Een groene lening is een lening op afbetaling waarmee je energiebesparende renovatiewerken aan je woning kan financieren. Vaak kan je er ook investeringen mee betalen die de brand- en inbraakveiligheid van je woning verhogen. Deze lening wordt ook wel eens een energielening genoemd. Het is een variant op de klassieke renovatielening, maar de groene lening is dus specifiek bedoeld voor energiezuinige werken.
Met een energielening kan je onder andere de volgende werken financieren:
De meeste kredietgevers bieden een erg voordelige rentevoet voor een groene lening. Vaak komt deze niet boven de 2% uit. Het tarief ligt daarmee gewoonlijk lager dan bij een renovatielening of persoonlijke lening. Dat komt natuurlijk omdat banken deze milieuvriendelijke initiatieven zoveel mogelijk willen promoten. Bovendien hangen er strengere voorwaarden aan een groene lening vast, zoals dat een bepaald percentage van de werken energiebesparend moeten zijn.
Met onze gratis energielening simulatie kan je eenvoudig alle Belgische kredietgevers vergelijken en zo de goedkoopste groene lening vinden en aanvragen. Je kan groene leningen vergelijken door het gewenste bedrag en de looptijd in te vullen. Vervolgens krijg je jouw mogelijkheden voor een energielening bij verschillende banken waarbij je in de tabel de rentevoet, maandelijkse afbetaling en totale aflossing kan zien. Een groene lening simulatie kan je helpen duizenden euro’s te besparen!
Via de oranje knop ‘ga verder’ kan je de lening die het beste bij jou past rechtstreeks aanvragen bij de financiële instelling. Indien dat niet mogelijk is, kan je rechtstreeks naar hun website surfen om daar je energiekrediet aan te vragen.
Let op, geld lenen kost ook geld.
TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium en als financiële tussenpersoon door de FSMA. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.
In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën