Miles kredietkaart: vind de perfecte kaart om airmiles te verzamelen

Ga je regelmatig op reis? Haal dan voordeel uit je kredietkaart door voor een kaart met airmiles te kiezen. Hoe vaker je aankopen doet met je kaart, hoe meer miles je verzamelt. Vergelijk hier verschillende miles kredietkaarten!

Annuleren
Filters
Filteren op€0 €900


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

TopCompare heeft voor jou alle kredietkaarten vergeleken. Omdat iedereen andere behoeften en noden heeft, hebben we de kaarten onderverdeeld in vier categorieën: reizen (basis-en luxe pakket), winkelen, veelzijdig gebruik en extra krediet. Per categorie hebben wij een puntensysteem uitgewerkt om te bepalen welke kaarten het best tegemoet komen aan de noden van de gebruiker. Hoe beter de score van de kaart, hoe hoger deze te vinden is in de lijst.

Voor de kredietkaarten in de categorie ‘winkelen’ hebben wij de focus gelegd op onder andere de online aankoopverzekering, aankoopverzekering, fraudeverzekering en verlengde garantie.

Voor de kredietkaarten in de categorie ‘reizen’ hebben we onderzocht welke kredietkaarten de beste reisverzekeringen bieden. Wij hadden bij onze beoordeling onder meer aandacht voor de reisongevallenverzekering, annuleringsverzekering, bagageverzekering en bijstand aan voertuigen en personen. We maken een onderscheid tussen een basis- en luxe pakket.

De kredietkaarten die in de categorie ‘veelzijdig gebruik’ vallen, zijn beoordeeld op alle vlakken die hierboven vermeld worden.

Tot slot is er voor de categorie ‘extra krediet’ gekeken naar belangrijke verzekeringen zoals een aankoopverzekering en annuleringsverzekering.

Een miles (mijlen) kredietkaart is een type kredietkaart dat een getrouwheidsprogramma (zoals bijvoorbeeld het Miles & More programma) aanbiedt waarmee u miles kunt verzamelen.

Iedere miles kredietkaart of het nu gaat om een MasterCard, Visa of American Express (Amex) kredietkaart geeft u de mogelijkheid om miles te verzamelen wanneer u aankopen verricht (zelfs online) en deze miles kunt u dan later inruilen tegen verschillende soorten tickets voor de trein of het vliegtuig of tegen kortingen op uw hotelovernachting of voor de huur van een auto.

Verliest u echter niet uit het oog dat een miles kredietkaart een kredietkaart blijft en dat u deze moet kiezen aan de hand van een paar criteria. Kijk goed naar het Jaarlijkse Kostenpercentage (JKP), de maximumlimiet die u mag uitgeven met deze kaart, de terugbetalingstermijnen maar ook alle voordelen verbonden aan de gekozen kredietkaart. Voor meer algemene informatie over kredietkaarten raadpleegt u best onze kredietkaarten gids.

Dit type kredietkaart is vooral interessant voor mensen die veel reizen. De miles kredietkaarten zijn eigenlijk voorbestemd voor mensen die veel reizen omdat aan deze kredietkaart vaak reisverzekeringen verbonden zijn. Deze reisverzekeringen kunnen u dan dekken bij ongevallen, bij annulatie of onderbreking van uw reis, bij hospitalisatie, bij medische kosten, bij vertraging van uw vlucht, bij het verlies of diefstal van de bagage en ook de verzekering voor gehuurde auto’s kan inbegrepen zijn.

Opgepast, niet alle miles kredietkaarten bieden dezelfde verzekeringen aan. Het is dus belangrijk van goed uw behoeften te bepalen alvorens een kredietkaart te kiezen. Ook kunnen deze kaarten de kwaliteit van uw reis en zelfs van uw verblijf verbeteren. U kunt namelijk genieten van kortingen in luxe hotels en zelfs exclusieve cadeaus ontvangen!

U kunt dankzij dit getrouwheidsprogramma miles verzamelen die u later kunt inruilen tegen een breed gamma aan producten gerelateerd aan het reizen. De oorsprong van het concept is simpel: in het begin van het programma stond 1 mijl (mile) afgelegd met het vliegtuig gelijk aan ongeveer 1 eurocent. Ondertussen is er veel veranderd aan het programma en werkt het helemaal anders.

Merk wel op dat er een verschil is tussen de getrouwheidsprogramma’s aangeboden door kredietkaarten en de getrouwheidsprogramma’s aangeboden door allianties van luchtvaartmaatschappijen.

Met miles kredietkaarten verzamelt u miles wanneer u uw aankopen doet. Afhankelijk van de kredietkaart of bank, kunt u 1 of meerdere mile(s) verzamelen per uitgegeven euro met uw kredietkaart. De Brussels Airlines Premium American Express kredietkaart bijvoorbeeld staat u toe om voor iedere uitgegeven euro 1,5 miles te verzamelen. Uw miles kredietkaart staat u dus toe om uw miles in te ruilen bij ofwel alle luchtvaartmaatschappijen of andere transportbedrijven ofwel bij de gepreciseerde bedrijven vermeld in het aanbod. Merk wel op dat de miles soms gelimiteerd in tijd zijn. Dit wilt zeggen dat u uw miles binnen de tijdsperiode (meestal meerdere jaren) bepaald door het aanbod moet inruilen. Tussen sommige banken en luchtvaartmaatschappijen bestaan er samenwerkingsverbanden. In België bestaan er twee miles getrouwheidsprogramma’s: het programma Miles & More van Brussels Airlines en het programma World Travel van Beobank.

