Een selectie uit 30+ financiële instellingen

Hoe kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om kredietkaarten en consumentenkredieten te vergelijken, zoals leningen op afbetaling, autoleningen en renovatieleningen. We laten u toe alle leningen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel
Customer Promise - Best price guaranteed

Krijg de beste lening in België

TopCompare.be is een online vergelijkingssite voor uw persoonlijke financiën. U kan een simulatie doen van het bedrag en de looptijd van de lening die u wil aanvragen. Vervolgens kan u meer dan 100 leningen op afbetalingen in België vergelijken. Of u nu op vakantie wil gaan, een nieuwe wagen wil kopen of renovatiewerken in uw huis wil doorvoeren, wij engageren ons om u steeds alle aanbiedingen op de markt voor te stellen. Wij helpen u om een lening te verkelijken tegen de beste rentevoet, zodat u uw terugbetalingsplan kan optimaliseren. Onze klantbelofte houdt in dat wij u tijd en geld laten besparen.

Persoonlijke leningen

Een persoonlijke lening voor alle doeleinden is een lening op afbetaling die niet gekoppeld is aan een precieze uitgave. De lening laat u toe om een bepaald bedrag te lenen voor de financiering van eender welke aankoop of van de meest gevarieerde projecten, zoals een reis, de aankoop van nieuwe meubels of computermateriaal, het huwelijk waarvan u altijd al hebt gedroomd of de consolidatie van uw schulden.

In tegenstelling tot andere leningen waarbij de aanvrager van de lening doorgaans een waarborg moet aanbieden (zoals een huis of auto), moet er bij een persoonlijke lening geen enkele garantie van terugbetaling gegeven worden.

Weet dat in de praktijk vele financiële instellingen een commerciële naam aan hun persoonlijke leningen geven, zoals ‘huwelijkslening’, ‘lening voor elektronische apparaten’, ‘vakantielening’, etc. Nochtans blijft het operationele principe steeds hetzelfde. Concreet leent een kredietspecialist, zoals een bank, u een bepaalde geldsom voor een bepaalde looptijd. U moet elke maand veen deel van de lening terugbetalen met interest en dit op vaste vervaldagen. De interestvoeten zijn ook vastgelegd en evolueren dus niet in de tijd.

De simulatie en de aanvraag van uw krediet is volledig gratis online. De financiële instelling zal uw dossier en aanvraag analyseren om er zeker van te zijn dat u aan de minimumvoorwaarden voldoet om een lening te kunnen krijgen:

  • Minstens 18 jaar oud zijn;
  • Inwoner zijn in België;
  • Een vast inkomen hebben en geen dubieuze kredieten hebben uitstaan. Dat wil zeggen, niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan.

De minimumvoorwaarden om een lening te krijgen zijn niet de enige zaken waar banken naar kijken. De voorwaarden kunnen verschillen van bank tot bank, wat betekent dat uw aanvraag misschien geaccepteerd wordt bij een bank maar afgewezen wordt bij een andere bank.

Kies dus altijd voor een lening die past bij uw financiën en hou steeds in het achterhoofd dat geld lenen ook geld kost.

Ongeacht het motief, laat een persoonlijke lening u gewoonlijk toe om tussen 1.250€ et 150.000€ te lenen. Om uw krediet te simuleren, wordt u gevraagd om het bedrag te vermelden dat u wenst te lenen en de looptijd van uw lening. Vervolgens zal op de hoogte gesteld worden van het jaarlijkse kostenpercentage (JKP), de maandelijkse interesten en het totale geleende bedrag dat u moet terugbetalen.

Ongeacht het motief, laat een persoonlijke lening u gewoonlijk toe om tussen 1.250€ et 150.000€ te lenen. Om uw krediet te simuleren, wordt u gevraagd om het bedrag te vermelden dat u wenst te lenen en de looptijd van uw lening. Vervolgens zal op de hoogte gesteld worden van het jaarlijkse kostenpercentage (JKP), de maandelijkse interesten en het totale geleende bedrag dat u moet terugbetalen.

Ons online vergelijkingsplatform TopCompare.be geeft u een exhaustieve lijst van de verschillende aanbieders die aanwezig zijn op de Belgische markt en op basis hiervan kan u alle aanbiedingen vergelijken.

De kredietaanvraag moet u doen op de site van de bank, waar u het aanvraagformulier kan invullen met uw persoonlijke en financiële informatie.
De analyse van uw aanvraag kan onmiddellijk gedaan worden of dat kan maximaal enkele dagen duren. De financiële instelling zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om u te informeren of dat uw kredietaanvraag geaccepteerd is of niet. Als uw aanvraag goedgekeurd is, zal u per mail of per scan de laatste documenten moeten doorsturen om uw aanvraag te voltooien. U kan hierop anticiperen door op voorhand een kopie van uw identiteitskaart te maken en een bewijs van uw inkomen (laatste loonfiches). Vanaf dat u de instelling uw documenten ontvangt, zal het geleende bedrag gestort worden op de bankrekening die u vooraf had gekozen.

TopCompare.be laat u toe om interestvoeten en de bedragen die u maandelijks en op het einde moet aflossen te simuleren en te vergelijken van 30+ banken in België. Onze vergelijkingssite informeert u op een duidelijke en transparante manier over de voorwaarden, voordelen, nadelen en de aanbiedingen van iedere bank.

TopCompare.be is een private onderneming die financiële informatie levert op een onafhankelijke en objectieve manier, met als doel om u tijd en geld te helpen besparen. Onze vergelijkingstool is 100% gratis en gemakkelijk om te gebruiken. Hiermee kan u uw persoonlijke lening vinden tegen de beste rentevoet en dat in slechts 30 seconden!
Wacht niet langer om alle banken te vergelijken en vanaf nu tot 1.850€ te besparen!

We hebben reeds meer dan 100.000 Belgen geholpen

Citaten gegenereerd in de laatste 24 uur

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor directe toegang.