Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site?  02 740 43 35 | Ma-vrij, 9:30-17:30

Een selectie uit 40+ financiële instellingen

Hoe kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om consumentenkredieten, kredietkaarten, zicht-, spaar-, termijnrekeningen en kasbons te vergelijken. We laten u toe deze producten van alle financiële instellingen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel
Customer Promise - Best price guaranteed

Krijg de beste lening in België

TopCompare.be is een online vergelijkingssite voor uw financiële producten. U kan de beste lening vinden, de meest geschikte kredietkaart of zichtrekening of eenvoudigweg het spaarproduct dat u het meeste opbrengt. En dat omdat wij u toelaten alle producten op de Belgische markt te vergelijken. Of u nu dus een nieuwe wagen wil kopen, online wil shoppen, op vakantie wil of gewoon uw spaargeld wil laten renderen, wij engageren ons om u steeds alle aanbiedingen op de markt weer te geven om uw dromen te helpen realiseren. Zo helpen wij u tijd en geld te besparen.

Leningen

Een persoonlijke lening voor alle doeleinden is een lening op afbetaling die u kunt gebruiken om verscheidenen zaken te financieren. Dit kan dan gaan om goederen met een consumptief karakter zoals bijvoorbeeld een nieuwe TV, een Iphone, een laptop, een Mac en vele anderen. Ook kan u deze persoonlijke lening gebruiken om bijvoorbeeld op vakantie te gaan of om uw huwelijk mee te financieren.

Een persoonlijke lening voor alle doeleinden is vooral nuttig omdat u direct over het geld beschikt dat u nodig hebt en niet aan uw spaarrekening moet raken. Vervolgens betaalt u het ontleende geld op uw eigen tempo terug. Dit houdt in dat u maandelijks een deel van het kapitaal met rente terugbetaalt.

Bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden kunt u over het algemeen tussen de €1.250 en €100.000 lenen. De looptijd van deze lening op afbetaling ligt meestal tussen 6 en 120 maanden. Deze looptijd hangt af van hoeveel geld u leent en van uw financiële situatie. Indien u wat hogere maandelijkse aflossingen kan dragen met uw budget dan gaat uw looptijd korter liggen dan wanneer u minder de maand kunt aflossen. Merk op dat bij een kortere looptijd u sneller schuldenvrij gaat zijn en dat de totale kost van uw lening ook lager gaat liggen.

Ook moet een persoonlijke lening voor alle doeleinden zich houden aan de regels van het consumentenkrediet. Dit houdt in dat voor ieder bedrag dat u leent er een maximum aantal maanden is waarop u dit kan terugbetalen. Indien u dus een klein bedrag leent, gaat u dit dus ook sneller moeten terugbetalen. Houd tijdens het simuleren van leningen rekening met het jaarlijkse kostenpercentage (JKP). Dit houdt zowel de rente als de extra kosten van de lening op afbetaling in. Door gratis gebruik te maken van ons vergelijkingsplatform ziet u onmiddellijk welke bank u de laagste rente kan aanbieden.

Met een persoonlijke leningen voor alle doeleinden kunt u, zoals de naam al doet vermoeden, een heel gamma aan zaken financieren. Deze persoonlijke lening wordt echter vooral gebruikt voor goederen met een consumptief karakter. Wenst u bijvoorbeeld een nieuwe smartphone of een nieuwe laptop te kopen dan kunt u dit met deze lening financieren. Ook kunt u deze lening gebruiken om een nieuwe grasmachine of een nieuwe zetel te kopen. Ook uw vakantie of uw huwelijk kunt u met deze lening financieren. Zoals u merkt kunt u dus deze persoonlijke lening voor een heel aantal zaken gebruiken.