Het Miles & More programma van Brussel Airlines
Het programma Miles & More, oorspronkelijk ontwikkeld door luchtvaartmaatschappij Lufthansa, is het miles getrouwheidsprogramma het meest verspreid in Europa met meer dan 25 miljoen deelnemers en alle luchtvaartmaatschappijen van de Star Alliance doen er aan mee. Miles verzameld met dit getrouwheidsprogramma worden onderverdeeld in 4 categorieën: Award Miles, Frequent Traveller, Senator en leden van de Hon Circle. De verschillen tussen deze soorten miles zijn de miles die u verzamelt per jaar en de voordelen die u ontvangt per categorie. Merk op dat bij de categorie Award Miles de miles een vervaldatum hebben, u moet deze dus op tijd inruilen tegen vliegtuigtickets of kortingen. Voor meer info over iedere categorie wendt u zich tot de website van Miles & More.

Het World Travel programma van Beobank
Het programma World Travel van Beobank is verbonden aan de kredietkaart World Travel van Beobank Mastercard en staat u toe om één mile te verzamelen per uitgegeven euro. Indien u uw tickets koopt bij NMBS Europe, verzamelt u 2 miles per uitgegeven euro. Dit programma richt zich voornamelijk tot mensen die ook veel met de trein reizen aangezien u uw miles niet alleen kunt inruilen tegen vliegtuigtickets maar ook tegen treintickets bij Eurostar, ICE ,TGV® of Thalys. U kunt zelfs online zien hoeveel miles u nodig hebt om tot een bepaalde bestemming te reizen.

De programma’s van allianties van luchtvaartmaatschappijen
De getrouwheidsprogramma’s aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen staan u toe om miles te verzamelen wanneer u vliegtuigtickets koopt, wanneer u hotelkamers reserveert, wanneer u aankopen verricht op de luchthaven en wanneer u van promoties, aangeboden door de partners van deze luchtvaartmaatschappijen, gebruik maakt. Het aantal miles dat u verzamelt wordt berekend aan de hand van de afgelegde afstand en in welke klasse u vloog. Logischerwijs verzamelt u meer miles indien u in een hogere klasse reist en meer afstand aflegt. Vervolgens kunt u afhankelijk van de maatschappij uw miles inruilen om bijvoorbeeld uw vluchten te reserveren, om een upgrade van economyclass naar businessclass door te voeren, om toegang tot exclusieve lounges in de luchthavens te krijgen, om hotelovernachtingen te boeken of om een auto te huren.

De verschillende allianties van luchtvaartmaatschappijen
Er bestaan 3 allianties tussen luchtvaartmaatschappijen die een miles getrouwheidsprogramma aanbieden : Skyteam, Star Alliance en One World.In iedere van deze allianties bevindt zich één van de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Air France/KLM bij Skyteam, Lufthansa voor Star Alliance en British Airways voor One World

Indien u uw miles wilt omruilen, kunt u bij de meeste getrouwheidsprogramma’s een converteerder op hun website vinden die u toont hoeveel miles u voor welke vlucht nodig hebt of hoeveel miles u nodig hebt voor een upgrade van economyclass naar businessclass. In het algemeen zal u meer miles moeten inruilen indien u bestemming verder ligt. Vervolgens kunt u berekenen hoeveel u bespaart per uitgegeven mile.

Voorbeeld : vlucht Brussel - New York*
U wenst een vlucht te boeken van Brussel naar New York JFK aan €900. Indien u 60.000 miles inruilt dan kunt u deze vlucht boeken voor €400 met uw miles kredietkaart. U bespaart dus €0,008 per uitgegeven mile wat dit dus een aantrekkelijk aanbod maakt. Indien u minder dan €0,008 bespaart per mile dan is het misschien beter om nog wat geduldig te blijven alvorens al uw miles uit te geven.

* Dit voorbeeld is puur illustratief. Gelieve onze vergelijkingstabel met miles kredietkaarten te consulteren om alle informatie verbonden aan de aanbiedingen te bekomen.

Om zoveel mogelijk miles te verzamelen is het belangrijk om uw kredietkaart regelmatig te gebruiken aangezien het bedrag van uw aankoop wordt geconverteerd in miles. Indien u uw kredietkaart gedurende een bepaalde periode niet gebruikt kan het bij sommige banken voorvallen dat uw miles niet meer geldig zijn.

Sommige aanbieders van miles kredietkaarten bieden u een welkombonus ter hoogte van enkele duizenden miles aan, zoals bijvoorbeeld de Beobank World Travel Mastercard waarvan de welkombonus 5.000 miles bedraagt. Het is dus belangrijk om goed alle financiële instellingen te vergelijken om zo de beste aanbiedingen op de markt te vinden.

Ook kunt u afhankelijk van het uitgegeven bedrag aanspraak maken op supplementaire bonussen zoals bijvoorbeeld bij de Brussels Airlines Premium American Express kredietkaart die u 10.000 miles aanbiedt indien u meer dan €20.000 per jaar uitgeeft.
De getrouwheidsprogramma’s bieden soms ook online aanbiedingen aan die u de mogelijkheid geven om meer miles te verzamelen of minder miles te moeten inruilen voor vliegtuigtickets.

Op TopCompare.be kunt u 8 miles kredietkaarten vergelijken en het aanbod vinden dat het beste bij u past. Wel moet u zoals bij iedere kredietkaart rekening houden met bepaalde parameters zoals uw jaarlijkse inkomsten, de jaarlijkse bijdrage, de kosten verbonden aan afhalingen in het buitenland en de maximumlimiet van de kredietkaart. Ook moet u het aantal miles dat u kunt verzamelen per uitgegeven euro vergelijken net zoals hun geldigheidsdatum.