Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site?  02 740 43 35 | Ma-vrij, 9:30-17:30

Een selectie uit 40+ financiële instellingen

Hoe kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om consumentenkredieten, kredietkaarten, zicht-, spaar-, termijnrekeningen en kasbons te vergelijken. We laten u toe deze producten van alle financiële instellingen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel
Customer Promise - Best price guaranteed

Krijg de beste kredietkaart in België

TopCompare.be is een online vergelijkingssite voor uw financiële producten. U kan de beste lening vinden, de meest geschikte kredietkaart of zichtrekening of eenvoudigweg het spaarproduct dat u het meeste opbrengt. En dat omdat wij u toelaten alle producten op de Belgische markt te vergelijken. Of u nu dus een nieuwe wagen wil kopen, online wil shoppen, op vakantie wil of gewoon uw spaargeld wil laten renderen, wij engageren ons om u steeds alle aanbiedingen op de markt weer te geven om uw dromen te helpen realiseren. Zo helpen wij u tijd en geld te besparen.

Vergelijk kaarten

Een cashback kredietkaart is een kredietkaart die het u mogelijk maakt om, wanneer u uw aankopen doet, een zeker percentage van het bedrag dat u besteed hebt met uw kredietkaart te recupereren. De term “cashback" betekent letterlijk “geld terug" en beschrijft erg precies het concept van deze kredietkaart. Merk op dat het percentage dat u kunt recupereren meestal schommelt tussen de 1 en 2%.

Indien u online bestelt, hou er dan rekening mee dat dit percentage berekend wordt op het bedrag van uw aankoop exclusief belastingen en verzendingkosten. U verwezenlijkt dus besparingen op al uw aankopen of deze nu online of in de supermarkt gebeuren of zelfs wanneer u uw auto voltankt. Het percentage dat u kunt recupereren op uw aankopen hangt af van de gekozen cashback kaart. Ook het percentage dat u kunt recupereren op uw aankopen in het buitenland hangt af van de gekozen kredietkaart maar dit percentage ligt meestal wel lager dan het percentage in België. Merk op dat het gerecupereerde percentage door middel van aankopen te verrichten ofwel wordt gecrediteerd op uw rekening aan het einde van de maand ofwel zich manifesteert in de vorm van kortingen op uw volgende aankopen.

Besparingen op uw aankopen
Bij iedere aankoop die u betaalt met uw cashback kaart, recupereert u een percentage op het besteden bedrag. Door simpelweg uw boodschappen te doen kunt u dus besparingen realiseren!

Onderstaand vindt u een representatief voorbeeld om de werking van een cashback kredietkaart uit te leggen* :
Paul, 22 jaar, gaat naar C&A om zomerkleren te kopen aangezien hij binnenkort op vakantie vertrekt naar Costa Rica. Hij besteedt er €130 en betaalt met zijn Beobank Q8 World MasterCard. Hij krijgt 2% cashback op zijn aankoop, wat overeenstemt met €2,60. Uiteindelijk zal hij dus €127,40 moeten betalen voor zijn aankopen aangezien €2,60 op het einde van de maand op zijn rekening zal worden gecrediteerd. Het is dus voornamelijk interessant om uw cashback kredietkaart te gebruiken om grote aankopen mee te betalen, daar de winst die u hiermee realiseert automatisch hoger ligt. Meer bepaald, had Paul beslist om de nieuwste generatie TV te kopen voor €1300, dan had hij €26 gerecupereerd met zijn kredietkaart.

*Dit voorbeeld is louter illustratief. Gelieve onze vergelijkingstabel van cashback kredietkaarten te consulteren om alle informatie, afhankelijk van bank tot bank, te bekomen.

Geassocieerde verzekeringen
Naast de recuperatie van de kosten op een deel van uw aankopen, biedt de cashback kaart nog andere voordelen. Afhankelijk van de gekozen kredietkaart is er bijvoorbeeld vaak een aankoopverzekering aan gekoppeld, die u dekt in geval van diefstal van of accidentiele schade aan uw aankopen vanaf een gegeven bedrag en op een gedefinieerde tijdsperiode. De voorwaarden van deze verzekering verschillen van aanbod tot aanbod. Zo vergoeden sommige aankoopverzekeringen sommige soorten van producten niet zoals bijvoorbeeld groene planten, juwelen of bont.


Bepaalde aanbiedingen beschikken ook over een verlengende garantieverzekering die uw aankopen zoals huishoudapparaten of multimedia dekt voor een vastgelegde termijn bovenop de 2 jaar garantie aangeboden door de verkoper.
Bovenop eerder vermelde verzekeringen, kunt u ook gebruik maken van de optie safe online die het u mogelijk maakt om vergoed te worden in het geval dat het bestelde product niet geleverd wordt of u een foute levering ontvangt.

Om zoveel mogelijk voordeel uit uw cashback kredietkaart te halen, betaalt u best zoveel mogelijk uw aankopen met de kaart. In feite kunt u telkens u gebruik maakt van uw kredietkaart geld besparen. Ook ontvangt u meestal een welkombonus die het u mogelijk maakt om meer cashback te verdienen de eerste maanden en soms ontvangt u een welkomcadeau van €5.
De Beobank Q8 World MasterCard bijvoorbeeld maakt het u mogelijk om tot 10% op uw aankopen gedurende de 3 eerste maanden te recupereren indien u deze betaalt met uw kredietkaart. De welkombonus van de Beobank Extra World MasterCard is €5 +3% cashback op uw aankopen gedurende de eerste 3 maanden.

Er bestaan ook cashback kaarten verbonden aan bepaalde commerciële merken die u kortingen aanbieden bij hen zodat u maximaal van uw kredietkaart kunt profiteren. Gelieerde kaarten zijn een resultaat van samenwerkingen tussen bepaalde merken en banken die u het mogelijk maken om nog meer voordelen te verzamelen! Dit is bijvoorbeeld het geval voor de Beobank Brico World MasterCard die u het mogelijk maakt om 2% cashback op uw aankopen bij Brico te recupereren tegenover 0,5% bij andere partners. Vergeet echter niet dat uw aankopen op krediet gebeuren en dat u deze binnen de aangegeven tijd moet terugstorten omdat u anders interesten gaat moeten betalen. De interesten verbonden aan dit type kredietkaart schommelen gemiddeld rond de 12%, het is dus belangrijk om de terugbetalingsdeadlines te respecteren zodat u maximaal kunt genieten van de voordelen die de cashback kredietkaart te bieden heeft.

In België biedt alleen de bank Beobank cashback kredietkaarten aan. Echter moet u geen bankrekening bij Beobank openen om een aanvraag voor een cashback kaart in te dienen. U kunt alle aanbiedingen direct vergelijken op onze website en de cashback kredietkaart vinden die het beste bij u past in slechts enkele clicks. Opgepast, deze kaart blijft een kredietkaart en het is dus belangrijk om u over het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP), de uitgavelimiet en vooral de terugbetalingstermijnen te informeren.

Het gamma aan kredietkaarten is breed en gevarieerd en elk bieden ze specifieke voordelen aan geschikt voor een bepaald type gebruiker. Om de kredietkaart te vinden die het beste bij u past is het essentieel om u goed te informeren over de karakteristieken en diensten verbonden aan elk van deze kaarten. Meer bepaald moet het een reflex zijn om eerst de aanbiedingen te vergelijken om zo meer te weten te komen over de beschikbare aanbiedingen en zo de meest interessante prijzen te vinden in overeenstemming met uw behoeften.

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.