Start jouw lening simulatie en vraag het goedkoopste krediet aan!

Met onze gratis vergelijkingstools kan je leningen bij verschillende banken simuleren in slechts enkele seconden! Kies de goedkoopste lening en bespaar tot € 3.800 euro!

image-hero image-hero

Hoe werkt onze dienstverlening?

Snel en eenvoudig
Snel en eenvoudig

Simuleer aanbiedingen van de meeste banken in enkele klikken!

100% gratis
100% gratis

Vind gratis jouw lening bij ons!

Objectief en onafhankelijk
Objectief en onafhankelijk

Om er zeker van te zijn dat je de beste lening vindt!

FAQ

Bij elke kredietgever vind je andere tarieven en voorwaarden voor een lening. Met een lening simulatie hoef je niet bij elke bank aan te kloppen om die informatie te weten te komen, maar kan je op één pagina de aanbiedingen van elke bank vergelijken voor jouw gewenste bedrag en looptijd. In enkele klikken vind je zo de lening met de laagste rentevoet en kan je jouw aanvraag starten.

Het grote voordeel van een lening simulatie is dat deze gepersonaliseerd is voor jouw behoeften. Via een eenvoudige simulatietool kom je immers niet alleen de rentevoet van het krediet te weten, maar ook de maandelijkse aflossingen, de looptijd en het totale leenbedrag. Ook vind je er de voorwaarden van elke aanbieding.

Een lening simulatie is heel eenvoudig via onze website. Eerst kies je hierboven het type lening dat je wilt simuleren. Vervolgens vul je het bedrag en de looptijd in van het krediet dat je zou willen afsluiten. Na enkele seconden krijg je een overzicht van alle leningen bij de Belgische banken die aan je voorwaarden voldoen. Als je bijvoorbeeld een kortere looptijd of een lagere maandelijkse aflossing wilt, kan je de parameters veranderen tot je de beste lening hebt gevonden voor jouw behoeften. Nadien kan je jouw aanvraag starten.

Iedereen kan een lening simuleren, maar je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen om de lening ook aan te vragen. De bank kijkt onder andere naar de volgende elementen als ze jouw leningaanvraag analyseren:

  • Ouder zijn dan 18 jaar
  • In België wonen
  • Een toereikend inkomen hebben
  • Geen te hoge maandelijkse uitgaven hebben
  • Niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België staan

Na jouw lening simulatie, kan je via TopCompare of rechtstreeks via de website van je gekozen bank een aanvraag voor een lening indienen. Om een krediet te kunnen aanvragen, moet je enkele documenten voorleggen aan de financiële instelling. Zo moet je jouw identiteit en inkomsten kunnen bewijzen. Voor een persoonlijke lening, die je kan gebruiken voor alle doeleinden, is dit voldoende. Vraag je een lening voor een bepaald doel aan, zoals een auto- of hypothecaire lening? Dan moet je het bedrag wel kunnen bewijzen met bijvoorbeeld facturen, offertes of een verkoopovereenkomst.

Een consumentenkrediet kan al na enkele werkdagen goedgekeurd (of geweigerd) worden, waarna je het kredietvoorstel moet ondertekenen en het geld snel op jouw rekening staat. Het proces voor een hypothecaire lening kan enkele weken in beslag nemen.

Een lening simulatie om de goedkoopste lening voor jouw project te vinden!

Als je op zoek bent naar een lening, vergt het heel wat tijd en moeite om bij elke bank langs te gaan. Gelukkig doet een lening simulatie al het werk voor jou! Je geeft jouw leenbedrag en looptijd in via onze gratis simulatietool en in enkele seconden krijg je een lijst met leningen bij Belgische kredietgevers die aan jouw vereisten voldoen. Onze simulatie bevat de meest recente tarieven en zijn dus hetzelfde als bij de bank. Zo kan je snel en eenvoudig de goedkoopste lening voor jouw project vinden.

De verschillende soorten lening simulatie op TopCompare

Afhankelijk van het project dat je wilt financieren, kan je verschillende type leningen simuleren op onze website:

  • Persoonlijke lening simulatie: Vergelijk leningen waarmee je al jouw projecten kan financieren, van een vakantie tot je meubels of je huwelijk.
  • Hypothecaire lening simulatie: Vind een woonlening tegen de laagste rente om het huis of appartement van jouw dromen te kopen.
  • Autolening simulatie: Simuleer een krediet voor de aankoop van jouw nieuwe wagen.
  • Renovatielening simulatie: Verkrijg de goedkoopste lening om je renovatiewerken uit te voeren.
  • Energielening simulatie: Vind een energielening om te investeren in duurzame renovaties aan je woning.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Elvedin Vejzovic

Inhoud bijgewerkt door Elvedin Vejzovic in September 2023

Algemeen directeur van TopCompare.be

Wat ze zeggen over TopCompare.be

“Voor ons is dat heel interessant, want ik denk dat veel mensen naar TopCompare komen om advies te krijgen over hoe ze hun geld kunnen investeren, naast natuurlijk al het advies over hoe ze een lening kunnen aanvragen.”
Caroline Jonkheere - Country Manager van MiiMOSA
“Tijdens het zoeken naar het geschikte krediet spelen vaak meerdere factoren een rol, waaronder de rentevoet. Dankzij vergelijkingssites kunnen consumenten in één oogopslag een overzicht krijgen van de aanbieders op de markt en de verschillende rentevoeten. Dat is zeer handig.”
Rudi Vanlangendyck - CEO van Europabank
“Voor de klant is het een groot voordeel, want het betekent dat al het onderzoek dat mensen willen doen, op één plek kan worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste hypothecaire lening op de markt, kan je naar een geaggregeerde site als TopCompare gaan, en de informatie is er.”
Tim Rooney - CEO van Medirect

Reviews

rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen

Lidmaatschappen en accreditaties

TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.

Fintech Belgium Lid van Fintech Belgium
febelfin academy Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd door de Febelfin Academy

In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën