Een selectie uit 30+ financiële instellingen

Hoe kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om kredietkaarten en consumentenkredieten te vergelijken, zoals leningen op afbetaling, autoleningen en renovatieleningen. We laten u toe alle leningen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel
Customer Promise - Best price guaranteed

Krijg de beste lening in België

TopCompare.be is een online vergelijkingssite voor uw persoonlijke financiën. U kan een simulatie doen van het bedrag en de looptijd van de lening die u wil aanvragen. Vervolgens kan u meer dan 100 leningen op afbetalingen in België vergelijken. Of u nu op vakantie wil gaan, een nieuwe wagen wil kopen of renovatiewerken in uw huis wil doorvoeren, wij engageren ons om u steeds alle aanbiedingen op de markt voor te stellen. Wij helpen u om een lening te verkelijken tegen de beste rentevoet, zodat u uw terugbetalingsplan kan optimaliseren. Onze klantbelofte houdt in dat wij u tijd en geld laten besparen.

Autoleningen

Een autolening is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee u een nieuw of tweedehands gemotoriseerd voertuig op vier wielen kunt financieren. Meestal komen echter ook andere voertuigen in aanmerking zoals bijvoorbeeld een moto.
Een autolening is een consumentenkrediet aangegaan bij een bank of financiële instelling die u toestaat om direct het nodige geld voor de aankoop van een auto op te nemen. Hierna betaalt u iedere maand een deel van het kapitaal met rente af.

Wenst u een nieuwe auto aan te kopen of heeft u nood aan een grotere auto omdat de familie zich uitbreidt … Maar hebt u niet genoeg reserves of wenst u liever om uw spaarrekening onaangeroerd te laten?
Dan is de autolening dé oplossing voor u!

Er zijn meerdere soorten voertuigen die u met een autolening kunt financieren. U kunt bijvoorbeeld een auto, een elektrische auto, een camionette, een vrachtwagen, een bestelwagen, een caravan, een mobilhome, een elektrische fiets, etc. financieren met een autolening. Het voertuig dat u wilt aankopen mag nieuw of tweedehands zijn, op diesel of benzine rijden, een hybride, LPG of ecologisch zijn, een gezinsauto of stadsauto zijn, etc.

Bij vele banken wordt een auto als nieuw beschouwd als deze 0 à 2 jaar oud is. Indien u dus een tweedehands auto koopt die al op de openbare weg heeft gereden maar jonger is dan 2 jaar dan geniet u van dezelfde condities bij uw autolening als een nieuwe auto. Bij bepaalde banken (bijvoorbeeld, Hello Bank!, Record Bank, Cetelem, Leemans Kredieten,…) ligt de limiet op 3 jaar om als nieuwe auto geklasseerd te worden. Een ecologische auto is een auto met een lage CO2-uitstoot. Meer bepaald lager dan 160g CO2-uitstoot voor een auto op diesel en lager dan 145g CO2-uitstoot voor een auto op benzine.

Over het algemeen bieden banken een lagere interest aan voor nieuwe auto’s, elektrische auto’s of ecologische auto’s. Ook is een autolening voor een nieuwe auto vaak goedkoper dan een autolening voor een tweedehands auto. Voor een nieuwe auto ligt de rente van een autolening meestal tussen de 1% en 3%. Voor een tweedehands auto kan deze rente variëren tussen de 3% en 10%.

Het bedrag
Over het algemeen ligt het bedrag dat u kunt lenen tussen de €1.250 en €150.000. Een bijzondere eigenschap van een autolening is dat het merendeel van de banken u toestaan om tot 110% en soms zelfs tot 120% van de aankoopprijs van uw auto te lenen. Dit wordt u toegestaan zodat u hiermee bijvoorbeeld de belasting op inverkeerstelling of de autoverzekering mee kunt betalen. Dit percentage verschilt van bank tot bank.

De looptijd
De looptijd ligt meestal tussen 1 jaar (12 maanden) en 10 jaar (120 maanden). De looptijd hangt af van de aankoopprijs van de auto en ook van uw terugbetalingscapaciteiten. Hoe kleiner de looptijd hoe lager uw interestvoet en hoe lager de totale kost van uw autolening gaat bedragen.

Naast het feit dat de rente van een autolening verschilt afhankelijk van het type voertuig, verschilt het ook afhankelijk van hoeveel geld u leent en van de looptijd van de lening. Voor een zelfde ontleend bedrag is het dus interessant om de looptijd wat aan te passen om te zien of de rentevoet hierdoor niet voordeliger wordt.

