Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.250 € 100.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Huwelijksleningen

Een feestzaal, een adembenemend trouwkleed en een smaakvol buffet: het kostenplaatje van je droomhuwelijk kan al snel oplopen. Een huwelijkslening is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee je de kosten van jouw huwelijk kan financieren. Vergelijk huwelijksleningen via onze persoonlijke lening simulatie.

Je kan een huwelijkslening aanvragen bij jouw bank of via de website van TopCompare. Het is een goed idee om eerste de leningen voor een huwelijk bij verschillende banken te vergelijken alvorens je een huwelijkslening aanvraagt. De jaarlijkse rentevoet van een huwelijkslening verschilt sterk per bank en je kan tot wel €1.000 besparen als je eerst huwelijksleningen vergelijkt. Op TopCompare kan je snel leningen voor een huwelijk vergelijken en daarna ook een huwelijkslening aanvragen die bij je past.

Voor een huwelijkslening varieert het leenbedrag bij de meeste banken tussen de €1.250 en €100.000. De looptijd ligt tussen de 6 en 120 maanden. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer je kleine bedragen ontleent je deze ook vrij rap moet terugbetalen. Dit is omdat een huwelijkslening zich moet houden aan de regels van het consumentenkrediet, die je hier kan vinden.

In tegenstelling tot andere kredieten waarbij de aanvrager van de lening doorgaans een waarborg moet aanbieden (zoals een huis of auto), moet er bij een huwelijkslening geen waarborg aangeboden worden.

Nadat je het bedrag hebt ontvangen, moet je elke maand op vaste vervaldagen een deel van de lening terugbetalen. Geld lenen kost ook geld, dus je moet naast kapitaal ook rente terugbetalen. De vaste jaarlijkse rentevoet wordt in het begin van een huwelijkslening vastgelegd en varieert dus niet in de tijd.

Het voordeel van een huwelijkslening is dat je de kosten van een huwelijk gespreid kan afbetalen. Zonder lening voor een huwelijk zou je de kosten van de trouwzaal, het trouwkleed en het feestbuffet meteen moeten betalen. Dat heeft ook als voordeel dat je niet aan je spaarcenten moet komen om je huwelijk te financieren. Een laatste voordeel van een huwelijkslening is dat je op voorhand weet hoeveel je moet terugbetalen en wanneer de laatste betaling gaat plaatsvinden.

Afhankelijk van het ontleende bedrag zullen er andere rentetarieven gelden. Het is dus erg belangrijk dat je met een bepaalde mate van zekerheid kan inschatten hoeveel je huwelijk zal kosten. Maar hoe kan je dit nu doen? Bij een huwelijk komen namelijk veel kosten kijken die niet altijd voor de hand liggen. Wellicht denk je aan de kosten van je trouwlocatie, je trouwkleed en je trouwfotograaf, maar verlies niet uit het oog dat bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld een mooi gedecoreerd bruidsboeket ook aardig wat geld kunnen kosten. Ook de huwelijksreis zou je kunnen betalen met een huwelijkslening.

Een goede manier om de kosten te schatten is door voor alles offertes aan te vragen. Tel daarbij nog een goede 10% op voor onvoorziene kosten. Met deze offertes in de hand kan je beter inschatten welk bedrag je moet ontlenen met je huwelijkslening.

Het voordeel van sparen voor een huwelijk is dat je schuldenvrij blijft. Geld lenen kost ook geld, dus sparen zal altijd goedkoper zijn dan een huwelijkslening. Toch is het voordeel van een huwelijkslening dat je al de kosten van een huwelijk kan spreiden doorheen de tijd.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Auteur: Sien Droeshout

Elke dag opnieuw verdiep ik mij in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Laatst herzien: 28 juli 2023

Wat ze zeggen over TopCompare.be

“Voor ons is dat heel interessant, want ik denk dat veel mensen naar TopCompare komen om advies te krijgen over hoe ze hun geld kunnen investeren, naast natuurlijk al het advies over hoe ze een lening kunnen aanvragen.”
Caroline Jonkheere - Country Manager van MiiMOSA
“Tijdens het zoeken naar het geschikte krediet spelen vaak meerdere factoren een rol, waaronder de rentevoet. Dankzij vergelijkingssites kunnen consumenten in één oogopslag een overzicht krijgen van de aanbieders op de markt en de verschillende rentevoeten. Dat is zeer handig.”
Rudi Vanlangendyck - CEO van Europabank
“Voor de klant is het een groot voordeel, want het betekent dat al het onderzoek dat mensen willen doen, op één plek kan worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste hypothecaire lening op de markt, kan je naar een geaggregeerde site als TopCompare gaan, en de informatie is er.”
Tim Rooney -  CEO van Medirect

Reviews

rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen

Lidmaatschappen en accreditaties

TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium en als financiële tussenpersoon door de FSMA. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.

Fintech Belgium Lid van Fintech Belgium
FSMA Geaccrediteerd door de FSMA
febelfin academy Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd door de Febelfin Academy

In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën