Kredietkaart

Top 3 luxe kredietkaarten: de platinum kaart komt bovenaan!

Door Jana Van Breusegem op 11 December 2017 | leestijd: 5 mn

platinum kaart

U droomt al lang over een kredietkaart met alle toeters en bellen. En terecht, want zo’n kaart maakt het reizen en winkelen alleen maar comfortabeler én u kan indruk maken op uw date in een duur restaurant. Toch heeft u nog geen flauw idee welke kaart u het beste kan kiezen. Weet u niet waar beginnen? TopCompare.be helpt u met uw keuze.

Hieronder vind u de 3 kredietkaarten met de ruimste dekking en meest exclusieve voordelen in België. Het betreft telkens een kredietkaart met kredietopening, waarbij u de keuze heeft uw krediet gespreid terug te betalen.

Lees ons artikel: Wat is de beste kredietkaart voor uw profiel?

#3: Brussels Airlines Premium American Express

Op de derde plaats van onze top 3 luxe kredietkaarten staat de Brussels Airlines Premium American Express kaart. Deze kaart is onderdeel van American Express. Dit houdt in dat u zal moeten voldoen aan de voorwaarden die gelden voor American Express kaarthouders als u deze kaart wilt aanvragen.

Om deze kaart te kunnen verkrijgen moet u een inwoner van België of Luxemburg zijn. Ook zijn er eisen gesteld t.a.v. uw inkomen: u dient minimaal € 37.500 bruto op jaarbasis te verdienen.

De Brussels Airlines Premium American Express kaart biedt een breed scala aan verzekeringen, zoals:

 • Reisverzekeringspakket: u bent verzekerd voor een annulering of onderbreking van uw reis, u beschikt over een verzekerde bagage, een reisongevallenverzekering en een verzekering bij gemiste aansluitingen en vertraagde vluchten. De verzekeringen zijn wel alleen van kracht als u uw reis heeft betaald met de kaart. De premium kaart biedt ook een reisongevallenverzekering die u tot € 280.000 dekt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw ticket te upgraden naar een hogere reisklasse.
 • Aankoopverzekering en garantie: aankopen met de kredietkaart zijn verzekerd tegen diefstal of schade. Vanaf de dag van uw aankoop bent u voor 90 dagen verzekerd. Mochten uw online aankopen niet worden afgeleverd, dan bent u hier ook voor verzekerd. De aankoop- en garantieverzekering dekt u tot € 2.000. De kaart kent bovendien een handtas- en portefeuilleverzekering toe bij diefstal met geweld. Daarnaast is er een beste-prijs garantie van kracht. Vind u bijvoorbeeld ergens anders een betere prijs voor een vlucht dan bij Brussels Airlines, dan wordt het verschil terugbetaald.
 • Bescherming tegen fraude: alle transacties met de kaart in de winkel of online zijn 100% beveiligd tegen fraude zonder franchise.

Een ander voordeel van deze kaart is dat u miles kan sparen om zodoende te kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen op vluchten of artikelen in diverse winkels.

Een American Express kaart wordt niet in dezelfde mate aanvaard als een Visa kaart of MasterCard, maar zeker wel in de meest exclusieve bestemmingen of boetiekjes. De kaart kost u jaarlijks € 150 en is daarmee de goedkoopste kaart van de drie.

#2: Belfius Platinum MasterCard

Op de tweede plaats staat de Platinum MasterCard van Belfius.

Voor deze platinum kaart zijn er geen speciale vereisten wat uw inkomen betreft. Wel moet u een inwoner van België zijn. De kaart wordt wereldwijd geaccepteerd door ruim 35 miljoen handelaren.

De platinum kredietkaart van Belfius biedt u eveneens een hoop verzekeringen, zoals:

