Cashback kredietkaart: verdien geld met je aankopen

Heb je al van cashback kredietkaarten gehoord? Dankzij deze kaarten krijg je een percentage van het bestede bedrag terug als cashback. Vergelijk de mogelijkheden op de Belgische markt op onze website!

Annuleren
Filters
Filteren op€0 €900


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

TopCompare heeft voor jou alle kredietkaarten vergeleken. Omdat iedereen andere behoeften en noden heeft, hebben we de kaarten onderverdeeld in vier categorieën: reizen (basis-en luxe pakket), winkelen, veelzijdig gebruik en extra krediet. Per categorie hebben wij een puntensysteem uitgewerkt om te bepalen welke kaarten het best tegemoet komen aan de noden van de gebruiker. Hoe beter de score van de kaart, hoe hoger deze te vinden is in de lijst.

Voor de kredietkaarten in de categorie ‘winkelen’ hebben wij de focus gelegd op onder andere de online aankoopverzekering, aankoopverzekering, fraudeverzekering en verlengde garantie.

Voor de kredietkaarten in de categorie ‘reizen’ hebben we onderzocht welke kredietkaarten de beste reisverzekeringen bieden. Wij hadden bij onze beoordeling onder meer aandacht voor de reisongevallenverzekering, annuleringsverzekering, bagageverzekering en bijstand aan voertuigen en personen. We maken een onderscheid tussen een basis- en luxe pakket.

De kredietkaarten die in de categorie ‘veelzijdig gebruik’ vallen, zijn beoordeeld op alle vlakken die hierboven vermeld worden.

Tot slot is er voor de categorie ‘extra krediet’ gekeken naar belangrijke verzekeringen zoals een aankoopverzekering en annuleringsverzekering.

Een cashback kredietkaart is een kredietkaart die het u mogelijk maakt om, wanneer u uw aankopen doet, een zeker percentage van het bedrag dat u besteed hebt met uw kredietkaart, te recupereren. De term “cashback" betekent letterlijk “geld terug" en beschrijft erg precies het concept van deze kredietkaart. Merk op dat het percentage dat u kunt recupereren meestal schommelt tussen de 1 en 2%.

Indien u online bestelt, hou er dan rekening mee dat dit percentage berekend wordt op het bedrag van uw aankoop exclusief belastingen en verzendingkosten. U verwezenlijkt dus besparingen op al uw aankopen of deze nu online of in de supermarkt gebeuren of zelfs wanneer u uw auto voltankt. Het percentage dat u kunt recupereren op uw aankopen hangt af van de gekozen cashback kaart. Ook het percentage dat u kunt recupereren op uw aankopen in het buitenland hangt af van de gekozen kredietkaart maar dit percentage ligt meestal wel lager dan het percentage in België. Merk op dat het gerecupereerde percentage door middel van aankopen te verrichten ofwel wordt gecrediteerd op uw rekening aan het einde van de maand ofwel zich manifesteert in de vorm van kortingen op uw volgende aankopen.

Besparingen op uw aankopen

Bij iedere aankoop die u betaalt met uw cashback kaart, recupereert u een percentage op het besteden bedrag. Door simpelweg uw boodschappen te doen kunt u dus besparingen realiseren!

Onderstaand vindt u een representatief voorbeeld om de werking van een cashback kredietkaart uit te leggen*:

Paul, 22 jaar, gaat naar C&A om zomerkleren te kopen aangezien hij binnenkort op vakantie vertrekt naar Costa Rica. Hij besteedt er €130 en betaalt met zijn Beobank Q8 World MasterCard. Hij krijgt 2% cashback op zijn aankoop, wat overeenstemt met €2,60. Uiteindelijk zal hij dus €127,40 moeten betalen voor zijn aankopen aangezien €2,60 op het einde van de maand op zijn rekening zal worden gecrediteerd. Het is dus voornamelijk interessant om uw cashback kredietkaart te gebruiken om grote aankopen mee te betalen, daar de winst die u hiermee realiseert automatisch hoger ligt. Meer bepaald, had Paul beslist om de nieuwste generatie TV te kopen voor €1300, dan had hij €26 gerecupereerd met zijn kredietkaart.

