Menu

Kredietkaart

Product: de American Express Gold kaart

Door mse op 7 January 2019 | leestijd:

american express gold
American Express hoeven we u niet meer voor te stellen. Hoewel de kaarten van de aanbieder in België minder gebruikt worden dan Visa en Mastercard, stellen de American Express kredietkaarten u in staat om van een waaier aan (exclusieve) voordelen en verzekeringen te genieten. TopCompare.be analyseert voor u een hoogstaand product: de American Express Gold kaart.

Product

De American Express Gold kaart biedt u een aanbod vol high-end voordelen; of het nu gaat om VIP-tickets, uitnodigingen voor exclusieve shopping evenementen, verzekeringen voor de hele familie of compensaties voor uw trouw als klant. Dit draagt uiteraard een kost met zich mee, zo’n € 185 per jaar. Het goede nieuws is dat u maar de helft moet betalen het eerste jaar, namelijk € 92,50. U kan evenwel van een tweede kaart genieten (bv. voor uw partner) zonder bij te betalen zolang de eerste kaart nog steeds geldig is.

Verzekeringen

Dankzij de American Express Gold kaart kan u profiteren van verzekeringen, hulpverleningen en diverse garanties. Om hierop een beroep te kunnen doen, moet u aan twee voorwaarden voldoen:

 • De totale duur van de reis mag niet langer zijn dan 180 dagen
 • U moet minimum 75% van de reis hebben betaald met de kredietkaart

Zie hieronder een korte opsomming van de verzekeringen die bij de American Express Gold kredietkaart komen kijken.

 • Medische bijstand en kosten

Op reis kan het wel eens voorvallen dat u ziek wordt. De kaart dekt uw medische kosten met een maximum ter waarde van € 50.000 per persoon en per voorval. Als een repatriëring blijkt nodig te zijn wegens een ongeval of plotse ziekte, dan is elke reiziger evenwel verzekerd tot € 50.000.

 • Reisongevallenverzekering

Reizen gaat vaak gepaard met het vliegtuig nemen. Dit kan vaak een bron zijn van stress aangezien annulaties en vertragingen van vluchten vrij frequent zijn en vaker voorvallen dan vliegtuigmaatschappijen laten blijken. Bijgevolg zal u dankzij uw American Express Gold kaart vergoed worden tot maximum € 250 als uw vlucht vertraagd is voor meer dan 4 uur. In geval van een gemiste aansluiting wordt u tot € 150 terugbetaald.

Verlies van bagage kan een serieuze domper zijn voor uw vakantie. Als dit zich voordoet zal u eveneens een financiële vergoeding tot € 250 ontvangen indien de vertraging van de bagage langer dan 4 uur duurt. Bij een vertraging langer dan 6 uur worden de valiezen echter als verloren beschouwd; in dit geval kan uw familie tot € 1.000 ontvangen.

 • Winter- en bijzondere sporten

Indien u een passie heeft voor wintersporten, trektochten of fietstochten, weet dan dat uw American Express Gold kaart u tijdens zulke expedities dekt. Een kleine val of een gebroken voet is op zo’n dagen nooit ver weg … .

 • Annulatieverzekering en uitstellen van de reis

Onvoorziene gebeurtenissen kunnen jammer genoeg altijd voorvallen, wat vraagt om een reisannulatie of uitstelling van de trip. Gelukkig is uw familie dankzij de American Express Gold kaart verzekerd tot € 7.000. Dit stelt u in staat om de logement- en transportkosten te dekken die niet terugbetaald worden door het hotel of reismaatschappij.

 • Garantie bij verlies of diefstal van de kaart

Reeds veel mensen hebben het al eens meegemaakt: uw kaart of portefeuille verliezen ofwel kwijtraken door diefstal. Maar geen paniek, uw American Express Gold kaart wordt geblokkeerd en gratis vervangen binnen de 48 uur, waar u zich op de wereld ook bevindt.

 • Verzekering huurauto

Op roadtrip vertrekken en een auto huren is een ideale manier om het zuiden van Frankrijk te verkennen, de provincie Québec of het mooie Zwarte Woud in Duitsland. Jammer genoeg kan het gebeuren dat het gehuurde voertuig materiële gebreken vertoont. De garantie van de Gold kaart dekt de overname van de niet afgeloste franchise tot € 75.000.

 • Aankoopbescherming

Voor shopaholics is het interessant om te weten dat de American Express Gold kaart u beschermt tegen het breken of kapot gaan van gekochte voorwerpen zolang u uw Gold kaart heeft gebruikt voor de aankoop. De kaart dekt tot 90 dagen vanaf aankoopdatum met een maximum van € 1.600 per schadegeval.

Extra voordelen

Dankzij het getrouwheidsprogramma Membership Rewards wint u 1 punt (oneindig geldig) voor elke uitgegeven euro. Door deze te verzamelen kan u cadeaus en kortingsbonnen verkrijgen in sectoren zoals gastronomie, luxe, reizen, shopping enzoverder.

De American Express Gold kredietkaart offert hiernaast een exclusieve reisservice aan haar klanten. Deze dienst bestaat erin om reizen te organiseren naargelang uw eigen criteria, regelt uw vliegtickets, uw huurauto etc. Dit laat u toe om exclusieve voordelen te verkrijgen bij bepaalde vliegtuigmaatschappijen en hotelketens. Om dit te betalen kan u de punten uit het Membership Rewards programma gebruiken.

Daarentegen kent American Express aan haar gebruikers een online service toe die hen in staat stelt om controle en volledige transparantie te hebben over hun uitgaven. De klantendienst staat eveneens tot hun beschikking, zowel overdag als ’s nachts. Mocht u interesse hebben in een kredietkaart maar wilt u uw horizon verbreden wat kredietkaarten betreft? Lees dan dit artikel om erachter te komen wat het best bij u past.

Toetredingsvoorwaarden

U ziet dat de American Express Gold kaart deel uitmaakt van een panel luxe kaarten die enorm veel voordelen opleveren. Hierdoor zijn bepaalde voorwaarden vereist om voor de kaart in aanmerking te komen:

 • de aanvraag moet worden gedaan door een fysieke persoon (in de naam van een persoon en niet een bedrijf);
 • minimumleeftijd van 18 jaar;
 • u moet een jaarlijks bruto inkomen hebben van minimum € 50.000.

Gebruikersprofiel

De American Express Gold kredietkaart is relatief duur en vraagt een hoog jaarlijks bruto-inkomen, wat impliceert dat de kaart interessant is voor personen die er financieel warmpjes bij zitten. Indien men daarentegen de vele voordelen vergelijkt waaronder de reisverzekeringen en de aankoopbescherming, kan deze kaart ook ideaal zijn voor grote reizigers en shopaholics.

Mocht u geïnteresseerd zijn in American Express lees dan het artikel over de American Express Platinum Kaart. Als deze kaart u toch niet aanstaat, aarzel dan niet om alle offers van kredietkaarten te vergelijken om uit te zoeken welke kaart het best bij u past.

Vergelijk kredietkaarten in België

Vergelijking van meer dan 30 financiële instellingen