Menu
Probleem op de site?
Probleem op de site? 02 740 43 35 Ma-vrij, 9:30-17:30
- kredietkaarten voor Prepaid
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

Een prepaid kaart is een betaalkaart die alle karakteristieken van een gewone kredietkaart heeft behalve dan dat deze geen kredietlijn vereist. Wat dus wilt zeggen dat u eerst uw prepaid kredietkaart moet opladen alvorens u deze kunt gebruiken.

De prepaidkredietkaart is erg praktisch om uw budget optimaal te beheren en ontwijkt de interesten die u zou moeten betalen indien u het ontleende bedrag bij een gewone kredietkaart niet op tijd zou hebben teruggestort. Er bestaat een heel gamma aan prepaid kredietkaarten zoals Visa, MasterCard of nog American Express. Deze staan u toe om afhalingen en betalingen over heel de wereld uit te voeren en om aankopen in de winkels of online te verrichten. U kunt met deze kredietkaarten dus vliegtuigtickets en nog vele andere zaken mee kopen.

Om uw prepaid kaart op te laden, moet u meestal gewoon inloggen op uw account via de website van uw bank of bij een geldautomaat geld van een zichtrekening overschrijven naar uw kredietkaart. De overschrijving is zonder kosten en gebeurt onmiddellijk en maakt van deze kaart dus een betrouwbare partner.

De voorwaarden voor overschrijving hangen af van financiële instelling tot financiële instelling. Informeer u hierover dus goed bij de aanschaf van een kredietkaart zodat u ten volle kunt genieten van de flexibiliteit die een kredietkaart te bieden heeft. Merk wel op dat niet alle prepaid kaarten een banking service aanbieden terwijl andere toestaan om geld te ontvangen of over te maken, de geldbewegingen verbonden aan de kaart te consulteren, etc.

Een kredietkaart voor de jongeren

De prepaid kredietkaart heeft het voordeel dat u van alle voordelen van kredietkaarten kunt genieten zonder uw budget te overschrijden. Deze kaart is dus perfect geschikt om complete controle over uw budget te hebben aangezien ze werkt zoals een prepaid telefoonkaart: geen krediet, geen aankopen! Ze is ook geschikt voor zij die nog geen kredietkaart kunnen aanvragen omdat ze nog niet over een regelmatig, professioneel inkomen beschikken want het is niet mogelijk om meer geld op te doen dan dat er op de kaart is opgeladen. Ook zijn deze prepaid kaarten qua prijs vaak erg aantrekkelijk, aangezien de jaarlijkse bijdrage en activatiekosten vrij laag liggen en zelfs grenzen aan nul. De kaartlimiet varieert van €5.000 à €10.000 en kan soms ongelimiteerd zijn afhankelijk van de gekozen aanbieding.

Een kredietkaart voor de ouders

Deze kredietkaart is ook geschikt voor ouders waarvan de kinderen op reis vertrekken naar het buitenland met de school, een Erasmus, vakanties, etc. Het is de ideale kaart voor zakgeld op te storten. Deze kredietkaarten zijn ook anoniem (geen enkele naam staat er op afgedrukt) wat het makkelijk maakt om deze kaart door te geven aan een kind, echtgenoot of geliefde. Aangezien het in veel landen noodzakelijk is om een kredietkaart te bezitten om aankopen te kunnen doen, is een prepaid kaart erg nuttig tijdens een schoolreis. De kaarten kunnen gebruikt worden door personen die nog niet oud genoeg zijn om een bankkaart te mogen bezitten. Aangezien een prepaid kredietkaart opgeladen moet worden voor gebruik, moeten de ouders enkel een bedrag overschrijven naar de kaart - dewelke vervolgens verstandig gebruikt kan worden. U kan een prepaid kaart ook gebruiken om online te betalen.

Een kredietkaart voor mensen met financiële problemen of personen die hun budget beter willen beheren

De prepaid kaart kan ook een oplossing zijn voor mensen op de zwarte lijst van de Centrale voor kredieten aan particulieren aangezien u bij deze kredietkaart geen kredietlijn moet aangaan. Het is ook niet nodig om een rekening te openen bij een bank en de prepaid kredietkaart kan aan iedere rekening gekoppeld worden. Dit type kredietkaart vereist ook geen lange analyse van uw solvabiliteit aangezien u ze zelf moet opladen. Het geld wordt u dus niet ontleend wat het dus onwaarschijnlijk maakt dat een bank een aanvraag voor een prepaid kaart zal weigeren.

Indien u van plan bent een prepaid kaart aan te vragen, raden wij u aan om eerst uw behoeften te bepalen in functie van het gebruik van deze kaart. Iedere kredietkaart is namelijk gelinkt aan een bepaald type van gebruiker. Onderstaand vindt u een niet-exhaustieve lijst van vragen die u zichzelf zou kunnen stellen om de prepaid kredietkaart te bepalen die het beste bij u past.

- Voor welk type aankopen ga ik mijn kredietkaart gebruiken?

Indien u nood hebt aan een kredietkaart voor uw online aankopen of uw aankopen in het buitenland, dan kan de prepaid kaart iets voor u zijn.

- Waarom heb ik een kredietkaart nodig?

Misschien hebt u een kredietkaart nodig om te reizen, maar hebt u nog niet de leeftijd bereikt om een echte kredietkaart aan te vragen. Ook dan kan de prepaid kaart zijn wat u zoekt. Hebt u financiële problemen en bent u niet zeker of de bank uw aanvraag voor een kredietkaart wel gaat aanvaarden? Ook dan kan u ervoor kiezen om een prepaid kaart aan te vragen, daar deze makkelijker te verkrijgen zijn.

- Voel ik mij comfortabel bij het beheren van mijn budget?

Indien ja, dan kunt u opteren om een kredietlijn aan te gaan. Indien nee, dan is deze kredietkaart misschien meer wat u zoekt, aangezien u hierbij niet meer geld kunt uitgeven dan dat op de kaart staat.

Wanneer u uw behoeften bepaald hebt, raden wij u aan om de aanbiedingen te vergelijken. Op TopCompare.be kunt u intuïtieve filters gebruiken om u te informeren over het beste gebruik van de gewenste kredietkaart. Ook kunt u dan zien of het gaat om een kredietkaart met kredietopening “revolving", een kredietkaart zonder kredietopening of een prepaid kredietkaart.

Om een prepaid kredietkaart aan te vragen moet u minstens 18 jaar oud zijn, Belg zijn of een permanente verblijfsvergunning in België hebben. U kunt ofwel uw aanvraag online doen en de kredietkaart bij uw thuis ontvangen ofwel kunt u bij sommige kaarten deze zelfs in een kiosk kopen. Gelieve u te informeren over de verschillende financiële instellingen en over de voorwaarden om een bepaalde kredietkaart te bemachtigen. Vervolgens moet u naar de website verbonden aan deze kredietkaart gaan om uw kredietkaart te activeren. Men zal u ook naar uw persoonlijke informatie vragen om de activatie te vervolledigen. Eenmaal u dit hebt gedaan kunt u uw prepaid kredietkaart direct opladen en deze gebruiken zoals u wenst.