Sinds 2014 kunt u niet meer genieten van een belastingvermindering voor auto’s, breaks en elektrische bestelwagens. Dit geldt ook voor oplaadstations. Alleen moto’s, nieuwe elektrische driewielers en nieuwe elektrische vierwielers kunnen nog genieten van belastingverminderingen. Voor meer informatie hieromtrent consulteert u best de website van de FOD Financiën.

In tegenstelling tot een persoonlijke lening voor alle doeleinden wordt een autolening aanzien als een toegewezen krediet. Dit wilt zeggen dat het ontleende bedrag enkel gebruikt mag worden om een nieuw of tweedehands voertuig te financieren. Daarom gaat de bank u ook vragen om een bestelbon of een factuur van dit voertuig als bewijs dat u de autolening hiervoor ook echt gaat gebruiken. Zonder deze bestelbon of factuur zal de bank u geen autolening toestaan. Sterker nog de aankoop van de auto en de verlening van een autolening zijn onafscheidelijk. Indien de dealer of persoon van wie u de auto kocht de auto niet levert of de koop annuleert voor welke reden dan ook dan is uw autolening nietig. In de omgekeerde richting geldt dit ook dus als u voor de aankoop van uw auto geen bank kunt vinden die u een autolening wilt toestaan, dan kunt u uw aankoopovereenkomst kosteloos opzeggen. Dit verklaart dus waarom u de bank pas begint terug te betalen bij de levering van uw auto.

Het is ook mogelijk om een persoonlijke lening voor alle doeleinden aan te vragen om uw auto te financieren. Deze persoonlijke lening op afbetaling is meer flexibel dan een autolening omdat u hierbij geen bestelbon of factuur moet kunnen voorleggen. Ook moet u hierbij het gebruik van het ontleende bedrag en de grootte van dit bedrag niet verantwoorden.

De persoonlijke lening voor alle doeleinden heeft echter wel twee nadelen :
1. Een hogere rentevoet: de rente van de persoonlijke lening voor alle doeleinden ligt over het algemeen hoger dan deze van een autolening. Vaak bedraagt dit verschil minimum 4%.
2. Een minder beschermde lener : bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden zult u bij de niet-levering van uw auto toch uw rekening moeten afbetalen.

Autoleningen vergelijken brengt allerlei voordelen met zich mee :
- U kunt snel het beste aanbod vinden. De banken veranderen vaak de rentevoeten op autoleningen. Door online autoleningen te simuleren en vergelijken vindt u snel de meest up-to-date rentevoeten.
- U wint tijd daar u niet meer naar een makelaar, een agentschap of een bank moet gaan om een lening simulatie uit te voeren en te weten te komen hoeveel geld u kunt lenen.
- U hebt een compleet overzicht van de markt en alle nodige informatie over iedere bank en iedere aanbieding om zo een beslissing te nemen geschikt voor uw persoonlijke situatie.

Om de beste autolening te vinden is het noodzakelijk om alle autoleningen verkrijgbaar in België te vergelijken.

U kunt gratis en gemakkelijk een autolening simulatie uitvoeren op onze website TopCompare.be. Om dit te doen moet u gewoon het bedrag dat u wenst te ontlenen en de looptijd waarop u dit bedrag wenst terug te betalen ingeven. Vervolgens zult u direct een vergelijkingstabel krijgen met hierin alle autoleningen verkrijgbaar op de Belgische markt. We tonen u dus een exhaustieve lijst van alle banken en financiële instellingen in België actief of deze nu partners van ons zijn of niet. In principe staan de banken gerangschikt van laagste rente tot hoogste rente. U kunt in onze vergelijkingstabel de rente, de maandelijkse aflossingen en het totale bedrag dat u moet terugbetalen vergelijken.

U kunt op onze site snel een autolening aanvragen door op de oranje knop « Vraag nu aan » te klikken. Een autolening zo aanvragen gaat wel enkel bij de banken waar wij een partnership mee hebben. Bij de banken waar wij geen partnership mee hebben, kunt u beter deze rechtstreeks contacteren.

Weet dat een lening simulatie en een aanvraag voor een lening bij een bank u niet meteen verbindt tot een lening. Éénmaal de online aanvraag verzonden is, zal de bank u contacteren en een contract opsturen. U zal dit contract dan moeten ondertekenen en terugsturen. Het is enkel wanneer u dit contract ondertekend hebt dat u officieel een lening bent aangegaan bij de bank en dat u de afbetalingsvoorwaarden zal moeten respecteren.

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor directe toegang.