Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.250 € 100.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Leningen

Een feestzaal, een adembenemend trouwkleed en een smaakvol buffet: het kostenplaatje van je droomhuwelijk kan al snel oplopen. Een huwelijkslening is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee je de kosten van jouw huwelijk kan financieren. Vergelijk huwelijksleningen via onze persoonlijke lening simulatie.

Je kan een huwelijkslening aanvragen bij jouw bank of via de website van TopCompare. Het is een goed idee om eerste de leningen voor een huwelijk bij verschillende banken te vergelijken alvorens je een huwelijkslening aanvraagt. De jaarlijkse rentevoet van een huwelijkslening verschilt sterk per bank en je kan tot wel €1.000 besparen als je eerst huwelijksleningen vergelijkt. Op TopCompare kan je snel leningen voor een huwelijk vergelijken en daarna ook een huwelijkslening aanvragen die bij je past.

Voor een huwelijkslening varieert het leenbedrag bij de meeste banken tussen de €1.250 en €100.000. De looptijd ligt tussen de 6 en 120 maanden. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer je kleine bedragen ontleent je deze ook vrij rap moet terugbetalen. Dit is omdat een huwelijkslening zich moet houden aan de regels van het consumentenkrediet, die je hier kan vinden.

In tegenstelling tot andere kredieten waarbij de aanvrager van de lening doorgaans een waarborg moet aanbieden (zoals een huis of auto), moet er bij een huwelijkslening geen waarborg aangeboden worden.

Nadat je het bedrag hebt ontvangen, moet je elke maand op vaste vervaldagen een deel van de lening terugbetalen. Geld lenen kost ook geld, dus je moet naast kapitaal ook rente terugbetalen. De vaste jaarlijkse rentevoet wordt in het begin van een huwelijkslening vastgelegd en varieert dus niet in de tijd.

Het voordeel van een huwelijkslening is dat je de kosten van een huwelijk gespreid kan afbetalen. Zonder lening voor een huwelijk zou je de kosten van de trouwzaal, het trouwkleed en het feestbuffet meteen moeten betalen. Dat heeft ook als voordeel dat je niet aan je spaarcenten moet komen om je huwelijk te financieren. Een laatste voordeel van een huwelijkslening is dat je op voorhand weet hoeveel je moet terugbetalen en wanneer de laatste betaling gaat plaatsvinden.

Afhankelijk van het ontleende bedrag zullen er andere rentetarieven gelden. Het is dus erg belangrijk dat je met een bepaalde mate van zekerheid kan inschatten hoeveel je huwelijk zal kosten. Maar hoe kan je dit nu doen? Bij een huwelijk komen namelijk veel kosten kijken die niet altijd voor de hand liggen. Wellicht denk je aan de kosten van je trouwlocatie, je trouwkleed en je trouwfotograaf, maar verlies niet uit het oog dat bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld een mooi gedecoreerd bruidsboeket ook aardig wat geld kunnen kosten. Ook de huwelijksreis zou je kunnen betalen met een huwelijkslening.

Een goede manier om de kosten te schatten is door voor alles offertes aan te vragen. Tel daarbij nog een goede 10% op voor onvoorziene kosten. Met deze offertes in de hand kan je beter inschatten welk bedrag je moet ontlenen met je huwelijkslening.

Het voordeel van sparen voor een huwelijk is dat je schuldenvrij blijft. Geld lenen kost ook geld, dus sparen zal altijd goedkoper zijn dan een huwelijkslening. Toch is het voordeel van een huwelijkslening dat je al de kosten van een huwelijk kan spreiden doorheen de tijd.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Auteur: Sien Droeshout

Elke dag opnieuw verdiep ik mij in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Een persoonlijke lening voor al jouw projecten

Een persoonlijke lening, ook wel een lening voor alle doeleinden genoemd, is een lening op afbetaling die je kan afsluiten bij een kredietgever en waar je diverse persoonlijke projecten mee kan financieren. Met een persoonlijke lening kan je geld lenen voor eender welk project zonder dat je aan de kredietgever moet bewijzen waarvoor je de financiering nodig hebt. Een persoonlijke lening is dan ook het perfecte product om persoonlijke projecten zoals een vakantie, een huwelijk, nieuwe meubelen of studies mee te financieren. Het is daarmee anders dan een lening voor een bepaald doel, zoals een autolening, motorlening, renovatielening of energielening, waarvoor je wel een bewijsstuk (zoals een factuur) moet voorleggen.

De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Voordelen persoonlijke lening:

  • Je hoeft niet aan je spaarrekening te komen
  • Je hoeft geen bewijsstukken zoals facturen en offertes voor te leggen
  • Je hebt zekerheid: je kent op voorhand het geleende bedrag, de maandelijkse aflossing, de vaste rentevoet en de looptijd
  • Je krijgt het bedrag snel en in één keer op je rekening gestort

Nadelen persoonlijke lening:

  • “Let op, geld lenen kost ook geld”: je betaalt een vaste jaarlijkse rente op het bedrag dat je leent. Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) van een persoonlijke lening ligt vaak ook hoger dan die van andere leningen op afbetaling.
  • De bank kan je een wederbeleggingsvergoeding aanrekenen als je jouw persoonlijke lening vroeger wilt afbetalen.

Maak een persoonlijke lening simulatie en vraag jouw lening aan

Met de gratis persoonlijke lening simulatie van TopCompare kan je snel en eenvoudig verschillende Belgische aanbieders van persoonlijke leningen vergelijken. Je kan filteren op het doel, het bedrag en de looptijd van de lening waardoor je een handig overzicht krijgt van de totale aflossing, maandelijkse aflossing en jaarlijkse vaste rentevoet bij de verschillende kredietgevers. Vergelijken kan je helpen om honderden of zelfs duizenden euro’s te besparen.

Na je simulatie, kan je via de oranje knop ‘ga verder’ doorklikken naar de site van sommige aanbieders om online je persoonlijke lening aan te vragen. Indien het niet mogelijk is om via onze site door te klikken naar die van de kredietgever kan je zelf een bezoekje brengen aan de site waar je een lening op afbetaling wilt aanvragen.


Author: Sien Droeshout

Laast herzien : 20/09/2021

Wat onze partners zeggen

"We kunnen de nood aan een digitale dienst toch niet negeren. Denk bijvoorbeeld maar aan jongeren die niet altijd de behoefte voelen om naar een bankkantoor te gaan om hun bankzaken te regelen."

Frank De Keyser - CEO Bpost bank

"Er was al langer belangstelling voor digitale dienstverlening, maar de crisis heeft de verdere digitalisering van banken verder gestimuleerd."

Thierry Ternier - CEO Keytrade Bank

"Wij zetten volledig in op digitale processen. Geen papierwerk meer. Alles gaat sneller via digitale kanalen. Dit is een van de grootste voordelen van digitale spelers... "

Christope Hamal - CEO Buy Way