Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site? 02 740 43 35 Ma-vrij, 9:30-17:30
- kredietkaarten voor Alle
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

Een kredietkaart is een betalingsmiddel dat het u mogelijk maakt om gemakkelijk betalingen te verrichten en waarbij het bedrag gedebiteerd zal worden van uw rekening op een later tijdstip. Dit staat in contrast met het principe achter een gewone bankkaart, waarbij de uitgaven onmiddellijk van uw rekening gaan. Kredietkaarten zijn een veilige en flexibele betaalmethode die u toelaten om het hoofd te bieden aan onverwachte uitgaven. Een zekerheid die een gewone bankkaart u niet kan geven.

De flexibiliteit van betaling is dus de voornaamste troef van een kredietkaart indien u hier verantwoordelijk mee omgaat. De kaarten geven u de optie om onder andere aankopen online te verrichten, een geldreserve ter beschikking te hebben, maar ook om overal ter wereld te betalen. Deze basisfuncties gaan vaak gepaard met bijkomstige voordelen en diensten afhankelijk van de gekozen kredietkaart. Wilt u een kredietkaart aanvragen? Vergelijk dan makkelijk en snel alle kredietkaarten door bovenaan de pagina op de oranje button te klikken.

1. De kredietkaart “uitstel van betaling" waarbij het uitgegeven bedrag één maand later van uw rekening wordt gedebiteerd zonder interest (JKP) in zoverre dat er genoeg geld op deze rekening staat. Anders zullen er boetes en rentes betaald moeten worden. Uitstel van betaling is iets wat de kredietkaart een enorm populair betalingsmiddel maakt. Dit hebt u immers niet bij een bankkaart.

2. De kredietkaart met een kredietlijn (krediet “revolving"), waarvan de betalingen zijn uitgesteld en gesplitst doorheen de tijd met minimaal maandelijkse afbetalingen. Er wordt rente aangerekend op het uitstaande saldo.

3. De prepaid kredietkaart heeft dezelfde eigenschappen als de normale versie, met uitzondering dat u deze eerst moet opladen alvorens u deze kan gebruiken. In dit opzicht staat de prepaid kredietkaart in feite wat tussen de normale kredietkaart en de gewone debet- of bankkaart.

Een kredietkaart is gelinkt aan een kredietlijn : iedere keer als er een betaling plaatsvindt, wordt de bijhorende som uitgeleend door de financiële instelling verbonden aan de kaart. De kaartlimiet (het maximum bedrag dat u met uw kaart mag uitgeven) hangt af van uw persoonlijke situatie en van de aanbiedingen van de aanbiedende organisaties. Licenties voor de kaarten worden in België uitgegeven door 3 verschillende betaalnetwerken (Visa, Mastercard en American Express) en worden wereldwijd verdeeld door de banken. Kredietkaarten worden op meer plaatsen aanvaard dan bankkaarten. Een bankkaart is immers enkel geldig in de eurozone. Wel kan u uw bank vragen om uw bankkaart tijdelijk open te zetten voor gebruik buiten de eurozone.

Aan het einde van iedere maand ontvangt u een factuur van uw financiële instelling met het bedrag dat u in totaal moet terugbetalen (dit is dus het bedrag dat u gedurende de maand hebt uitgegeven), het minimumbedrag dat u dient terug te betalen en de betalingsdeadline. Dit betalingsuitstel is een opvallend kenmerk dat niet terug te vinden is bij een bankkaart. Daar worden de uitgaven direct van uw rekening gehaald.

Vervolgens wordt het bedrag volledig of deels van uw rekening gedebiteerd door middel van ofwel een domicilie ofwel een overschrijving van uw kant. Indien u de totale schuld niet terugbetaalt, dan moet u interesten betalen op het nog uitstaande saldo. De interesten die u betaalt komen overeen met het JKP, wat het Jaarlijks Kostenpercentage is. Deze reële rente wordt berekend op jaarlijkse basis en omvat de interesten, de activatiekosten, de behandelingskosten en eventuele verzekeringen.

In België kunt u kaarten met diverse voordelen terugvinden. Elke kaart biedt u andere voordelen aan; zoals een reisverzekering, miles, een puntensysteem of cashback. Er bestaan eveneens prepaid kaarten die u op voorhand moet opladen om te kunnen gebruiken maar die wel andere functionaliteiten van kredietkaarten bevatten (online betaling, brede acceptatie wereldwijd, etc.). Iedere categorie kredietkaarten biedt verschillende voordelen aan en is aangepast aan bepaalde uitgavenpatronen. De kaart moet gekozen worden in functie van uw persoonlijke behoeften. Voordat u een kredietkaart aanvraagt is het dus belangrijk dat u weet waar u de kaart voor gaat gebruiken.

Er bestaan dus verschillende kredietkaarten voor de verschillende gebruikersprofielen. Zo heeft iedereen andere behoeften en is het belangrijk om deze in rekening te nemen bij de keuze van een kredietkaart. Wilt u een kredietkaart aanvragen maar weet u niet goed welke het beste bij u past? Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende categorieën van kredietkaarten die op de Belgische markt verkrijgbaar zijn en die wij op TopCompare.be hebben vergeleken:

Kredietkaarten met reisverzekering:

De kredietkaart met reisverzekering richt zich vooral op personen die veel reizen. Ze staat, afhankelijk van het offer, toe om te genieten van verzekeringen die u dekken bij uw verplaatsingen naar het buitenland. Zo kunt u aanspraak maken op medische assistentie, een verzekering tegen het verlies of de diefstal van bagage of nog bij de annulatie van een vlucht.

