Vergelijk de energieprijzen in België

  • 100% gratis en online service
  • Vergelijk alle elektriciteits- en gasleveranciers
  • Bespaar tot €100/maand
image-hero

Personaliseer, vergelijk en sluit je aan bij jou nieuwe energieleverancier

Het is eenvoudig!
1
Personaliseer
Pas je zoekopdracht aan op basis van jouw behoeften en jouw gas- en elektriciteitsverbruik
2
Vergelijk
Vergelijk de gepersonaliseerde aanbiedingen van de verschillende actieve energieleveranciers in jouw regio
3
Bespaar
Kies de meest geschikte en goedkoopste aanbieding uit de resultaten en bespaar tot € 1.300 per jaar

Vergelijk en verander eenvoudig van energieleverancier met Tariefchecker

Het is vrij eenvoudig om van energieleverancier te wisselen. Het enige wat je nodig hebt, is de EAN-code van je meter, die je kunt vinden op je gas- of elektriciteitsrekening. Voor elke meter is er één specifieke code die je moet doorgeven bij het indienen van je aanvraag nadat je de verschillende tarieven hebt vergeleken.
Zeker weten! Misschien heb je geen gas nodig om je huis te verwarmen en ben je alleen op zoek naar elektriciteitsaanbiedingen, of misschien wil je gewoon verschillende leveranciers gebruiken voor elk type energie. Met onze vergelijkingstool kun je jouw zoekopdracht aanpassen en filteren op formules voor alleen elektriciteit, alleen gas, of beide gecombineerd, afhankelijk van jouw behoeften.
Wanneer je ons jouw aanvraag indient en alles in orde is, zal jouw wijziging de volgende maand van kracht gaan. Je ontvangt dan een afrekening van jouw vorige energieleverancier en jouw toekomstige facturen worden opgemaakt door de nieuwe leverancier. Gedurende deze periode hoef je niets te doen, omdat alle benodigde informatie al is vastgelegd.
Wij controleren regelmatig de tarieven van alle energieleveranciers en zorgen ervoor dat onze vergelijkingstool up-to-date blijft met de laatste prijzen en kortingen. Wij vragen jou om wat informatie over je verbruik, woning en locatie in te voeren, zodat de tool de resultaten kan filteren en alleen de opties laat zien die het beste bij jou passen. Je kunt vervolgens op de geselecteerde formule klikken om meer details te bekijken en in een paar klikken jouw aanvraag in te dienen.
De prijs per kWh wordt door de energieleverancier vastgesteld en kan per huishouden verschillen. Bovendien kan de prijs variëren in de tijd, afhankelijk van de vraag en het aanbod op de energiemarkt. Als je kiest voor een contract met een vaste prijs, ben je niet afhankelijk van deze prijsschommelingen. Dit betekent dat je dezelfde prijs per kWh betaalt gedurende de looptijd van het contract, ongeacht of de prijs per kWh stijgt of daalt. Transport- en distributiekosten en belastingen kunnen ook verschillen per regio. Gebruik onze vergelijkingstool om de prijzen in jouw regio te vergelijken en te vinden.
Met zoveel leveranciers om uit te kiezen kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Maar met onze vergelijkingstool kan je alle informatie over elke energieleverancier op één enkele webpagina vinden. Dit bespaart je tijd en moeite bij het zoeken naar de juiste leverancier die aan jouw behoeften voldoet. Bovendien kan je profiteren van exclusieve kortingen door je aanvraag via TopCompare in te dienen.

Het voordeligste energiecontract vinden

Er zijn ongeveer twintig gas- en elektriciteitsleveranciers in België, maar ze zijn niet allemaal hetzelfde en ze bieden elk verschillende tariefpakketten aan. Welke leverancier het beste bij je past, hangt af van verschillende factoren zoals de regio waarin je woont, je verbruik, de grootte van je huishouden, het type woning waarin je woon, etc. Het is daarom sterk aanbevolen om regelmatig de verschillende aanbiedingen te vergelijken, zodat je zeker het voordeligste tarief vindt. Zeker als je naar een ander huis of een andere regio verhuist.

Het soort energie: elektriciteit of gas

Het is belangrijk om te weten welk type energie je nodig hebt. In principe heeft iedereen elektriciteit nodig voor verlichting, het gebruik van apparaten en het opladen van batterijen. Maar wat betreft verwarming, zijn er meerdere opties: elektriciteit, gas of stookolie. Misschien heb je wel een gas- of elektrisch fornuis. Het is dus essentieel om te bepalen welk type energie je precies nodig hebt.

Je moet dus op letten, sommige leveranciers bieden alleen elektriciteit, alleen gas, of beide in combinatie aan. Het is dus belangrijk om te weten welke opties beschikbaar zijn.

