Menu
Details over financiële instellingen

Cofidis

Over Cofidis

Cofidis is in 1985 opgestart in België en is gespecialiseerd in de verkoop van kredietoplossingen en verzekeringen voor particulieren op afstand. Cofidis behoort tot de Cofidis Participations Group die werkzaam is in acht landen binnen Europa.

Het aanbod van Cofidis leningen

Cofidis biedt een groot aanbod van consumentenleningen aan haar klanten. Dit bestaat uit een geldreserve, Cofidis autolening, lening voor werkzaamheden en/of renovatie, Cofidis persoonlijke lening en een hergroepering van krediet. De Cofidis autolening laat u toe om € 5.001 tot € 50.000 te lenen om uw wagen geheel of gedeeltelijk te financieren, als ook andere kosten verbonden aan deze verkoop (bv. verzekeringen en belastingen). De terugbetaling dient te gebeuren over een periode van minstens 12 maanden. De maximale looptijd hangt af van het geleende bedrag en varieert van 36 tot 96 maanden. De aflossingsvoorwaarden van de Cofidis autolening zijn op voorhand vastgelegd en u ontvangt een aflossingstabel zodra u het contract ondertekent.

De Cofidis lening voor werkzaamheden en/of renovatie zorgt ervoor dat u uw nieuwe interieur of zelfs grote renovaties in uw huis kan financieren. Het minimale leenbedrag is € 5.001, de maximale leensom bedraagt € 50.000. U kan dit bedrag over minimaal 12 maanden en maximaal 36 tot 120 maanden terugbetalen, afhankelijk van het bedrag dat u wilt lenen. Tot slot is er nog een Cofidis persoonlijke lening voor alle doeleinden die u toelaat eender welk project te financieren. Het minimum/maximum leenbedrag en de bijbehorende looptijd zijn dezelfde als bij de renovatielening. Daarentegen hoeft u nu geen bewijs van aankoop te bezorgen aan Cofidis voor een Cofidis persoonlijke lening. Voor een Cofidis lening aan te gaan is het niet noodzakelijk om van bank te veranderen. Bij akkoord zal het bedrag dat u wilt lenen in één of meerdere keren gestort worden op uw bankrekening naar keuze.

Wilt u de Cofidis leningen vergelijken met die van andere kredietverstrekkers? Neem dan een kijkje op het vergelijkingsplatform van TopCompare.be om de lening te vinden die perfect aan uw behoeften beantwoordt!

Hoe kan ik een Cofidis lening aanvragen?

Om een Cofidis lening aan te vragen dient u onder andere meerderjarig te zijn en niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren te staan. Dit geld voor zowel voor een Cofidis persoonlijke lening als voor een Cofidis autolening als voor elke andere lening. De aanvraagprocedure voor een Cofidis lening verloopt in vier stappen. Eerst kan u vrijblijvend gebruik maken van de online lening simulator op de website om na te gaan hoeveel u wilt lenen en over hoeveel maanden u dit bedrag wenst terug te betalen. Eenmaal u de geschikte lening heeft gevonden, drukt u op de rode knop “Doe uw aanvraag online". Vervolgens moet u een formulier met uw persoonlijke en financiële gegevens invullen. U zult een e-mail ontvangen waarmee u de voortgang van uw aanvraag voor de Cofidis lening kan volgen in realtime. Zodra het formulier ingevuld is, moet u het uitprinten, verder invullen, dateren, ondertekenen en terug te sturen naar Cofidis. Tot slot zullen de experts uw dossier analyseren. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, zal het geld van de Cofidis lening op uw bankrekening worden gestort binnen de 48 uur.

Anderzijds heeft Cofidis het recht om uw leningsaanvraag te weigeren als de bank van mening is dat uw financiële situatie er niet geschikt voor is. In 7 van de 10 gevallen weigert Cofidis een aanvraag, zowel in het belang van Cofidis als dat van de klant. Aarzel niet om een adviseur te contacteren om hierover meer informatie te ontvangen.

Waarom Cofidis?

Cofidis wenst al haar klanten in alle discretie te begeleiden door op maat gemaakte financiële oplossingen aan te bieden. De bank profileert zichzelf als een verantwoordelijke kredietverstrekker met adviseurs die hun werk transparant en met respect uitvoeren. Cofidis wil met haar klanten een vertrouwensband opbouwen op lange termijn. De bank heeft een charter van waarden op punt gesteld; gebaseerd op eenvoud, nabijheid, verantwoordelijkheid, innovatie, menselijke energie en begeleiding van de klant. Deze charter dient de kwaliteiten van de onderneming te versterken: effectiviteit, flexibiliteit, expertise, een luisterend oor en respect voor de klant.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?