Deze kaart iets voor u? Klik HIER om de kredietkaarten met reisverzekering te vergelijken.

Miles kredietkaarten:

De miles kredietkaart richt zich eveneens tot de grote reizigers die doormiddel van hun kaart kunnen genieten van kortingen of andere voordelen zoals bijvoorbeeld miles die u kunt inruilen tegen vliegtuigtickets, kunt gebruiken om een auto mee te huren of om een hotelkamer mee te reserveren.

Is deze kaart iets voor u? Klik HIER en vergelijk ze allemaal.

Kredietkaarten met punten:

Met een kredietkaart met punten kunt u punten verzamelen in functie van het bedrag dat u ermee betaalt. Deze punten kunt u hierna dan omwisselen tegen bepaalde voordelen en kortingen zoals bijvoorbeeld cadeaucheques of kortingsbonnen. Deze kaart is aangeraden voor mensen die hun boodschappen vaak met de kaart in plaats van cash betalen.

Deze kaart misschien iets voor u? Klik HIER en vergelijk de kredietkaarten met punten.

De cashback kredietkaarten:

De cashback kaart maakt het u mogelijk om een percentage van uw aankopen te recupereren en soms zelfs additionele kortingen te bemachtigen bij bepaalde aanbiedingen. Deze kaart is perfect voor de shopaholics onder ons!

Is deze kaart iets voor u? Klik HIER om ze snel te vergelijken.

De prepaid kredietkaart:

Een prepaid kredietkaart is een betaalkaart die vooraf moet worden opgeladen alvorens u deze kan gebruiken. Deze kaart is perfect om een totale controle over uw budget te hebben zonder dit te overschrijden. Tegelijkertijd kunt u zo ook genieten van een flexibele kaart die gemakkelijk te gebruiken is gepaard met de klassieke diensten van een gewone kredietkaart. Deze kaart lijkt dus ietwat op een bankkaart, maar heeft wel de voordelen van een kredietkaart.

Deze kaart iets voor u? Klik HIER om de voordeligste kaart in België te vinden.

De Top Deals:

De Top Deals zijn de beste aanbiedingen van kredietkaarten op de Belgische markt. Ze zijn met de grootste zorg gekozen door de specialisten van TopCompare.be De selectie is gebaseerd op een complete analyse en een transparante evaluatie van de verschillende criteria. De kaarten opgenomen in de Top Deals zijn eveneens geselecteerd in functie van gebruikersprofielen om u zo de kredietkaart te kunnen presenteren die het beste bij uw behoeften past.

Wilt u de beste kredietkaarten in België ontdekken? Klik HIER om de beste aanbiedingen te vergelijken.

Om de kredietkaart te vinden die het beste bij u past, raden wij u aan om u op voorhand te informeren over de types en categorieën krediet- en bankkaarten beschikbaar op de Belgische markt. Om u te informeren over alle aanbiedingen en de specifieke kenmerken verbonden aan iedere bank of financiële instelling, kan u gratis onze infopagina's van de financiële instellingen in België consulteren. Vervolgens is het belangrijk om uw behoeften te bepalen: naar welk product bent u op zoek? Indien u kiest voor een kredietkaart met een kredietlijn, wees dan zeker om er één te kiezen met een kaartlimiet aangepast aan uw budget. Ook moet u uzelf de vraag stellen hoe en in welke omstandigheden u het vaakst gebruik gaat maken van uw kaart. Gaat u dit voornamelijk gebruiken voor uw reizen, om online uw boodschappen te doen, om uw boodschappen bij een bepaald merk te doen of om onvoorziene kosten te dekken? Voor ieder van deze opties bestaat er een aangepaste oplossing.

Voorbeeld: Thomas, 23 jaar oud, is op zoek naar een nieuwe kredietkaart die meer aanleunt bij zijn behoeften*:

Thomas wil een nieuwe kredietkaart aanvragen. Hij is technisch ontwerper en is verslaafd aan technologische snufjes. Hij koopt zijn nieuwste producten dus online aangezien deze specifieke producten moeilijk te vinden zijn in de gebruikelijke winkels. Hij besteedt hieraan iedere maand een gedeelte van zijn budget, wat het dus tot zijn grootste bron van uitgaven maakt naast de gebruikelijke uitgaven. Het is voor Thomas dus interessant om zich een cashback kaart aan te schaffen aangezien hij zo een percentage op zijn aankopen kan recupereren. Ook bieden sommige kaarten aankoopverzekeringen en safe online aan, wat Thomas een extra zekerheid en dus een extra waarde oplevert.

*Dit voorbeeld is puur illustratief. Gelieve onze vergelijkingstabel van kredietkaarten te consulteren om de informatie verschillend bij iedere bank te bekomen.

Iedere meerderjarige persoon die in België woont en beschouwt wordt als financieel solvabel, kan een kredietkaart of bankkaart aanvragen. Het is echter aan de financiële instelling om de aanvraag al dan niet goed te keuren of af te keuren. Dit gebeurt aan de hand van verschillende criteria die verschillen van financiële instelling tot financiële instelling. De belangrijkste criteria zijn de financiële solvabiliteit van de aanvrager( hiermee wordt bedoelt of hij in staat is om een lening terug te betalen), zijn inkomsten en of hij op de zwarte lijst van de Centrale voor kredieten aan particulieren staat. Nadat u de aanbiedingen hebt vergeleken op TopCompare.be, kunt u rechtstreeks een kredietkaart aanvragen door op het gekozen aanbod te klikken. U zult dan doorverbonden worden naar de corresponderende website van de gekozen financiële instelling waar de aanvraag ingediend wordt.