Begrippenlijst

Centrale voor kredieten aan particulieren
De Centrale voor kredieten aan particulieren is een instelling die van particulieren informatie verzamelt en verstrekt met betrekking tot afgesloten kredietcontracten, zoals leningen, kredietkaarten en debetfaciliteiten op betaalrekeningen. Deze informatie kan door financiële instellingen worden opgevraagd wanneer een klant een nieuwe lening aanvraagt, om klanten tegen overmatig lenen te beschermen, en het kredietrisico voor financiële instellingen te verlagen. In België ligt deze taak in handen van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België.
Kredietgeschiedenis
Een overzicht van al uw transacties op krediet. Uw kredietgeschiedenis bevat ook informatie over uw leningen en mogelijk bijkomende kredietkaarten onder uw naam.
Kredietwaardigheid
Dit is een score berekend op basis van uw kredietgeschiedenis. Deze data wordt gebruikt door geldschieters om uw aanvraag te beoordelen.
Wanbetaler
Verwijst naar een lage kredietwaardigheidsscore. Dit krijgt u door laattijdige betalingen, door uw limiet te overschrijden of door bankroet te gaan.

Alle informatie over persoonlijke financiën en de vergelijking van financiële producten in 3 stappen

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om consumentenkredieten, kredietkaarten, zicht-, spaar-, termijnrekeningen en kasbons te vergelijken. We laten je toe deze producten van alle financiële instellingen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die je zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Lees het laatste nieuws over financiële producten in België en de beste tips om geld te besparen. Bekijk al het nieuws