Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.250 € 100.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Leningen

Een lening voor meubels is een lening op afbetaling waarmee je de aankoop van nieuwe meubels kan financieren. Nieuwe meubels kunnen immers aardig wat geld kosten. Dankzij een krediet voor meubels kan je jouw nieuwe meubels terugbetalen op je eigen tempo en hoef je niet aan jouw spaarrekening te komen. Met onze persoonlijke lening simulatie kan u meubelen leningen vergelijken.

Je kan geld lenen voor nieuwe meubels via een persoonlijke lening op afbetaling of een kredietopening (ook wel gekend als geldreserve).

Persoonlijke lening op afbetaling

De hoeveelheid geld dat je kan lenen, de looptijd en de rentevoet worden bij deze lening op afbetaling vanaf het begin vastgelegd. Geld lenen kost ook geld, dus je bent elke maand naast kapitaal ook rente verschuldigd aan de bank. Het is een vaste jaarlijkse rentevoet en varieert niet in de tijd. Je krijgt het geld in één keer op jouw rekening gestort en kan dit dan vrij uitbesteden. Je kiest dus zelf hoe je jouw woning wilt inrichten en welke meubels je daarvoor wenst aan te kopen.

Kredietopening

Bij een kredietopening wordt een bepaalde kredietlimiet afgesproken. Dat is het maximale bedrag dat je kan opnemen tegen een vaste rente. Je kan daarna het tempo kiezen waarop je het krediet terugbetaalt, al zijn er wel minimumbedragen die je moet respecteren en is er ook een wettelijke beperking op het aantal maanden of jaren waarover je het krediet voor je meubels kan spreiden. De maandelijkse terugbetalingen omvatten zowel kapitaal als rente.

Kredietopening

Het voordeel van een kredietopening is dat je steeds geld ter beschikking hebt. Het is namelijk niet zo makkelijk om op voorhand in te schatten hoeveel je nieuw interieur gaat kosten. Verder is het ook flexibel omdat de bedragen die je hebt terugbetaald, opnieuw ter beschikking kunnen worden gesteld. Een kredietopening is een goede optie als je snel schuldenvrij wilt zijn, omdat je het binnen enkele maanden al kan terugbetalen. Je moet namelijk alleen rente betalen op het bedrag dat je opneemt en er wordt geen boete aangerekend wanneer je sneller terugbetaalt.

Persoonlijke lening op afbetaling

Als je een lening op afbetaling kiest, heb je meer maanden de tijd dan bij een kredietopening om de lening terug te betalen. Ook de rente ligt hier een pak lager.

Er zijn verschillende banken die leningen voor meubels aanbieden. Om de goedkoopste lening voor meubels te vinden, moet je de verschillende banken vergelijken. Je vergelijkt dan best het jaarlijks kostenpercentage (JKP), omdat dit sterk kan verschillen per bank. Op onze site kan je 26 leningen voor meubels vergelijken en zo tot € 1.000 besparen!

Sommige handelaars bieden je de mogelijkheid aan om jouw meubels in termijnen af te betalen. De handelaars gaan dan zelf een krediet voor meubels aan bij de bank, en fungeren dus eigenlijk als tussenpersoon tussen jou en de banken. Hier vragen zij natuurlijk een compensatie voor. Je leent dus beter bij een bank!

Na het vergelijken, kan je op TopCompare ook een krediet voor meubels aanvragen. De voorwaarden om een meubelen lening te mogen aanvragen, zijn dezelfde voorwaarden als bij een persoonlijke lening, die je hier kan vinden.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Auteur: Sien Droeshout

Elke dag opnieuw verdiep ik mij in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Een persoonlijke lening voor al jouw projecten

Een persoonlijke lening, ook wel een lening voor alle doeleinden genoemd, is een lening op afbetaling die je kan afsluiten bij een kredietgever en waar je diverse persoonlijke projecten mee kan financieren. Met een persoonlijke lening kan je geld lenen voor eender welk project zonder dat je aan de kredietgever moet bewijzen waarvoor je de financiering nodig hebt. Een persoonlijke lening is dan ook het perfecte product om persoonlijke projecten zoals een vakantie, een huwelijk, nieuwe meubelen of studies mee te financieren. Het is daarmee anders dan een lening voor een bepaald doel, zoals een autolening, motorlening, renovatielening of energielening, waarvoor je wel een bewijsstuk (zoals een factuur) moet voorleggen.

De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Voordelen persoonlijke lening:

  • Je hoeft niet aan je spaarrekening te komen
  • Je hoeft geen bewijsstukken zoals facturen en offertes voor te leggen
  • Je hebt zekerheid: je kent op voorhand het geleende bedrag, de maandelijkse aflossing, de vaste rentevoet en de looptijd
  • Je krijgt het bedrag snel en in één keer op je rekening gestort

Nadelen persoonlijke lening:

  • “Let op, geld lenen kost ook geld”: je betaalt een vaste jaarlijkse rente op het bedrag dat je leent. Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) van een persoonlijke lening ligt vaak ook hoger dan die van andere leningen op afbetaling.
  • De bank kan je een wederbeleggingsvergoeding aanrekenen als je jouw persoonlijke lening vroeger wilt afbetalen.

Maak een persoonlijke lening simulatie en vraag jouw lening aan

Met de gratis persoonlijke lening simulatie van TopCompare kan je snel en eenvoudig verschillende Belgische aanbieders van persoonlijke leningen vergelijken. Je kan filteren op het doel, het bedrag en de looptijd van de lening waardoor je een handig overzicht krijgt van de totale aflossing, maandelijkse aflossing en jaarlijkse vaste rentevoet bij de verschillende kredietgevers. Vergelijken kan je helpen om honderden of zelfs duizenden euro’s te besparen.

Na je simulatie, kan je via de oranje knop ‘ga verder’ doorklikken naar de site van sommige aanbieders om online je persoonlijke lening aan te vragen. Indien het niet mogelijk is om via onze site door te klikken naar die van de kredietgever kan je zelf een bezoekje brengen aan de site waar je een lening op afbetaling wilt aanvragen.


Author: Sien Droeshout

Laast herzien : 20/09/2021

Wat onze partners zeggen

"We kunnen de nood aan een digitale dienst toch niet negeren. Denk bijvoorbeeld maar aan jongeren die niet altijd de behoefte voelen om naar een bankkantoor te gaan om hun bankzaken te regelen."

Frank De Keyser - CEO Bpost bank

"Er was al langer belangstelling voor digitale dienstverlening, maar de crisis heeft de verdere digitalisering van banken verder gestimuleerd."

Thierry Ternier - CEO Keytrade Bank

"Wij zetten volledig in op digitale processen. Geen papierwerk meer. Alles gaat sneller via digitale kanalen. Dit is een van de grootste voordelen van digitale spelers... "

Christope Hamal - CEO Buy Way