Kredietkaarten met punten: haal het meeste uit je dagelijkse uitgaven

Dankzij kredietkaarten voor veelzijdig gebruik kan je punten verzamelen tijdens het winkelen, of dat nu in de winkel zelf is of online. Je kan deze punten vervolgens inwisselen voor kortingsbonnen, cadeaus of zelfs speciale aanbiedingen voor reizen.

Annuleren
Filters
Filteren op€0 €900


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

De kredietkaarten met punten zijn een soort kredietkaarten die u toestaan, zoals hun naam al doet vermoeden, om punten te verzamelen door aankopen te verrichten, in een winkel of online, met uw kredietkaart. Deze punten worden ook wel eens Visa punten of Mastercard punten genoemd.

Deze punten kunt u vervolgens inwisselen voor verschillende voordelen zoals bijvoorbeeld kortingsbonnen, cadeaus of zelfs tegen reisaanbiedingen, aangeboden door de deelnemende partners, die zijn aangesloten aan het getrouwheidsprogramma verbonden aan uw kredietkaart.

Op TopCompare.be kunt u snel en gemakkelijk alle kredietkaarten met punten aangeboden in België vergelijken. Onder de 27 vergeleken kredietkaarten kunt u gemakkelijk de kredietkaart vinden die u het beste bevalt. U moet er wel rekening mee houden dat deze kaart een kredietkaart blijft en u dus tijdens uw zoektocht niet uit het oog mag verliezen dat iedere kaart andere attributen heeft. Zo kunnen de Jaarlijkse Kostenpercentages (JKP’s), de kosten verbonden aan afhandelingen in het buitenland, de jaarlijkse bijdrage, het maximum uit te geven bedrag en vooral de terugbetalingsvoorwaarden verschillen. Indien u niet familiair bent met deze termen, nodigen wij u uit om onze kredietkaarten begrippenlijst te raadplegen.

Om Visa punten of Mastercard punten te verzamelen, moet u uw kredietkaart met punten zoveel mogelijk gebruiken. Hoe meer u deze gebruikt, hoe meer punten u verzamelt. Het aantal punten dat u verdient per uitgegeven euro en de soorten voordelen dewelke u aanspraak op kunt maken verschilt van het ene offer tot het andere offer en hangt af van het getrouwheidsprogramma gekoppeld aan uw kredietkaart. Het is dus belangrijk om u goed te informeren naar het getrouwheidsprogramma verbonden aan uw kredietkaart. Doorgaans ontvangt u een specifiek aantal punten per bedrag dat u uitgeeft en kunt u kortingen bemachtigen door uw behaalde punten in te ruilen. Het systeem van deze kredietkaart is vergelijkbaar aan deze van de miles en cashback kredietkaarten aangezien bij deze kredietkaarten het mogelijk is om geld te besparen door eenheden te cumuleren door aankopen te verrichten die u hierna kunt inruilen tegen specifieke voordelen.

Het bijzondere aan kredietkaarten met punten is dat de verzamelde punten verbonden zijn aan het getrouwheidsprogramma gekoppeld aan de gekozen kredietkaart. Deze getrouwheidsprogramma’s geven u toegang tot verschillende voordelen die u het mogelijk maken om besparingen te realiseren. Om de kaart te kiezen die het beste bij u past, raden wij u aan om onderstaande getrouwheidsprogramma’s te raadplegen om te zien welke het beste aan uw behoeften voldoet.

Het programma “Spaar en Pluk"

In België is het meest voorkomende getrouwheidsprogramma dit van Spaar en Pluk dat het u mogelijk maakt om 1 punt te verdienen per aankoop van minimum €25 betaald met uw Visa kaart of Mastercard. Vanaf 5 punten verzameld ontvangt u een kortingsbon van €5 die u wordt opgestuurd met de post. De kortingsbonnen verkregen door dit getrouwheidsprogramma kunt u in meer dan 1000 verkooppunten gebruiken zoals bijvoorbeeld bij Galeria Inno, 3 Suisses, Aux Quatres Vents en nog vele andere. Naast bovenstaand vermelde kortingen, kunt u ook regelmatig deelnemen aan wedstrijden georganiseerd door het getrouwheidsprogramma en nog meer punten verzamelen door aankopen te verrichten.

Met dit getrouwheidsprogramma, bespaart u €0,04 per uitgegeven euro die u betaalt met uw kredietkaart met punten.

Om u in te schrijven voor dit programma, gaat u naar de website van Spaar en Pluk zodra u uw kredietkaart ontvangen hebt (opgepast, inschrijving is enkel mogelijk voor houders van een kredietkaart met punten die gekoppeld is aan dit getrouwheidsprogramma).

Het programma “Neckermann"

Het getrouwheidsprogramma Neckermann maakt het de houders van de kaart Beobank Neckermann World MasterCard mogelijk om één punt te verzamelen per uitgegeven euro in België met uw kredietkaart. In het buitenland verzamelt u 1 punt per twee euro uitgegeven. De verzamelde punten kunt u vervolgens inruilen voor kortingen op uw Neckermann vakanties. Per 100 verzamelde punten, krijgt u een korting van 1 euro op uw vakanties. U kunt per jaar tot 25.000 punten verzamelen wat u dus een korting van €250 kan opleveren op uw vakanties. De verzamelde punten zijn 3 jaar geldig zolang u uw kaart niet hebt afgesloten.

Uw besparingen gerealiseerd door dit getrouwheidsprogramma bedragen €0,01 per uitgegeven euro die u betaalt met uw Beobank Neckermann Wordl MasterCard kredietkaart.

De inschrijving op dit getrouwheidsprogramma gebeurt automatisch bij de ontvangst van uw Beobank Neckermann World MasterCard kredietkaart.

Het programma “Membership Rewards"

Het getrouwheidsprogramma Membership Rewards is een programma aangeboden aan de houders van een American Express kredietkaart met punten. Per uitgegeven euro bij aankopen betaald met uw kredietkaart ontvangt u één punt. De verzamelde punten kunt u inruilen tegen kortingsbonnen, cadeaus, hotelovernachtingen, vliegtuigtickets, deelname aan evenementen, etc. Het programma biedt u dus vele voordelen aan en staat u zelfs toe om uw punten te transfereren naar een getrouwheidsprogramma van een vliegtuigmaatschappij of hotelketen indien u dit wenst. Om uw punten te gebruiken, volstaat het om u tot de online catalogus van het getrouwheidsprogramma te wenden, het aanbod te kiezen dat u het meeste bevalt en dit vervolgens online te bestellen. Merk ook op dat uw punten geldig zijn voor het leven op voorwaarde dat u een geldige kredietkaart hebt.

Dit getrouwheidsprogramma maakt het u mogelijk om €0,005 per uitgegeven euro die u betaalt met uw American Express kredietkaart te besparen.

Voor de houders van een American Express Platinum kredietkaart, gebeurt de inschrijving op het getrouwheidsprogramma automatisch, terwijl voor de andere kredietkaarten dit online moet gebeuren en een jaarlijkse bijdrage van €18,50 geldt.

Er bestaan ook kredietkaarten met punten verbonden aan bepaalde ondernemingen die het u mogelijk maken om bij deze ondernemingen te profiteren van bepaalde voordelen of kortingen. Zo kunt u bijvoorbeeld met de kredietkaart Carrefour Visa Basic tot 10% besparen op uw aankopen in de Carrefour winkels. Deze ondernemingen hebben dus een getrouwheidsprogramma dat direct verbonden is met hun producten. Het kan dus interessant zijn om deze kredietkaart aan te schaffen als u een trouwe klant bent bij de onderneming of keten.

De getrouwheidsprogramma’s zijn voorbeelden en geven u een idee van de aanbiedingen beschikbaar op de markt. In feite bieden meerdere merken gelijkaardige getrouwheidsprogramma’s aan met andere voordelen die even interessant zijn. Om de beste keuze te maken voor uw kredietkaart met punten, raden wij u aan om alle kredietkaarten met punten te vergelijken op onze website.

Kredietkaarten met punten kunnen ook nog andere voordelen opleveren en dit meer bepaald met betrekking tot verzekeringen. Bij sommige aanbiedingen kunt u bijvoorbeeld een aankoopverzekering vinden die u beschermt tegen diefstal en/of beschadiging van uw aankopen; of zelfs een garantieverzekering met verlengde garantie op uw aankopen bovenop de garantie van 2 jaar van de verkoper. Ook is het mogelijk een reisverzekering pakket te hebben dat bovenop de eerder vermelde voordelen ook, afhankelijk van het offer, een annulatie van uw reis, een ongeval, een vertraging van de vlucht en/of bagage, of nog assistentie in het buitenland dekt en omvat. Begin nu met het verzamelen van Visa-, Mastercard- of American Express-punten en vergelijk bovenaan alle kaarten.