Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site? 02 740 43 35 Ma-vrij, 9:30-17:30
- leningen voor Auto
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Autoleningen

Een autolening is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee u een nieuw of tweedehands gemotoriseerd voertuig op vier wielen kunt bekostigen. Meestal komen echter ook andere voertuigen in aanmerking zoals bijvoorbeeld een moto.
Een autolening is een consumentenkrediet aangegaan bij een bank of financiële instelling die u toestaat om direct het nodige geld voor de aankoop van een auto op te nemen. Hierna betaalt u iedere maand een deel van het kapitaal met rente af.

Wenst u een nieuwe auto aan te kopen of heeft u nood aan een grotere auto omdat de familie zich uitbreidt, maar hebt u niet genoeg reserves of wilt u niet aan uw spaarcenten komen? Dan is een gratis autolening simulatie precies wat u zoekt! Gebruik onze online resultatentabel en vind het beste offer dat bij u past. Autoleningen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!

Er zijn meerdere soorten voertuigen die in aanmerking komen bij een autolening. Zo is er een auto, een elektrische auto, een camionette, een vrachtwagen, een bestelwagen, een caravan, een mobilhome, een elektrische fiets, etc. Het voertuig dat u wilt aankopen mag nieuw of tweedehands zijn, op diesel of benzine rijden, een hybride, LPG of ecologisch zijn, een gezinsauto of stadsauto zijn, etc.

Bij vele banken wordt een auto als nieuw beschouwd als deze 0 à 2 jaar oud is. Indien u dus een tweedehands auto koopt die al op de openbare weg heeft gereden, maar jonger is dan 2 jaar dan geniet u van dezelfde condities bij uw autolening als een nieuwe auto. Bij bepaalde banken (bijvoorbeeld, Hello Bank!, Record Bank, Cetelem, Leemans Kredieten,…) ligt de limiet op 3 jaar om als nieuwe auto geklasseerd te worden. Een ecologische auto is een auto met een lage CO2-uitstoot. Meer bepaald lager dan 160g CO2-uitstoot voor een auto op diesel en lager dan 145g CO2-uitstoot voor een auto op benzine.

Over het algemeen bieden banken een lagere interest aan voor nieuwe auto’s, elektrische auto’s of ecologische auto’s. Ook is lenen voor een auto vaak goedkoper indien het om een nieuwe auto gaat dan een lening voor een tweedehands auto. Voor een nieuwe auto ligt de rente van een autolening meestal tussen de 1% en 3%. Voor een tweedehands auto kan deze rente variëren tussen de 3% en 10%. U doet er alleszins voordeel bij om online een autolening simulatie door te voeren waarbij u de ontleende som en looptijd kan laten variëren over alle banken in België, gratis en vrijblijvend!

Het bedrag
Over het algemeen ligt het bedrag dat u kunt lenen voor een auto tussen €1.250 en €150.000. Bij het merendeel van de banken is het mogelijk om tot 110% en soms zelfs tot 120% van de aankoopprijs van uw auto te lenen. Dit wordt u toegestaan zodat u hiermee bijvoorbeeld de belasting op inverkeerstelling of de autoverzekering mee kunt betalen. Dit percentage verschilt van bank tot bank.

De looptijd
De looptijd ligt meestal tussen 1 jaar (12 maanden) en 10 jaar (120 maanden). De looptijd hangt af van de aankoopprijs van de auto en ook van uw terugbetalingscapaciteiten. Hoe kleiner de looptijd, hoe lager uw interestvoet en hoe lager de totale kost van uw autolening.

Naast het feit dat de rente van een autolening verschilt afhankelijk van het type voertuig, verschilt het ook afhankelijk van hoeveel geld u leent en wat de looptijd van de lening is. Voor eenzelfde ontleend bedrag is het dus interessant om de looptijd in de autolening simulatie wat aan te passen om te zien of de rentevoet hierdoor niet voordeliger wordt.
Autoleningen vergelijken helpt om voor uzelf een beter beeld van de totale kosten te schetsen. Zo kan u uw finale keuze op uw eigen terugbetalingscapaciteit afstemmen.

