekeringen kunt afsluiten. Nu kunt u me een gerust hart veilig gaan genieten van alles!

Vergelijk kredietkaarten in België

Vergelijking van meer dan 30 financiële instellingen