Menu

header.channel.insurance

Verzekeringen bestaan in alle maten en vormen. Wie zonder zorgen op reis wil vertrekken, kan bijvoorbeeld een reisverzekering afsluiten. Wie zijn wagen wil beschermen tegen bijvoorbeeld diefstal, kan dan weer een beroep doen op autoverzekeraar. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan de risico's dekken met een verzekering. Wat dacht dat je bijvoorbeeld van een verzekering voor je huisdier?

Bij TopCompare.be laten wij ons licht schijnen over de meest voorkomende verzekeringen: auto- reis- en brandverzekeringen. Net zoals bij alle andere bankproducten kan je heel wat geld besparen door met de juiste verzekeraar in zee te gaan. Dat is dan ook de reden waarom we bij TopCompare.be een vergelijkingstool voor verzekeringen hebben uitgewerkt. Dankzij die gratis en onafhankelijke tool kom je in één oogopslag te weten bij welke kredietgever je een verzekering volledig op maat kan afsluiten.

Wie met zijn wagen de baan opgaat, is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Die verplichte verzekering heet 'de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid' (of kort de BA-verzekering). Die verzekering dekt de schade aan derden wanneer je daar aansprakelijk voor bent. De verzekeraar neemt dus de vergoeding van de tegenpartij op zich.

Het is in ons land mogelijk om je autoverzekering uit te breiden met extra dekkingen. Doorgaans krijg je de keuze tussen een BA-verzekering, een omnium of een kleine omnium. Hoe ruimer de premie, hoe ruimer de bescherming.

Wie zorgeloos van bijvoorbeeld een skivakantie of een citytrip wil genieten, kan daarvoor een reisverzekering afsluiten. Zo'n verzekering dekt uiteenlopende materiële en fysieke schadegevallen. Al is de dekking bij de ene verzekering ruimer dan die bij een ander. Voorts kan het prijskaartje stevig verschillen. Daarom is het als verzekeringnemer niet altijd eenvoudig om te bepalen bij welke verzekeraar je aan het juiste adres bent. Gelukkig kan TopCompare.be je een hele eind op weg helpen.

TopCompare.be laat zijn licht schijnen over alle beschikbare reisverzekeringen in ons land. Op basis van je voorkeuren schuiven wij de verzekeringen naar voren die het best aansluiten bij je wensen. Het geafficheerde tarief kan wel variëren gebaseerd op je persoonlijke situatie. Stel dat je je reisverzekering wilt uitbreiden met extra dekkingen, dan is de kans bijzonder groot dat de premie van je verzekering zal stijgen. We maken een onderscheid tussen drie soorten reisverzekeringen: bijstandsverzekering, pechverhelping en annuleringsverzekering.