Wel moet u er rekening mee houden dat u sommige zaken beter met een andere lening financiert. Wenst u bijvoorbeeld een auto te kopen dan financiert u dit beter met een autolening. Dit is omdat u bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden geen verantwoording moet afleggen voor wat u het ontleende geld gaat gebruiken. Bij een autolening echter moet u een factuur of bestelbon aan de bank overmaken om te bewijzen dat u uw autolening daadwerkelijk gaat gebruiken om uw auto mee te financieren. Om deze reden ligt de rente bij een autolening over het algemeen minimum 4% lager dan bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden.

Ook als u bijvoorbeeld uw huis wilt renoveren is het beter om hier een andere lening voor aan te gaan. Bij gewone renovaties gebruikt u best de renovatielening en bij energiebesparende renovaties gebruikt u best de energielening. Ook hier is de verklaring dat bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden de bank niet weet of u dit geld wel verstandig gaat gebruiken terwijl zij bij een renovatie- of energielening weet dat dit om uw huis te renoveren is. Daarom ligt de rente bij de renovatie- en energielening over het algemeen ook minimum 3% lager dan bij de persoonlijke lening voor alle doeleinden. Reden te meer om alle leningen te simuleren op TopCompare.be en de lening met de laagste rente te kiezen!

Bij deze lening moet u zich niet verantwoorden voor wat u deze lening wilt gebruiken en waarom u een bepaald bedrag nodig hebt. Bij andere leningen, zoals bijvoorbeeld een autolening, moet u over facturen of bestelbonnen beschikken om aan te tonen dat u deze lening wel degelijk gaat gebruiken om een auto te financieren. Bij een persoonlijke lening voor alle doeleinden is dit niet het geval. Wanneer u uw geld ontvangen hebt, kiest u vervolgens zelf aan wat u dit wilt uitgeven.

Het voordeel aan deze lening is dat u niet aan uw spaarrekening moet raken en dat u uw kosten doorheen de tijd kunt spreiden. Een ander voordeel is dat een persoonlijke lening voor alle doeleinden erg flexibel is aangezien u zich niet moet verantwoorden voor wat u deze lening exact wilt gebruiken. Wel moet u zien dat dit voordeel niet in een nadeel verandert door roekeloos om te gaan met het bedrag dat u leent. Wilt u deze lening bijvoorbeeld aangaan om verschillende festivals mee te pikken deze zomer maar wilt u niet aan uw spaarrekening komen? Dan kan een laagste rente lening erg welkom zijn, op die voorwaarde dat u over genoeg financiële middelen beschikt om deze later terug te betalen.

Onthoud dus altijd dat geld lenen ook geld kost en dat het niet verstandig is om veel geld te lenen indien u dit niet kunt terugbetalen. Het kan dus soms beter zijn om wat geduldig te zijn en te sparen voor bijvoorbeeld die nieuwe koersfiets dan hier direct een persoonlijke lening voor aan te gaan.

Het is verstandig om deze leningen op TopCompare.be te bekijken omdat u hier tijd én geld mee bespaart. U hoeft niet meer bij elke bank die deze lening aanbiedt langs te gaan of alle websites af te schuimen. Op TopCompare.be kunt u in enkele clicks alle leningen vinden en dit bespaart u dus veel tijd. Ook bespaart u dit geld aangezien wij voor u alle leningen naast elkaar zetten en de aanbiedingen met de laagste rente bovenaan de pagina terug te vinden zijn. Twijfel dus niet langer en gebruik onze gratis lening simulatie om de laagste rente lening voor uw profiel te vinden!

De voorwaarden dewelke u aan moet voldoen om deze persoonlijke lening aan te gaan zijn:
- Minstens 18 jaar oud zijn;
- over een domicilie in België beschikken;
- niet op de zwarte lijst van de Centrale voor kredieten aan particulieren staan.

U moet zich niet verantwoorden voor wat u met het geld van de lening op afbetaling gaat doen. Het enige dat u hoeft te doen, is de laagste rente ontdekken op TopCompare.be. Veel succes!

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.