Een selectie uit 30+ financiële instellingen

Hoe kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om kredietkaarten en consumentenkredieten te vergelijken, zoals leningen op afbetaling, autoleningen en renovatieleningen. We laten u toe alle leningen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel
Customer Promise - Best price guaranteed

Krijg de beste lening in België

TopCompare.be is een online vergelijkingssite voor uw persoonlijke financiën. U kan een simulatie doen van het bedrag en de looptijd van de lening die u wil aanvragen. Vervolgens kan u meer dan 100 leningen op afbetalingen in België vergelijken. Of u nu op vakantie wil gaan, een nieuwe wagen wil kopen of renovatiewerken in uw huis wil doorvoeren, wij engageren ons om u steeds alle aanbiedingen op de markt voor te stellen. Wij helpen u om een lening te verkelijken tegen de beste rentevoet, zodat u uw terugbetalingsplan kan optimaliseren. Onze klantbelofte houdt in dat wij u tijd en geld laten besparen.

Persoonlijke leningen

Een persoonlijke lening is een consumentenkrediet. Deze wordt ook wel een persoonlijke lening op afbetaling of een persoonlijke lening voor alle doelen genoemd. Deze lening maakt het u mogelijk om allerlei uitgaven te financieren of het nu om onvoorziene kosten, de aankoop van een consumptiegoed of de financiering van bepaalde diensten gaat. Het bedrag dat u leent moet volledig terugbetaald worden vermeerderd met de rente op dit bedrag.
Het belangrijkste kenmerk van deze lening is dat u deze lening voor allerlei doelen kunt gebruiken. Deze lening moet dus niet één welbepaalde zaak financieren. U moet bijgevolg dus ook geen documenten aanbieden aan de bank om u te verantwoorden waarvoor u deze lening wilt gebruiken en waarom u juist dit bedrag wenst te lenen.

Indien u bijvoorbeeld een droomreis naar Azië wilt maken, de studies van uw kinderen wilt betalen of nieuwe meubels wilt aankopen dan is de persoonlijke lening voor alle doelen hier het geschikte krediet voor. Dankzij deze lening kunt u verschillende projecten financieren zonder aan uw spaarrekening te komen of uw beleggingen te moeten aanspreken.

In België bestaat er een heel gamma aan persoonlijke leningen voor alle doelen zoals de huwelijkslening, de meubelen lening, de elektronica lening, de studielening,… Deze leningen moeten niet voor één bepaalde zaak gebruikt worden en ze werken allemaal op dezelfde manier. De mogelijke looptijd van uw persoonlijke lening verschilt van bank tot bank.

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen een gewone persoonlijke lening en een persoonlijke lening met/voor een bepaald doel. Een persoonlijke lening met/voor een bepaald doel is een lening op afbetaling die u het mogelijk maakt om een bepaald doel te financieren zoals de aankoop van een auto of moto of ook om renovaties uit te voeren of bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. De gewone persoonlijke lening is een consumentenkrediet waarmee u allerlei zaken kunt financieren die niet welbepaald moeten zijn zoals bijvoorbeeld uw vakanties, een familie evenement (doop, huwelijk, overlijden,…), de aankoop van nieuwe meubels of de aankoop van digitale apparaten. Deze lening wordt over het algemeen een persoonlijke lening voor alle doelen of een persoonlijke lening voor meerdere doelen genoemd.

Of uw lening nu voor een bepaald doel is of niet, de persoonlijke leningen op afbetaling werken allemaal op dezelfde manier. Het enige verschil is het welbepaalde doel waarvoor u een lening aangaat. Of u nu een persoonlijke lening aangaat voor een vakantie naar Australië of om een nieuw interieur te financieren maakt geen verschil aangezien u zich niet moet verantwoorden waarom u deze persoonlijke lening aanvraagt. In tegenstelling tot bij de leningen met/voor een bepaald doel (autolening, motolening, renovatielening) is er bij de verschillende persoonlijke leningen voor alle doelen over het algemeen geen verschil tussen het jaarlijks kostenpercentage (JKP).

Het minimum en maximum bedrag dat u kunt lenen met een persoonlijke lening voor alle doelen hangt af van bank tot bank. Over het algemeen is het minimumbedrag dat u kunt lenen €1250. Toch zijn er enkele banken die als minimumbedrag €500 hebben. Het maximumbedrag dat u kunt lenen kan oplopen tot €100.000. Sommige banken beperken het maximumbedrag tot €50.000 terwijl andere u de mogelijkheid geven om tot maximum €150.000 te lenen.

Onthoud geld lenen kost ook geld en leen altijd een bedrag in functie van uw behoeften en uw financiële middelen.

