Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site? 02 740 43 35 Ma-vrij, 9:30-17:30

Op zoek naar financiering? Ontdek welke financieringsvorm bij u past!

Mijn financiering berekenen

Vergelijk leningen in België

Zowel natuurlijke personen als bedrijven kunnen nood hebben aan financiering. Aangezien het vergelijkingsplatform van TopCompare.be op persoonlijke externe financiering doelt, zullen we enkel op natuurlijke personen focussen.

Er bestaan verschillende soorten financiering waarmee u aan uw noden tegemoet kunt komen. Denk aan investeren in een huis, een tweede wagen kopen, het aanschaffen van een mobilhome en meer. Per project of doel zal een bepaalde financieringsvorm als beste optie er bovenuit steken.

In de eerste instantie denkt men bij het woord financiering aan een gewone lening: u gaat extern lenen om een behoefte te bekostigen. Maar vergis u niet: ook een kredietkaart met kredietlijn is een voorbeeld van financiering. Als u tijdelijk in het rood mag staan op uw rekening, verleent de bank u in feite een vorm van financiering: voor een bepaalde periode wordt u "gefinancierd" door de bank. Om verwarring te vermijden, linken we hier financiering met iemand die daadwerkelijk een lening opneemt.
Een persoonlijke lening is een financieringsvorm die vaak in België voorkomt en valt onder de grotere noemer van het consumentenkrediet. Zo'n lening kan u voor alle doeleinden aangaan; u hoeft de aanwending van de ontleende som niet te verantwoorden voor de bank. Het bedrag is vooraf afgesproken en de rente staat vast. Daarnaast bestaat de lening voor een specifiek doel, waarbij u uw uitgaven wel zal moeten kunnen voorleggen. Denk aan een renovatie waarbij u de uitgaven staaft via facturen en aankoopbonnen van de werken.

Tegenover de persoonlijke lening staat het doorlopend krediet; waar u af en aan geld mag opnemen en terug aflossen. U betaalt dan enkel rente op het bedrag dat u effectief hebt opgenomen. Gaan we hier wat dieper op in, zal u zien dat er feitelijk heel wat specifieke leningen bestaan. Een huwelijks-, vakantie- of motolening zijn maar enkele van de vele voorbeelden. Ook de auto- en hypothecaire lening zijn zeer populaire financieringsvormen.

Kijken we naar andere vormen van het consumentenkrediet, vinden we de verkoop op afbetaling, leasing en overbruggingskrediet, de kredietlijn en de geoorloofde debetstand op een rekening.

Wilt u financiering aanvragen? Neem zeker een kijkje op onze toegewijde pagina voor alle informatie!

Wilt u meer informatie over een specifieke vorm van financiering? Begeef u dan snel naar de pagina's onderaan op de sitemap en vind alle informatie die u zoekt, of raadpleeg een van onze lening gidsen.

Heeft u liever onmiddellijk een overzicht van alle mogelijke leningen in België? Ga naar de vergelijkingstabel door bovenaan op de knop "Mijn financiering berekenen" te klikken. Daar vindt u alle leningen in België: vink in de rechterbovenhoek de lening van uw keuze aan. Regel de criteria naargelang uw behoeften: welk bedrag wilt u opnemen? Over welke periode wilt u de financiering terugbetalen? Draagt een specifieke bank uw voorkeur, of wilt u ze allemaal in de tabel opnemen? Kijk naar het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) en de maandelijkse aflossing om u een duidelijk beeld van de te verwachten kost te geven. Vergeet niet dat u niet alleen de hoofdsom maar ook de rente zal moeten terugbetalen.

Bent u tevreden met een lening uit de tabel? Klik dan op de knop "Ga verder". U wordt automatisch doorverwezen naar de webpagina van de bank, waar u alle informatie kan invullen. Indien de bank uw aanvraag heeft bekeken, zal u worden gecontacteerd of een offerte worden toegestuurd. In de laatste fase van het proces wordt het bedrag op uw rekening gestort. Financiering vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!

Naar welke lening bent u op zoek?

Hoeveel kan ik lenen Verbouwingslening
Krediet Lenen zonder bank
Autofinanciering Goedkoopste autolening
Om een betere afweging te maken welke lening het best bij uw situatie past, is het belangrijk dat u de verschillen kent tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Hieronder zetten we een aantal punten voor u op een rijtje.

Persoonlijke lening
 • Voor wie: Mensen die precies weten welk leenbedrag ze nodig hebben, ze weten vooraf wat de looptijd en de totale kosten van de lening zijn.
 • Rente: Een vaste rente betekent dat de rente voor de gehele looptijd vaststaat en de kosten vooraf bekend zijn
 • Looptijd: Een vaste looptijd wordt vooraf afgesproken, u weet dus precies wanneer de lening is afgelost.
 • Maandbedrag: Iedere maand betaalt u hetzelfde bedrag dat deels uit een aflossing en deels uit de rente bestaat.
 • Geld opnemen: Eenmaal afgeloste bedragen kunt u niet meer opnieuw opnemen.
 • Afbouw: Na uw afgesproken looptijd is uw lening afgelost, de einddatum staat op het contract Eerder extra aflossen: Mogelijk en kosteloos.
 • Leeftijd: Vanaf 21 t/m 68 jaar.


 • Doorlopend krediet
 • Voor wie: Mensen die nog niet het precieze leenbedrag bepaald hebben, en zijn ervan bewust dat de totale kosten van de looptijd van de lening nog niet vaststaan.
 • Rente: bij een variabele rente staat de rente niet vast dus kan deze stijgen of dalen tijdens de looptijd.
 • Looptijd: Een variabele looptijd, als de rente daalt dan is het bedrag dat u aflost groter, dus lost u sneller af. Mocht de rente stijgen, dan wordt de looptijd juist langer. Ook wanneer u bedragen opneemt en aflost kan dit invloed hebben op de looptijd.
 • Maandbedrag: Elke maand betaalt u een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit de rente en aflossing, het deel dat u maandelijks betaalt aan rente en aflossing kan veranderen. U betaalt enkel rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.
 • Geld opnemen: Afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen. Hierdoor wordt de looptijd lager, waardoor de totale kosten van de lening stijgen. De opnieuw opgenomen bedragen moet u ook weer aflossen.
 • Afbouw: Als u 65 jaar wordt, worden de faciliteiten van een doorlopend krediet beperkt, zodat u na uw 74ste levensjaar geen schulden meer heeft. Vanaf 65 jaar kunt u geen bedragen meer opnemen en uw maandbedrag gaat omhoog.
 • Download ons budget formulier Wij helpen u uw budget voor 2019 te beheren

  Waarom kiezen voor TopCompare.be?

  100% gratis!
  Snel & eenvoudig
  Objectief & onafhankelijk

  TopCompare.be is het beste platform om consumentenkredieten, kredietkaarten, zicht-, spaar-, termijnrekeningen en kasbons te vergelijken. We laten u toe deze producten van alle financiële instellingen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

  Onze gratis tip om geld te besparen

  Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.