Sinds 2014 kunt u niet meer genieten van een belastingvermindering voor auto’s, breaks en elektrische bestelwagens. Dit geldt ook voor oplaadstations. Alleen moto’s, nieuwe elektrische driewielers en nieuwe elektrische vierwielers kunnen nog genieten van belastingverminderingen. Voor meer informatie hieromtrent consulteert u best de website van de FOD Financiën.

In tegenstelling tot een persoonlijke lening voor alle doeleinden, wordt een lening voor een auto aanschouwd als een toegewezen krediet. Dit wilt zeggen dat het ontleende bedrag enkel gebruikt mag worden om een nieuwe of tweedehands auto te financieren. Daarom gaat de bank u ook vragen om een bestelbon of een factuur van dit voertuig als bewijs dat u de autolening hiervoor ook echt gaat gebruiken. Zonder deze bestelbon of factuur zal de bank u geen autolening toestaan.

Sterker nog, de aankoop van de auto en het uitgeven van een autolening zijn onafscheidelijk. Indien de dealer of persoon van wie u de auto kocht de auto niet levert of de koop annuleert, dan is de lening voor de auto nietig. In de omgekeerde richting geldt dit ook: als u voor de aankoop van uw auto geen bank kunt vinden die u een autolening wilt toestaan, dan kunt u uw aankoopovereenkomst kosteloos opzeggen. Dit verklaart waarom u de bank pas begint terug te betalen bij de levering van uw auto.

Voor uw autofinanciering is het mogelijk om een persoonlijke lening voor alle doeleinden aan te vragen. Zo'n persoonlijke lening op afbetaling is flexibeler dan een lening voor een auto, daar u bij de eerste optie geen bestelbon of factuur moet voorleggen. Ook moet u hierbij het gebruik van het ontleende bedrag en de grootte van dit bedrag niet verantwoorden.

De persoonlijke lening voor alle doeleinden heeft echter wel twee nadelen :
1. Een hogere rentevoet: de rente van een persoonlijke lening ligt over het algemeen hoger dan deze van een lening voor een auto. Vaak bedraagt dit verschil minimum 4%.
2. Een minder beschermde lener : bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden zult u bij de niet-levering van uw auto toch uw rekening moeten afbetalen.

Autoleningen vergelijken brengt allerlei voordelen met zich mee :
- U kunt snel het beste aanbod vinden. De banken veranderen vaak de rentevoeten op autoleningen. Door een online autolening simulatie uit te voeren, vindt u snel en gratis de meest up-to-date rentevoeten.
- U wint tijd: u hoeft niet meer naar een makelaar, agentschap of een bank te gaan om de simulatie van de autolening uit te voeren om te weten hoeveel geld u kan lenen.
- U hebt een compleet overzicht van de markt en alle nodige informatie over iedere bank en iedere aanbieding om zo een beslissing te nemen geschikt voor uw persoonlijke situatie.

Wilt u lenen voor een auto? Vergelijk dan eerst alle autoleningen in België om de voordeligste aanbieding te vinden. U kunt gratis een autolening simulatie uitvoeren op onze website. Om dit te doen, moet u gewoon het bedrag dat u wenst te ontlenen en de looptijd waarop u dit bedrag wenst terug te betalen, ingeven. Vervolgens zult u direct alle simulatie-autoleningen van België in de tabel te zien krijgen. U krijgt een exhaustieve lijst van alle banken en financiële instellingen in België, maar u kan specifieke banken steeds aan- of afvinken in de tabel links op de pagina. U kan meer dan alleen autoleningen vergelijken in de tabel. U kan de rente en maandelijkse aflossing berekenen en u ziet het totale bedrag dat u zal moeten terugbetalen.

U kunt op onze site snel een autolening simuleren en aanvragen door bovenaan de pagina op de oranje knop « Bereken & vergelijk alle leningen » te klikken. Hebt u de goedkoopste autolening van uw voorkeur gevonden? Klik op de oranje knop "Ga verder" en volg de stappen op de bankwebsite.

Weet dat een lening simulatie u niet meteen verbindt tot de werkelijke afsluiting van een lening. Eenmaal de online aanvraag verzonden is, zal de bank u contacteren en een contract opsturen. U zal dit contract dan moeten ondertekenen en terugsturen. Het is enkel wanneer u dit contract ondertekend hebt dat u officieel een lening bent aangegaan bij de bank en dat u de afbetalingsvoorwaarden zal moeten respecteren.