Vergelijk de beschikbare aanbiedingen in België

Je kunt heel eenvoudig van energieleverancier veranderen in België, of je nu verhuist, gaat verhuizen of simpelweg je maandelijkse factuur wilt verlagen. Er zijn geen opzegkosten in België, dus overstappen van je huidige leverancier naar een andere met betere voorwaarden is volledig gratis.

Om te beginnen, ga je naar onze vergelijkingspagina en voer je informatie over je huishouden en verbruik in, evenals het type gebouw waarin je woont. De tool zal vervolgens de lijst met leveranciers filteren en alleen degenen weergeven die aan jouw criteria voldoen. Kies het aanbod dat je wilt en wij zorgen voor de rest. Je nieuwe contract gaat in binnen een maand na de aanvraag.

De verschillen tussen contracten

Wanneer je verschillende leveranciers en tarief pakketten vergelijkt, zijn er enkele zaken waarop je moet letten:

De jaarlijkse en maandelijkse kosten: Deze worden weergegeven op je factuur. Je betaalt elke maand een bedrag op basis van drie elementen:

  • De prijs per kWh: deze kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vraag en het aanbod, evenals het type meter dat je hebt (enkelvoudig of dubbeltarief). De prijs van een kWh verandert dus maandelijks. Als je echter kiest voor een vast tarief, wordt de prijs per kWh bepaald op het moment van het ondertekenen van het contract en blijft deze hetzelfde gedurende de hele looptijd van het contract.
  • Transport- en distributiekosten: deze variëren afhankelijk van de plaats waar je woont, waardoor de energierekening per gemeente kan verschillen.
  • Belastingen: deze worden direct door de leverancier geïnd via je factuur en vervolgens aan de staat betaald.

Alleen jouw energieverbruik (uitgedrukt in kWh) beïnvloedt jouw factuur. De rest van de kosten is vast. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig een leverancier te kiezen om te profiteren van de beste tarieven.

Vast’ of ‘variabel’: Net als bij banken die leningen met vaste of variabele rente aanbieden, bieden energieleveranciers ook de keuze tussen een prijs die gedurende de hele looptijd van het contract ongewijzigd blijft en een prijs die kan stijgen of dalen.

Kwaliteit van de klantenservice: Is de klantenservice gemakkelijk te bereiken? Moet je lang wachten voordat je geholpen wordt? Wanneer je een contract afsluit met een leverancier, verloopt alles meestal soepel. Maar als je het contract wilt opzeggen of informatie over een factuur wilt krijgen, zijn ze dan even efficiënt?

Milieueffect: Wordt de elektriciteit geleverd door middel van een gascentrale? Windturbines? Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de milieueffecten van hun consumptie, en leveranciers hebben dit begrepen. Het is steeds gebruikelijker dat ze een pakket met "groene energie" aanbieden. "Schone" energie gaat echter vaak gepaard met extra kosten. Consumenten besteden ook meer aandacht aan de reputatie en ethiek van leveranciers.

Land van herkomst: Of het nu gaat om aardgas of elektriciteit, België is sterk afhankelijk van zijn buurlanden en de elektriciteit die je verbruikt kan in feite afkomstig zijn uit Duitsland, Nederland of Frankrijk. Er zijn echter wel leveranciers die "100% Belgische" energie aanbieden.

Extra services: Energieleveranciers bieden ook aanvullende producten en diensten aan, zoals het onderhouden van de verwarmingsketel, thermische isolatie, de installatie van radiatoren en zonnepanelen, om je energieverbruik te optimaliseren.

Zij praten over ons

Businessam
Het belang van limburg

Reviews

rate rate rate rate rate
“Zeer makkelijk de info gevonden die ik zocht. Bedankt!”
rate rate rate rate rate
“Amazing experience! You get the lowest rate possible!”
rate rate rate rate rate
“Efficace et simple d’utilisation. Une aide précieuse ! Au passage, CM et communication en général au top”
rate rate rate rate rate
“Handige site om hypothecaire leningen te vergelijken!”
rate rate rate rate rate
“Site très facile d'utilisation et efficace afin de comparer les crédits. Service communication au top !”
rate rate rate rate rate
“Découvert suite a une publicité a la télévision, super service et service client exceptionnel, rapide et agréable! Je recommande”
rate rate rate rate rate
“Un site clair et des conseils pertinents qui permettent de faire des économies !”
rate rate rate rate rate
“Ils ont répondu à tous mes souhaits, service au top!”
rate rate rate rate rate
“J’ai trouvé mon prêt personnel en 2 clics”
rate rate rate rate rate
“Facile de trouver un prêt sur ce site”
rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen