Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site? 02 740 43 35 Ma-vrij, 9:30-17:30
- leningen voor Persoonlijke lening
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Persoonlijke leningen

Een persoonlijke lening is een consumentenkrediet. Deze wordt ook wel een persoonlijke lening op afbetaling of een persoonlijke lening voor alle doelen genoemd. Deze lening maakt het u mogelijk om allerlei uitgaven te financieren, of het nu om onvoorziene kosten, de aankoop van een consumptiegoed of de financiering van bepaalde diensten gaat. Wat u zeker niet mag vergeten, is dat het leenbedrag vermeerderd met de rente volledig moet worden terugbetaald.

Het belangrijkste kenmerk van deze lening is dat u deze lening voor allerlei doelen kunt gebruiken. Deze lening moet dus niet één welbepaalde zaak financieren. U moet bijgevolg ook geen documenten tonen om te verantwoorden waarvoor u het geld zal gebruiken. Indien u bijvoorbeeld een auto wilt financieren, een droomreis naar Azië wilt maken of de studies van uw kinderen wilt betalen, dan is de persoonlijke lening voor alle doelen hier het geschikte krediet voor. Dankzij deze lening kunt u verschillende projecten financieren zonder aan uw spaarrekening te komen of uw beleggingen te moeten aanspreken.

In België bestaat er een heel gamma aan persoonlijke leningen voor alle doelen zoals de energielening, de kleine lening en de studielening. Deze leningen moeten niet voor één bepaalde zaak gebruikt worden en ze werken allemaal op dezelfde manier. De mogelijke looptijd van uw persoonlijke lening verschilt van bank tot bank.

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen een gewone persoonlijke lening zonder specifiek doel en lenen voor een bepaald doel. Een persoonlijke lening met/voor een bepaald doel maakt het mogelijk om een bepaald project te bekostigen, zoals een moto kopen of uw huis verbouwen. Een gewone lening is een consumentenkrediet en wordt in het algemeen een persoonlijke lening voor alle doelen of een lening voor meerdere doelen genoemd.

Persoonlijke leningen werken allemaal op dezelfde manier. Het enige verschil is het doel waarvoor u de lening aangaat. Of u nu een persoonlijke lening aangaat voor een vakantie naar Australië te betalen, of om een tweedehands mobilhome op de kop te tikken, dat maakt niet uit. U moet u niet verantwoorden waarom u de lening aanvraagt. In tegenstelling tot bij de leningen met/voor een bepaald doel is er bij persoonlijke leningen voor alle doelen geen verschil tussen de jaarlijks kostenpercentages. De rente berekenen wordt zo heel gemakkelijk: neem gerust een kijkje op onze persoonlijke lening simulatie!

Vraagt u zich al eens af: "Hoeveel geld kan ik lenen?" Het totale bedrag hangt af van bank tot bank. Over het algemeen bedraagt het minimumbedrag €1.250, al kan dit uitzonderlijk ook €500 zijn. Het maximale bedrag zal bepaald worden door uw kredietgeschiedenis, terugbetalingscapaciteit en financiële situatie.

Goedkoop lenen is uiteraard een droom van velen. Om u hierbij te helpen, kan u gratis alle goedkope leningen vergelijken op TopCompare.be. Zo ziet u meteen welke bank uw voorkeur draagt en kan u met zekerheid uw keuze maken.

De bedragen van de verschillende banken kan u terugvinden in onze persoonlijke lening simulatie. Goedkope leningen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!

Afhankelijk van uw kredietgeschiedenis, uw persoonlijke en financiële situatie, de gekozen instelling, het JKP en de gekozen looptijd, komt u een bedrag overeen met de bank. U kunt zelf kiezen over hoeveel maanden u uw lening terugbetaalt. De maximale duur is echter vastgelegd door de Belgische wet via het Koninklijk Besluit van 14 september 2016. Daarom ligt de looptijd - afhankelijk van het ontleende bedrag - veelal tussen 1 jaar (12 maanden) en 10 jaar (120 maanden).

