Kredietkaart

Uw kortingskaart: de cashback kredietkaart

Door Jana Van Breusegem op 2 november 2017 | leestijd: 3 mn

kortingskaart

Tegenwoordig vergelijken we werkelijk alles! We vergelijken de kosten van vakanties, de prijzen voor de dagelijkse boodschappen, maar ook de kosten voor financiële producten. We doen er alles aan om een paar euro te besparen op onze rekeningen, en terecht.

Met een cashback kaart bent u in feite in het bezit van een kortingskaart, aangezien u geld kan besparen op bepaalde producten of diensten; zoals brandstof, winkelketens of zelfs op vakanties.

Hoe gebruik ik de kaart als kortingskaart?

Met een kredietkaart met cashback kunt u een bepaald percentage van uw aankopen weer terug krijgen. Normaal gesproken krijgt u 1 tot 2% op elke euro die u heeft besteed met uw kredietkaart waardoor de kredietkaart als een kortingskaart functioneert. Deze terugbetaling wordt automatisch overgeschreven naar uw bankrekening. Jaarlijks kan u tot een vastgesteld maximumbedrag vergoed krijgen.

Het principe is simpel. Wanneer u € 200 heeft uitgegeven in mei en uw ‘kortingskaart’ een cashback van 2% kent, dan zal u in juni een ‘extra’ van € 4 op uw rekening zien verschijnen. Beobank is momenteel de enige bank die zo’n kredietkaarten aanbiedt op de Belgische markt.

Beobank biedt daarenboven diverse extra’s. Het gaat hier bijvoorbeeld om een hoger percentage in de eerste maand of een kwijtschelding van de jaarlijkse bijdrage voor het eerste jaar. Als u interesse heeft in zo’n kortingskaart, kan u onze vergelijkingstool gebruiken om de kaart de vinden die het beste bij u past.

Ontdek onze gids: De kredietkaart voor uw profiel

Voor wie is zo’n kortingskaart bedoeld?

Natuurlijk hangt alles af van hetgene waarnaar u op zoek bent. Alle aankopen die u met uw kortingskaart doet, komen over het algemeen in aanmerking, ook online aankopen. Al gelden sommige percentages enkel voor aankopen in bepaalde ketens, bv. bij de Beobank Q8 World MasterCard. Bij de Beobank (Visa) Club enkel een terugbetaling voorzien bij online aankopen.

Het cashback percentage is dus vaak afhankelijk van waar u de kortingskaart precies gebruikt. Beobank heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de samenwerking met partnerorganisaties ter aanvulling op de voordelen van de reguliere kredietkaarten. Zo krijgt u via de Beobank Brico World MasterCard 2% terug op uw aankopen bij Brico, en 0,5% op uw andere aankopen

Mocht u regelmatig met de auto rijden en geld willen besparen op uw benzine, dan biedt de Beobank Q8 World MasterCard u de meeste voordelen.

Als u tenslotte graag reist, dan kan de Beobank Neckermann World MasterCard u voorzien van kortingen op uw volgende vakanties. U moet uw tripjes dan echter wel regelen via Neckermann.

De verschillende kortingskaarten bieden de houder ook verzekeringen aan, zoals een aankoopverzekering, verlengde garantie en verzekerd online shoppen.

Wat zijn de voordelen?

  • U krijgt een percentage terugbetaald op al uw aankopen, ook aankopen die u online heeft gedaan. Het percentage verschilt naargelang de kortingskaart
  • U kan beroep doen op diverse verzekeringen zoals een aankoopverzekering, verlengde garantie etc
  • Geen vooraf vastgestelde uitgavenlimiet
  • U hoeft geen Beobank rekening te hebben

Wat zijn de nadelen?

  • De rentevoet ligt vrij hoog wanneer u uw betalingen spreidt (12,49%)
  • Het jaarlijkse bedrag dat u kan terugkrijgen is geplafonneerd
  • Bij kortingskaarten die verbonden zijn met een bepaalde partner (zoals Neckermann of Q8) krijgt u meestal weinig korting of geld terug als u elders winkelt

Lees onze gids: De verschillende soorten kredietkaarten

Vergelijk kredietkaarten in België

Vergelijking van meer dan 30 financiële instellingen