Détails sur nos institutions financières

Argenta

Over Argenta

Argenta is in 1956 opgericht in België, oorspronkelijk als financieringsmaatschappij. De blik was destijds alleen gericht op persoonlijke leningen, maar dat aanbod is door de jaren heen uitgebreid tot de focusgebieden bankieren, sparen, beleggen en verzekeren.

Woonkredieten bij Argenta

Een hypothecaire lening is één van de financieringsmogelijkheden die Argenta aanbiedt aan particulieren. Zodra je jouw nieuwe woning heeft gevonden, helpt de bank met het geven van advies over de beste kredietformule, de looptijd van de lening en de terugbetaling. Dit alles wordt gebaseerd op jouw persoonlijke situatie. Voor de aanvraag moet je dus eerst diverse documenten kunnen tonen zodat de bank gericht advies kan geven. Het gaat hierbij onder meer om jouw loonfiches, maar ook om de verkoopovereenkomst of de aankoopoptie, of om offertes of een raming met prijsopgave van de architect wanneer je gaat (ver)bouwen.

Argenta heeft drie verschillende formules wat betreft hypothecaire leningen. De eerste is een krediet met een veranderlijke rente. Hiervan staat de rente die bovenop elke aflossing komt, dus niet van tevoren vast. Bij deze formule kan de rente bijvoorbeeld ieder jaar worden herzien. De tweede variant is een woonkrediet met een semi-vaste rente. Hiermee staat de rente voor een bepaalde periode wel vast, bijvoorbeeld gedurende de eerste zeven jaar, waarna het vervolgens elke drie jaar kan worden herzien. De laatste variant is een hypotheek met een vaste rente. Hierbij weet je dus bijvoorbeeld over een periode van twintig jaar waar je aan toe bent.

Het minimale bedrag dat bij een hypotheek via Argenta geleend kan worden, is €10.000 . De bovengrens ligt op één miljoen euro. Het precieze bedrag hangt af van de geschatte verkoopwaarde van het pand. Argenta rekent voor elke hypotheek een periode van minimaal vijf jaar en maximaal dertig jaar om het geleende geld terug te betalen. Het aflossen kan op drie verschillende manieren. De eerste is volgens vaste mensualiteiten, waarbij je maandelijks dus een vast bedrag aflost. Ten tweede zijn vaste kapitaalaflossingen een mogelijkheid, wat inhoudt dat je maandelijks een dalend bedrag aan de bank terugbetaald. Ten slotte is het ook een optie om voor een variabele, lineaire kapitaalaflossing te kiezen waarbij de kapitaalaflossing aanpasbaar is naar jouw situatie.

Aanvullende verzekeringen

De woning waarvoor u de hypothecaire lening aangaat, moet ook verzekerd worden. Argenta biedt een brandverzekering voor woningeigenaren aan. Hiermee bent u verzekerd tegen meer dan alleen schade veroorzaakt door een brand; ook is uw aansprakelijkheid beschermd in het geval van schade aan derden en bent u verzekerd tegen diefstal. Ook is er via Argenta een schuldsaldoverzekering te verkrijgen waarmee, in geval van overlijden, de gezinsleden de hypotheek niet (helemaal) alleen hoeven af te betalen.

provider-mg.spinner.text

Comparez maintenant tous les prêts hypothécaires du marché pour votre situation personnelle
Quels prêt hypothécaires souhaitez-vous comparer?