Een persoonlijke lening brengt altijd extra kosten met zich mee. Deze kost omvat de rente en de dossierkosten en wordt uitgedrukt door het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het kostenpercentage maakt leningen vergelijken alvast een pak toegankelijker én gemakkelijker!

Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) staat vast en verandert dus niet tijdens de gehele looptijd van uw lening. De bank kan de rente van de lening dus niet aanpassen. De totale kostprijs van de persoonlijke lening is dus geweten bij het begin van de lening en kan hierna niet meer veranderen. De rente hangt af van de gekozen bank, hoeveel geld u leent, de looptijd en het type lening.

De persoonlijke lening simulatie van TopCompare.be bespaart u tijd én geld. Zo vindt u de voordeligste lening in België. Twijfel dus niet langer en vergelijk persoonlijke leningen hier!

De meeste banken en financiële instellingen passen zich aan aan de toenemende levensverwachting. Geld lenen op een oudere leeftijd is mogelijk indien er voldoende garanties worden geboden.

Bij een persoonlijke lening bent u niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Deze verzekering kan u echter sterk worden aanbevolen door de bank zeker als het ontleende bedrag hoog is. Indien er iets gebeurt waardoor u uw aflossingen niet meer kunt inwilligen, dan betaalt de verzekering deze voor u. Een verzekering is bijvoorbeeld handig indien u zonder werk valt, permanent of tijdelijk invalide wordt of in geval van ziekte of overlijden.

De specifieke verzekeringsvoorwaarden hangen af van bank tot bank. Gelieve u dus goed te informeren bij de bank of het verzekeringskantoor.

U mag uw lening geheel of gedeeltelijk terugbetalen voor het einde van de lening. Banken kunnen u dan wel om een bijkomende vergoeding vragen, namelijk een wederbeleggingsvergoeding. Deze vergoedingen zijn wettelijk begrensd en variëren wanneer de lening geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald.

U hoeft zich niet te verantwoorden
Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat u zich niet hoeft te verantwoorden voor wat u deze lening wilt gebruiken. U kunt zelf kiezen waarvoor u dit geld wilt aanwenden, zolang u in staat bent om iedere maand een vast gedeelte van het kapitaal met rente terug te betalen en dit gedurende de volledige looptijd van de lening.

Een gestructureerde terugbetaling
Een lening toegekend door een bank of financiële instelling is een betrouwbare bron van financiering. Op voorhand weet u namelijk exact hoeveel geld u gaat ontvangen. Ook weet u perfect hoeveel u maandelijks gaat moeten afbetalen en wat de totale aflossing is. Tenslotte is ook het jaarlijks kostenpercentage (JKP) bij het begin van de lening gekend en varieert dit niet doorheen de tijd. Door leningen te vergelijken via onze persoonlijke lening simulatie ligt goedkoop lenen binnen handbereik!

Het grootste nadeel van een persoonlijke lening is de hogere rentevoet. Aangezien u geen verantwoording moet afleggen waarvoor u het geld gaat gebruiken, verhoogt dit het risico van de banken. Hierdoor zal over het algemeen de rentevoet van een persoonlijke lening hoger liggen dan die van een lening met/voor een bepaald doel.

Op TopCompare.be kan u de rente en maandelijkse aflossing berekenen en de totale kost van leningen vergelijken over meer dan 40 banken in België. Onze online persoonlijke lening simulatie is 100% gratis, erg makkelijk te gebruiken en informeert u op een duidelijke en transparante manier over de voorwaarden, voor- en nadelen van iedere bank.

Het enige dat u hoeft te doen, is bovenaan deze pagina op de knop "Persoonlijke leningen vergelijken" klikken. U wordt onmiddellijk doorverwezen naar de simulatiepagina waar u de criteria naar uw eigen wensen kan aanpassen. Hier vindt u goedkope leningen op afbetaling die perfect bij uw noden passen. Ziet u een optie die u interesseert? Klik op de knop "Ga verder" en vul de nodige informatie in op de website van de bank. Veel succes!