Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site? 02 740 43 35 Ma-vrij, 9:30-17:30

Kredietkaart

Autopech in het buitenland? Uw kredietkaart is uw redder in nood!

Door Jana Van Breusegem op 11 December 2017 | leestijd: 5 mn

autopech

Het merendeel van uw vrienden en collega’s zijn al even terug van vakantie, maar uw langverwachte zomervakantie begint nu pas! De auto is gepakt en met goede moed vertrekt u naar het buitenland. U bent nog maar halverwege of er gebeurt iets wat u niet had verwacht. Door de hitte geraakt uw auto oververhit: autopech! Gelukkig heeft u het op tijd gemerkt en bent u op de vluchtstrook gaan staan. Het is onmogelijk om met de auto verder te rijden. Wat doet u nu?

In zo’n situatie is het handig als u weet of uw kredietkaart uw autoverzekering dekt of niet. Geniet u van technische bijstand? Wordt de mogelijke repatriëring van uw auto verzekerd? Vind alle uitleg terug in het artikel van TopCompare.be.

Waarom heb ik een autoverzekering nodig?

Er bestaan verschillende soorten autoverzekeringen in België. De verplichte autoverzekering is de BA-verzekering. Er zijn 34 verzekeraars van BA-verzekeringen op de Belgische markt. Deze verzekering zorgt er voor dat u bent verzekerd als u schade heeft veroorzaakt t.a.v. andere voertuigen en personen.

Er zijn nog andere autoverzekeringen die nuttig zijn om erbij te nemen voor uw eigen comfort en financiële gemoedsrust. Zo kan u een verzekering nemen om schade aan uw eigen wagen te dekken. Een bijstandsverzekering is daarnaast zeer handig als u autopech hebt, om bijvoorbeeld uw auto te laten herstellen of wegslepen. U wilt het niet riskeren om ’s nachts hulpeloos langs de kant te staan met autopech of een hoge factuur te moeten betalen aan de lokale pechverhelpingsdiensten, zeker niet als u op reis bent.
Neem een kijkje in onze gids: De verzekeringen van uw kredietkaart

Internationale voertuigbijstand bij autopech

Elke voertuigverzekering is verschillend. Voordat u een verzekering afsluit, moet u van tevoren goed nagaan wat u nodig heeft. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen tussen:

  • Een doorlopende reisverzekering, wat handig is wanneer u gedurende het jaar meerdere malen het land verlaat.
  • Een kortlopende reisverzekering, wat handig is wanneer u bijvoorbeeld 2 weken per het jaar op vakantie gaat. U kan dan alleen voor de periode dat u reist de verzekering afsluiten.

Sommige verzekeringen bieden niet alleen pechverhelping voor autopech, maar ook repatriëring van het voertuig en de inzittenden. Bedenk daarom goed wie er verzekerd moet zijn. In sommige gevallen is alleen de persoon die de verzekering heeft afgesloten verzekerd en niet alle inzittenden of familieleden. Let hier dus voor op zodat niet alleen voor u, maar ook voor uw hele gezin repatriëring geregeld wordt.

Kredietkaarten met voertuigbijstand bij autopech

U weet waarschijnlijk al dat kredietkaarten veel voordelen bieden. Dit kan variëren van cashback tot reisverzekeringen. In sommige gevallen is er ook voertuigbijstand – ook wel technische bijstand – inbegrepen bij deze reisverzekering. Hieronder valt meestal pechverhelping voor autopech, maar ook vaak het wegslepen van uw voertuig, repatriëring van de inzittenden of zelfs het voorzien van een vervangwagen.

TopCompare.be lijst de kredietkaarten op met een erg interessant voertuigbijstandpakket:

ING MasterCard Gold + optie Global Assistance

Bij de ING MasterCard Gold is bijstand voor uw voertuig optioneel. U kan de Global Assistance verzekering van ING bij de kaart nemen om hiervan te genieten. Deze service biedt voertuigbijstand voor 2 voertuigen. De jaarlijkse bijdrage van de ING MasterCard Gold in combinatie met de Global Assistance verzekering bedraagt € 159. Ook andere verzekeringen waaronder reisannulering en personenbijstand zitten in het pakket.

