Let op, geld lenen kost ook geld.

Vergelijk de prepaidkaarten die in België beschikbaar zijn en kies de kaart die het best bij je past!

Voor een prepaidkaart hoeft geen krediet te worden geopend. Je bepaalt zelf het bedrag dat op de kaart wordt geladen!

Annuleren
Filters
Filteren op€0 €900


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

TopCompare heeft voor jou alle kredietkaarten vergeleken. Omdat iedereen andere behoeften en noden heeft, hebben we de kaarten onderverdeeld in vier categorieën: reizen (basis-en luxe pakket), winkelen, veelzijdig gebruik en extra krediet. Per categorie hebben wij een puntensysteem uitgewerkt om te bepalen welke kaarten het best tegemoet komen aan de noden van de gebruiker. Hoe beter de score van de kaart, hoe hoger deze te vinden is in de lijst.

Voor de kredietkaarten in de categorie ‘winkelen’ hebben wij de focus gelegd op onder andere de online aankoopverzekering, aankoopverzekering, fraudeverzekering en verlengde garantie.

Voor de kredietkaarten in de categorie ‘reizen’ hebben we onderzocht welke kredietkaarten de beste reisverzekeringen bieden. Wij hadden bij onze beoordeling onder meer aandacht voor de reisongevallenverzekering, annuleringsverzekering, bagageverzekering en bijstand aan voertuigen en personen. We maken een onderscheid tussen een basis- en luxe pakket.

De kredietkaarten die in de categorie ‘veelzijdig gebruik’ vallen, zijn beoordeeld op alle vlakken die hierboven vermeld worden.

Tot slot is er voor de categorie ‘extra krediet’ gekeken naar belangrijke verzekeringen zoals een aankoopverzekering en annuleringsverzekering.

Een prepaidkaart is een betaalkaart die alle karakteristieken van een gewone kredietkaart heeft behalve dan dat deze geen kredietlijn vereist. Dat wil zeggen dat u eerst uw prepaidkredietkaart moet opladen alvorens u deze kunt gebruiken.

De prepaidkredietkaart is praktisch om uw budget optimaal mee te kunnen beheren en ontwijkt de interesten die u zou moeten betalen indien u het ontleende bedrag bij een gewone kredietkaart niet op tijd zou hebben teruggestort. Er bestaat een heel gamma aan prepaidkredietkaarten zoals Visa, MasterCard of American Express. Deze staan u toe om afhalingen en betalingen in heel de wereld uit te voeren en om aankopen in winkels of online te verrichten. U kunt met deze kredietkaarten dus vliegtuigtickets en nog veel andere zaken kopen.

Om uw prepaidkaart op te laden, moet u meestal inloggen op uw account via de website van uw bank of bij een geldautomaat geld van een zichtrekening overschrijven naar uw kredietkaart. De overschrijving is zonder kosten en gebeurt onmiddellijk en maakt van deze kaart dus een betrouwbare partner.

De voorwaarden voor overschrijving verschillen per financiële instelling. Informeer hiernaar dus goed alvorens u een kredietkaart aanschaft zodat u ten volle kunt genieten van de flexibiliteit die een kredietkaart te bieden heeft. Merk wel op dat niet alle prepaidkaarten een ´banking service´ aanbieden terwijl andere toestaan om geld te ontvangen of over te maken of de geldbewegingen verbonden aan de kaart te consulteren.

  • Een kredietkaart voor de jongeren

De prepaidkredietkaart heeft het voordeel dat u van alle voordelen van kredietkaarten kunt genieten zonder uw budget te overschrijden. Deze kaart is dus perfect geschikt om complete controle over uw budget te hebben aangezien ze werkt zoals een prepaidtelefoonkaart: geen krediet, dus geen aankopen. Ze is ook geschikt voor hen die nog geen kredietkaart kunnen aanvragen omdat ze nog niet over een regelmatig, professioneel inkomen beschikken, aangezien het niet mogelijk is om meer geld op te nemen dan dat er op de kaart is opgeladen. Ook zijn deze prepaidkaarten qua prijs vaak erg aantrekkelijk, omdat de jaarlijkse bijdrage en activatiekosten vrij laag liggen en zelfs grenzen aan nul. De kaartlimiet varieert van €5.000 tot €10.000 en kan soms ongelimiteerd zijn afhankelijk van de gekozen aanbieding.