 • Reisverzekeringspakket: met de reisannulerings- en -onderbrekingsverzekering bent u gedekt tot € 10.000. Uw gezin en u genieten 365 dagen per jaar medische bijstand in België en het buitenland. Uw bijstand in het buitenland houdt tevens ook repatriëring, medische en juridische hulp in. U heeft daarnaast ook recht op assistentie in het buitenland voor vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of hulp bij ziekte.
 • Aankoopbescherming: hebt u goederen met de platinum kaart aangekocht, dan bent u verzekerd voor de aankoopprijs in geval van diefstal met geweld of inbraak. Ook reparatiekosten worden gedekt. De verzekering geldt voor 90 dagen na aankoop. U kan tot € 4.000 terugkrijgen per claim en tot € 12.000 per jaar.
 • Schrapping van franchise in geval van fraude: bij verlies of diefstal van de platinum kredietkaart hoeft u geen kosten te betalen die het gevolg zijn van het frauduleuze gebruik van uw kaart. De franchise valt dus weg.
 • Safe Online: wanneer uw aankopen van minstens € 50 (gedaan met de Platinum MasterCard) niet worden afgeleverd of afgeleverd worden met schade, zal u hiervoor tot € 500 terugkrijgen. Het is bovendien belangrijk te weten dat u recht heeft op een groot aantal kortingen en acties bij tal van partners. Zo kan u bijvoorbeeld genieten van exclusieve voordelen bij een bezoek aan DisneyLand Parijs.

De platinum kaart kost u jaarlijks € 204.

#1: American Express Platinum

Last but not least, de crème de la crème: de Platinum kaart van American Express.

Dit is de parel onder de luxe kredietkaarten. De kaart stelt daarom ook uitzonderlijke eisen. Om de kaart te kunnen verkrijgen, moet u een minimum jaarinkomen van € 80.000 hebben. U moet daarnaast bereid zijn om een jaarlijkse bijdrage van € 570 te betalen voor de platinum kaart. Met de kaart geniet u echter van een groot aantal exclusieve verzekeringen:

 • Reisverzekeringspakket: u bent verzekerd voor een mogelijke annulering of onderbreking van uw vlucht, beschikt over een verzekerde bagage, een reisongevallenverzekering en een verzekering bij gemiste aansluitingen en vertraagde vluchten. Daarnaast geniet u een uitgebreide medische bijstand. U geniet een maximum dekking van € 10.000 dankzij de inbegrepen reisannuleringsverzekering. In geval van een ongeval in het buitenland bent u tot € 530.000 per persoon verzekerd.
 • U heeft recht op technische bijstand in binnen- en buitenland wanneer u autopech of een ongeval heeft. Valt er dus iets met uw auto voor in hartje Peru, kan u altijd zeggen: “Alles komt goed, ik ben in het bezit van een American Express Platinum kaart!”
 • Een aankoopverzekering tegen schade of diefstal tot 90 dagen na aankoop met een maximum van € 10.000 per claim is inbegrepen in de platinum kaart.
 • Bescherming tegen fraude: alle verrichtingen met uw American Express Platinum kredietkaart zijn beschermd tegen fraude zonder franchise. Als uw internetbestelling niet werd geleverd, of als de goederen niet voldoen aan de beschrijving, dan wordt u schadeloos gesteld binnen de garantieperiode.
 • Aankoopverzekering: u geniet van een bijkomende garantie van twee jaar voor alle nieuwe goederen voor huishoudelijk gebruik en voor alle audio- en videomateriaal betaald met de kaart.

Ontdek onze gids: De verzekeringen van uw kredietkaart

Met de platinum kredietkaart heeft u bovendien toegang tot meer dan 700 lounges op luchthavens over de hele wereld. Zo reist u als een echte VIP. Daarnaast geef de Platinum Travel Service u toegang tot diverse voordelen met betrekking tot vliegtuigtickets, hotelreservaties en cruises.

Ook kan u 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van de speciale Platinum Conciërge Service. Deze service zet zich voor uw meest uitzonderlijke verzoeken in, waar u zich ter wereld ook bevindt. Als u op zoek bent naar het allerbeste sushi-restaurant in Tokyo, dan kunt u de Conciërge Service inschakelen om u daarmee te helpen.

Dankzij de platinum kaart van American Express heeft u bovendien gratis toegang tot het loyaliteitsprogramma van American Express. Voor elke uitgegeven euro spaart u 1 mile waarmee u uit een ruim pakket aan voordelen kan kiezen bij het winkelen, reizen of in uw vrije tijd.

Waarschijnlijk heeft u nu wel een idee welke premium of platinum kredietkaart u het meeste comfort kan geven. Voor een ruimere keuze kan u altijd onze kredietkaart vergelijkingstool gebruiken om te achterhalen welke kaart het beste bij u past.

Vergelijk kredietkaarten in België

Vergelijking van meer dan 30 financiële instellingen