Met betrekking tot de technische bijstand vergoedt de verzekeraar de kosten van een pechverhelper en indien nodig de kosten naar de garage. Indien de auto niet binnen 5 werkdagen hersteld kan worden, kan de verzekerde ervoor kiezen om de herstelling af te wachten. De verzekeraar kan dan de hotelkosten vergoeden tot € 100 per verzekerde per dag en max.  € 1.000 per schadegeval. Ook is het mogelijk om een huurvoertuig te krijgen. Dit is max. € 100 per dag per verzekerde en max. € 1.000 per schadegeval. Uitsluitend in het buitenland kan de verzekerde na min. 24 uur immobilisatie een huurwagen krijgen die tot 5 dagen vergoed wordt. Deze laatste 2 opties zijn ook mogelijk als uw wagen niet hersteld kan worden. Daarnaast kan uw terugreis naar uw woonplaats evenwel worden vergoed.

Belfius MasterCard Platinum

De Belfius Mastercard Platinum kaart biedt bijstand voor 2 voertuigen in het buitenland. Deze kaart heeft een jaarlijkse bijdrage van € 204 en biedt nog andere verzekeringen, zoals reisannulering en personenbijstand.

Bij de technische bijstand van deze kaart zit pechverhelping en het slepen van de wagen inbegrepen tot max. € 200 per schadegeval. De repatriëring van de verzekerde inzittenden wordt vergoed tot een bedrag van max. € 200. Indien de immobiliteitsduur maximum 5 kalenderdagen bedraagt, vergoedt de verzekeraar het vervoer/overnachting voor alle verzekerde inzittenden tot € 250 per schadegeval in afwachting van de herstelling. Indien uw immobiliteitsduur meer dan 24 uur bedraagt, kan een vervangwagen worden geregeld tot 5 dagen.

American Express Gold (met optie voertuigbijstand)

De American Express Gold kaart biedt technische bijstand voor 2 voertuigen in het buitenland als u de optie voertuigbijstand bij de kaart heeft genomen. Met de technische bijstand inbegrepen kost deze kaart u jaarlijks € 195.

De voertuigbijstand biedt pechverhelping en sleping naar de garage in geval van autopech, gedekt door de verzekeraar. Is de pechverhelping niet door de verzekeraar geregeld, dan betaalt de verzekeraar de kosten van het slepen tot maximaal € 200. Wilt u wachten tot uw auto binnen 24 uur hersteld is, dan betaalt de verzekeraar de hotel- en vervoerskosten tot max. € 250 op de dag zelf. Kan de schade niet binnen 5 dagen hersteld worden, kan de verzekeraar de kosten van de repatriëring van de auto terug naar België betalen. U kan ook wachten tot uw auto is hersteld. In dit geval betaalt de verzekeraar 1 hotelovernachting tot € 62. Duurt het langer dan 5 dagen en wilt u terug naar België? Dan betaalt de verzekeraar de repatriëring voor alle passagiers. Indien u uw reis wilt voortzetten en nadien terug naar huis wilt keren, betaalt de verzekeraar tot € 125 aan vervoerskosten.

American Express Platinum 

De American Express Platinum kaart biedt technische bijstand voor 2 voertuigen in het buitenland. Voor deze kaart met technische bijstand betaalt u een jaarlijkse bijdrage van € 570. De kaart is dus erg duur, maar u kan er wel zorgeloos mee reizen.

De technische bijstand verzekert de pechverhelping en sleping naar de garage in geval van autopech. Is de pechverhelping niet door de verzekeraar geregeld, dan betaalt de verzekeraar de kosten terug tot maximaal € 300. Als de auto niet meer kan hersteld worden op dezelfde dag, biedt de verzekeraar een hotelovernachting aan tot 2 nachten en tot max. € 125. Als u de vakantie wilt voortzetten, betaalt de verzekeraar een vervangwagen voor alle personen tot € 400. Is de wagen na 120 uur niet hersteld, dan regelt de verzekeraar een vervangwagen voor max. 7 dagen en vergoedt hij de kosten voor uw hotel, transportkosten en andere kosten tot € 600. Mocht u terug naar huis willen, betaalt de verzekeraar ook de repatriëringskosten. Mocht u uw reis willen voortzetten, maar uw auto naar huis laten repatriëren, kan dit tot € 375.
Lees ons artikel: Is een Amex kaart zijn prijs waard?

De vermelde kaarten bieden u een volledige voertuigbijstand in geval van autopech over heel Europa en het hele jaar door. Zo kan u uw reis verderzetten of – als dat noodzakelijk is – kan u worden vergoed voor een eventuele repatriëring, hotelkosten of vervangwagen.

Ga na welk reiscomfort u nodig heeft, maar zorg ervoor dat u altijd verzekerd op reis gaat! Aarzel niet om onze vergelijkingstool te gebruiken zodat u te weten komt welke kredietkaart het beste bij u past.

Vergelijk kredietkaarten in België

Vergelijking van meer dan 30 financiële instellingen