Vergelijk en vraag online een persoonlijke lening aan

Of je nu geld nodig hebt om op vakantie te gaan, jouw keuken te renoveren of nieuwe meubels te kopen, wij zijn er om je te helpen. TopCompare simuleert de leningen die aan jouw profiel voldoen, zodat je de voorwaarden kunt vergelijken en de lening kunt kiezen die het beste bij je past. Zodra je de ideale lening hebt gevonden, kun je deze onmiddelijk aanvragen.

Dit veld is verplicht in te vullen Het bedrag moet groter zijn dan € 1.000 en kleiner dan € 50.000
Dit veld is verplicht in te vullen
Simuleer de leningen

* We compare loans repayable over a period ranging from a minimum of 3 months to a maximum of 120 months.

image-hero image-hero

Hoe werkt het?

Eerste stap
Eerste stap

Beantwoord een paar vragen

Met de informatie die je ons geeft, kunnen wij je nauwkeurig de persoonlijke leningopties tonen die op jouw behoeften zijn afgestemd

Tweede stap
Tweede stap

Kies de juiste lening voor je

Vergelijk de markttarieven van bijna alle banken en financiële instellingen in België. Wij hebben een team van makelaars die je zullen helpen de juiste beslissing te nemen zonder extra kosten.

Derde stap
Derde stap

Vraag online aan

Als je in aanmerking komt voor een lening, kun je die via onze website in een paar minuten aanvragen

Persoonlijke lening simulatie

Als je op zoek bent naar een lening, zie je door de bomen het bos misschien niet meer. Het vergt heel wat tijd en moeite om bij alle banken langs te gaan en te onderhandelen. De gratis persoonlijke lening simulatie van TopCompare doet al het werk: geef gewoon het leenbedrag en de looptijd aan. In de lijst met resultaten zie je de leningen bij Belgische kredietgevers die aan je vereisten voldoen. Zo kun je snel en eenvoudig leningen bij verschillende banken en andere financiële instellingen vergelijken.

Onze simulatie bevat de meest recente tarieven bij de Belgische kredietgevers en wordt regelmatig bijgewerkt. De tarieven zijn dezelfde als bij de kredietgever. Dankzij het overzicht in de simulatie weet je dus op voorhand wat je kunt verwachten. De eenvoudigste manier om de persoonlijke leningen te vergelijken, is door niet alleen rekening te houden met de rente, maar om ook het JKP (jaarlijks kostenpercentage) te bekijken. Zo krijg je een nauwkeuriger beeld van de maandelijkse aflossingen en eventuele andere kosten.

Resultaten met een oranje knop kunnen via onze website worden aangevraagd. Houd je identiteitskaart en loonfiche bij de hand bij het invullen van je gegevens. De aanvraag verloopt volledig online en de bank laat je binnen enkele dagen of weken weten of je aanvraag is goedgekeurd of afgewezen.

Het grootste voordeel van een simulatie is dat deze op maat van jouw behoeften is. Als je de rente van een persoonlijke lening bekijkt, krijg je een idee van de kosten die met de lening gepaard gaan, maar moet je zelf nog berekenen wat je totale leenbedrag, inclusief rente, zal zijn. Met een simulatie worden de maandelijkse kosten, precieze looptijd en het totale leenbedrag echter meteen duidelijk.

Bovendien vind je in de simulatie ook de voorwaarden van de lening terug. Zo is er in sommige gevallen sprake van een minimaal of maximaal leenbedrag, een minimale of maximale looptijd of een verplichte zichtrekening bij de bank.

Hoe werkt een persoonlijke lening simulatie? Het is heel eenvoudig. Kies eerst het bedrag en de looptijd van de lening die je zou willen afsluiten. Vervolgens krijg je een overzicht van alle leningen te zien die hieraan voldoen. Worden er geen resultaten weergegeven? Dan bieden banken geen formules aan die aan je vereisten voldoen. Kies bijvoorbeeld een kortere looptijd of een lager leenbedrag.

Heb je de perfecte lening gevonden? Dan kun je op onze website ook online een aanvraag indienen bij verschillende kredietgevers. Houd er echter rekening mee dat de bank of financiële instelling je leningaanvraag kan weigeren als ze vinden dat dit bedrag te hoog is in verhouding met je inkomsten. Als je kunt bewijzen dat je de lening toch stipt kunt terugbetalen, kunnen ze alsnog de lening toekennen. Werd je aanvraag geweigerd, dan kun je de looptijd of het leenbedrag aanpassen in de simulator en zo bekijken welke andere opties je hebt.

De simulatie geeft heel wat informatie weer: zo zie je in een oogopslag de rentevoet, het JKP, de maandelijkse terugbetaling, het totale leenbedrag en de voorwaarden. Vergelijk het JKP van de leningen om te weten waar je de goedkoopste tarieven krijgt, want dit bevat alle kosten van de lening. In de meeste gevallen is er geen sprake van dossierkosten of andere extra kosten en het tarief dus in lijn is met het rentepercentage. Controleer echter op voorhand of je eventueel andere producten moet afsluiten bij de bank. Je krijgt in de simulatie ook de maandelijkse aflossing te zien. Je weet dus hoeveel je elke maand moet terugbetalen bij de verschillende kredietgevers.

Welke lening je best kiest, is afhankelijk van enkele factoren. Als je bijvoorbeeld elke maand liever iets minder terugbetaalt, maar in plaats daarvan een langere looptijd verkiest, is het belangrijk om te kiezen voor de laagste maandelijkse aflossing. Het laagste JKP is dan weer de belangrijkste element voor wie zo weinig mogelijk rente en andere kosten wilt betalen.

Iedereen die ouder is dan 18 jaar en in België woont, kan een persoonlijke lening krijgen. Er is echter nog een belangrijke voorwaarde: als je op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank staat, zullen banken je geen nieuwe lening toekennen. Je moet minstens een jaar geleden van de zwarte lijst geschrapt zijn voordat je opnieuw een lening kunt krijgen.

Vraag je voor het eerst een lening aan? In dat geval is het extra belangrijk dat je een simulatie maakt van je persoonlijke lening. Zo kom je snel en eenvoudig te weten welke tarieven er beschikbaar zijn op de markt en bij welke bank je best een aanvraag indient.