Om het minimum- en maximumbedrag dat u kunt lenen bij de verschillende banken te weten, raadpleegt u best onze vergelijkingstabel met persoonlijke leningen op onze website TopCompare.be.

U kunt zelf kiezen op hoeveel maanden u uw lening terugbetaalt. Echter is de maximale duur vastgelegd door de Belgische wet met het koninklijk besluit van 14 september 2016 en hangt deze af van het ontleende bedrag en ook van de gekozen bank. Daarom ligt de looptijd, afhankelijk van het ontleende bedrag, tussen minimum 1 jaar (12 maanden) en maximum 10 jaar (120 maanden).

Een persoonlijke lening brengt altijd een bepaalde kost met zich mee. Deze kost omvat de rente en de dossierkosten en wordt uitgedrukt door het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het jaarlijks kostenpercentage maakt het dus mogelijk om persoonlijke leningen op een objectieve manier met elkaar te vergelijken.

Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) staat vast en verandert dus niet tijdens de gehele looptijd van uw lening. De bank kan de rente van de lening dus niet aanpassen. De totale kostprijs van de persoonlijke lening is dus geweten bij het begin van de lening en kan hierna niet meer veranderen.

De rente hangt af van de gekozen bank, hoeveel geld u leent, de looptijd en het type lening.

Indien u de persoonlijke leningen in België aangeboden met elkaar vergelijkt kunt u tijd en geld besparen. TopCompare.be helpt u om snel de beste persoonlijke leningen aangeboden in België online te vinden. Twijfel niet langer om geld te besparen en vergelijk de persoonlijke leningen nu!

De meeste banken en financiële instellingen passen zich aan aan de toenemende levensverwachting. Tegenwoordig is het dus voor oudere mensen mogelijk om geld te lenen als er voldoende garanties worden geboden.

Bij een persoonlijke lening bent u niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Deze verzekering kan u echter sterk worden aanbevolen door de bank zeker als het ontleende bedrag hoog is.

Indien er dan iets gebeurt waardoor u uw betalingen niet kunt aflossen, dan betaalt deze verzekering deze betalingen voor u. Een verzekering bij een persoonlijke lening is dus handig indien u zonder werk zou vallen, permanent of tijdelijk invalide zou worden, ziek zou worden, zou overlijden,…

De gevallen waarbij deze verzekering de betalingen in uw plaats doet, hangen wel af van bank tot bank. Gelieve u dus goed te informeren bij de bank of het verzekeringskantoor.

U mag uw lening geheel of gedeeltelijk terugbetalen voor het einde van de lening. Banken kunnen u dan wel om bijkomende vergoedingen vragen genaamd wederbeleggingsvergoedingen. Deze vergoedingen zijn wettelijk begrensd en variëren wanneer de lening geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald.

U hoeft zich niet te verantwoorden
Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat u zich niet hoeft te verantwoorden voor wat u deze lening wilt gebruiken. U kunt dus zelf kiezen waarvoor u dit geld wilt gebruiken zolang u in staat bent om iedere maand een vast gedeelte van het kapitaal met rente terug te betalen en dit gedurende de volledige looptijd van de lening.

Een gestructureerde terugbetaling
Een persoonlijke lening toegekend door een bank of financiële instelling is een betrouwbare financieringsbron. Op voorhand weet u namelijk exact hoeveel geld u gaat ontvangen. Ook weet u perfect hoeveel u maandelijks gaat moeten afbetalen en wat de totale aflossing is. Tenslotte is ook het jaarlijks kostenpercentage (JKP) bij het begin van de lening gekend en varieert dit niet doorheen de tijd.

Het grootste nadeel van een persoonlijke lening is de hogere rentevoet. Aangezien u geen verantwoording moet afleggen waarvoor u deze persoonlijke lening gaat gebruiken, verhoogt dit het risico van de banken. Hierdoor zal over het algemeen de rentevoet van een persoonlijke lening hoger liggen dan de rentevoet van een lening met/voor een bepaald doel zoals bijvoorbeeld de autolening, motolening of renovatielening.

TopCompare.be maakt het u mogelijk om de rente, de maandelijkse betalingen en de totale aflossing bij meer dan 30 banken in België te simuleren en te vergelijken. Onze online lening simulatie is 100% gratis, erg makkelijk te gebruiken en informeert u op een duidelijke en transparante manier over de voorwaarden, de voordelen, de nadelen en de aanbiedingen van iedere bank. Ook tonen wij u de leningen waarvoor u in aanmerking komt.

In slechts 30 seconden kunt u dankzij TopCompare.be online de goedkoopste lening vinden. Wacht niet langer om alle banken te vergelijken en bespaar tot €1.500!

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor directe toegang.