*Dit voorbeeld is louter illustratief. Gelieve onze vergelijkingstabel van cashback kredietkaarten te consulteren om alle informatie, afhankelijk van bank tot bank, te bekomen.

Geassocieerde verzekeringen

Naast de recuperatie van de kosten op een deel van uw aankopen, biedt de cashback kaart nog andere voordelen. Afhankelijk van de gekozen kredietkaart is er bijvoorbeeld vaak een aankoopverzekering aan gekoppeld, die u dekt in geval van diefstal van of accidentiele schade aan uw aankopen vanaf een gegeven bedrag en op een gedefinieerde tijdsperiode. De voorwaarden van deze verzekering verschillen van aanbod tot aanbod. Zo vergoeden sommige aankoopverzekeringen bepaalde soorten producten niet zoals bijvoorbeeld groene planten, juwelen of bont.

Bepaalde aanbiedingen beschikken ook over een verlengende garantieverzekering die uw aankopen zoals huishoudapparaten of multimedia dekt voor een vastgelegde termijn, bovenop de 2 jaar garantie aangeboden door de verkoper.

Bovenop eerder vermelde verzekeringen, kunt u ook gebruik maken van de optie safe online die het u mogelijk maakt om vergoed te worden in het geval dat het bestelde product niet geleverd wordt of dat u een foute levering ontvangt.

Om zoveel mogelijk voordeel uit uw cashback kredietkaart te halen, betaalt u best zoveel mogelijk uw aankopen met de kaart. In feite kunt u elke keer dat u gebruik maakt van uw kredietkaart geld besparen. Ook ontvangt u meestal een welkombonus die het u mogelijk maakt om meer cashback te verdienen in de eerste maanden en soms ontvangt u een welkomcadeau van €5.

De Beobank Q8 World MasterCard bijvoorbeeld maakt het u mogelijk om tot 10% op uw aankopen, gedurende de 3 eerste maanden, te recupereren indien u deze betaalt met uw kredietkaart. De welkombonus van de Beobank Extra World MasterCard is €5 +3% cashback op uw aankopen gedurende de eerste 3 maanden.

Er bestaan ook cashback kaarten verbonden aan bepaalde commerciële merken die u kortingen aanbieden bij hen zodat u maximaal van uw kredietkaart kunt profiteren. Gelieerde kaarten zijn een resultaat van samenwerkingen tussen bepaalde merken en banken die u het mogelijk maken om nog meer voordelen te verzamelen! Dit is bijvoorbeeld het geval voor de Beobank Brico World MasterCard die u het mogelijk maakt om 2% cashback op uw aankopen bij Brico te recupereren tegenover 0,5% bij andere partners. Vergeet echter niet dat uw aankopen op krediet gebeuren en dat u deze binnen de aangegeven tijd moet terugstorten omdat u anders interesten gaat moeten betalen. De interesten verbonden aan dit type kredietkaart schommelen gemiddeld rond de 12%, het is dus belangrijk om de terugbetalingsdeadlines te respecteren zodat u maximaal kunt genieten van de voordelen die de cashback kredietkaart te bieden heeft.

In België biedt alleen de bank Beobank cashback kredietkaarten aan. Echter hoeft u geen bankrekening bij Beobank openen om een aanvraag voor een cashback kaart in te dienen. U kunt alle aanbiedingen direct vergelijken op onze website en de cashback kredietkaart vinden die het beste bij u past in slechts enkele clicks. Opgepast, deze kaart blijft een kredietkaart en het is dus belangrijk om u over het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP), de uitgavelimiet en vooral de terugbetalingstermijnen te informeren.

Het gamma aan kredietkaarten is breed en gevarieerd en elk bieden ze specifieke voordelen aan geschikt voor een bepaald type gebruiker. Om de kredietkaart te vinden die het beste bij u past is het essentieel om u goed te informeren over de karakteristieken en diensten verbonden aan elk van deze kaarten. Meer bepaald moet het een reflex zijn om eerst de aanbiedingen te vergelijken om zo meer te weten te komen over de beschikbare aanbiedingen en zo de meest interessante prijzen te vinden in overeenstemming met uw behoeften.