  • Een kredietkaart voor de ouders

Deze kredietkaart is ook geschikt voor ouders waarvan de kinderen bijvoorbeeld op reis gaan met school, op Erasmus of voor vakanties. Het is de ideale kaart om zakgeld op te storten. Deze kredietkaarten zijn ook anoniem (geen enkele naam staat erop afgedrukt) wat het makkelijk maakt om deze kaart mee te geven aan een kind, echtgenoot of geliefde. Aangezien het in veel landen noodzakelijk is om een kredietkaart te bezitten om aankopen te kunnen doen, is een prepaidkaart erg nuttig tijdens een schoolreis. De kaarten kunnen gebruikt worden door personen die nog niet oud genoeg zijn om een bankkaart te mogen bezitten. Aangezien een prepaidkredietkaart opgeladen moet worden voor gebruik, moeten de ouders enkel een bedrag overschrijven naar de kaart - welke vervolgens verstandig gebruikt kan worden. U kan een prepaidkaart ook gebruiken om online-aankopen mee te betalen.

  • Een kredietkaart voor mensen met financiële problemen of personen die hun budget beter willen beheren

De prepaidkaart kan ook een oplossing zijn voor mensen die op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan aangezien u bij deze kredietkaart geen kredietlijn moet aangaan. Het is ook niet nodig om een rekening te openen bij een bank, de prepaidkredietkaart kan aan iedere rekening gekoppeld worden. Dit type kredietkaart vereist dan ook geen lange analyse van uw solvabiliteit aangezien u ze zelf moet opladen. Het geld wordt u dus niet ontleend, wat het dus onwaarschijnlijk maakt dat een bank een aanvraag voor een prepaidkaart zal weigeren.

Indien u van plan bent om een prepaidkaart aan te vragen, raden wij u aan om eerst uw behoeften te bepalen in functie van het gebruik van deze kaart. Iedere kredietkaart is namelijk gelinkt aan een bepaald type gebruiker. Onderstaand vindt u een niet-exhaustieve lijst van vragen die u zichzelf zou kunnen stellen om te bepalen welke prepaid kredietkaart het beste bij u past.

  • Voor welk type aankopen ga ik mijn kredietkaart gebruiken?
Indien u nood hebt aan een kredietkaart voor uw online aankopen of uw aankopen in het buitenland, dan kan de prepaid kaart iets voor u zijn.

  • Waarom heb ik een kredietkaart nodig?

Misschien hebt u een kredietkaart nodig om te reizen, maar hebt u nog niet de leeftijd bereikt om een echte kredietkaart aan te vragen. Ook dan kan de prepaidkaart zijn wat u zoekt. Hebt u financiële problemen en bent u niet zeker of de bank uw aanvraag voor een kredietkaart wel gaat aanvaarden? Ook dan kan u ervoor kiezen om een prepaidkaart aan te vragen, daar deze makkelijker te verkrijgen is.

  • Voel ik mij comfortabel bij het beheren van mijn budget?

Indien ja, dan kunt u opteren om een kredietlijn aan te gaan. Indien nee, dan is deze kredietkaart misschien meer wat u zoekt, aangezien u hierbij niet meer geld kunt uitgeven dan dat op de kaart staat.

Wanneer u uw behoeften bepaald hebt, raden wij u aan om de aanbiedingen te vergelijken. Op TopCompare.be kunt u intuïtieve filters gebruiken om u te informeren over het beste gebruik van de gewenste kredietkaart. Ook kunt u dan zien of het gaat om een kredietkaart met kredietopening ´revolving´, een kredietkaart zonder kredietopening of een prepaidkredietkaart.

Om een prepaid kredietkaart aan te vragen moet u minstens 18 jaar oud zijn, Belg zijn of een permanente verblijfsvergunning in België hebben. U kunt uw aanvraag online doen en de kredietkaart bij uw thuis ontvangen, of u kunt sommige kaarten zelfs in een kiosk kopen. Gelieve u te informeren over de verschillende financiële instellingen en over de voorwaarden om een bepaalde kredietkaart te bemachtigen. Vervolgens moet u naar de website verbonden aan deze kredietkaart gaan om uw kredietkaart te activeren. Men zal u ook naar uw persoonlijke informatie vragen om de activatie te vervolledigen. Eenmaal u dit hebt gedaan, kunt u uw prepaid kredietkaart direct opladen en deze gebruiken zoals u wenst.