Menu
- leningen voor Meubelen
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Leningen

Zoals u waarschijnlijk wel weet kunnen nieuwe meubels aardig wat geld kosten en zijn deze zeker niet gratis. Heeft u nood aan wat extra steun en wilt u geld lenen? Dan zijn meubelen leningen misschien wel iets voor u. Meubelen leningen zijn namelijk persoonlijke leningen op afbetaling die u kunt gebruiken om nieuwe meubelen mee aan te kopen. Zo kan u eindelijk die nieuwe glazen eettafel of die prachtige lederen zetel kopen.

Het voordeel van een meubel lening is dat u de kosten van uw nieuwe meubels doorheen de tijd kunt spreiden. Zo beschikt u over genoeg geld voor nieuwe meubels en kan u deze terugbetalen op uw eigen tempo. Ook kan u uw spaarrekening dan onaangeroerd laten.

Om uw meubels te financieren kan u gebruik maken van een persoonlijke lening op afbetaling of een kredietopening (ook wel gekend als geldreserve).

Persoonlijke lening op afbetaling
De hoeveelheid geld dat u kunt lenen, de looptijd en de rentevoet worden bij een persoonlijke lening vanaf het begin vastgelegd. De verschuldigde rente is vast en varieert dus niet in de tijd. U krijgt het geld in één keer op uw rekening gestort en kan dit dan vrij uitbesteden. U kiest dus zelf hoe u uw woning wilt inrichten en welke meubels u daarvoor wenst aan te kopen. Na het ontvangen van het leenbedrag moet u maandelijks wel een deel van de lening afbetalen met rente en dit op vaste vervaldagen.

Kredietopening
Bij een kredietopening wordt een bepaalde kredietlimiet afgesproken. Dit is het maximale bedrag dat u kan opnemen tegen een vaste rente. U kan daarna het tempo kiezen waarop u het krediet terugbetaalt, al zijn er wel minimumbedragen die u moet respecteren en is er ook een wettelijke beperking op het aantal maanden of jaren waarover u het krediet kan spreiden. De maandelijkse terugbetalingen omvatten zowel kapitaal als rente.

Kredietopening
Het voordeel van een kredietopening is dat u steeds geld ter beschikking hebt. Het is namelijk niet zo makkelijk om op voorhand te schatten hoeveel uw nieuw interieur gaat kosten. Zo kunnen die nieuwe stoelen die prachtig bij uw nieuwe eettafel passen duurder uitvallen dan gedacht. Een kredietopening is een erg flexibele vorm van krediet waarbij de bedragen die u hebt terugbetaald, bovendien opnieuw ter beschikking worden gesteld.

Ook is een kredietopening een goede optie indien u binnen enkele maanden al kunt terugbetalen. U moet namelijk alleen rente betalen op het bedrag dat u opneemt en er wordt geen boete aangerekend wanneer u sneller terugbetaalt. Ook bent u zo vrij snel terug schuldenvrij.

Persoonlijke lening op afbetaling
Indien u meer maanden nodig hebt om alles terug te betalen, is het beter van een persoonlijke lening op afbetaling aan te gaan want de rente ligt hier een pak lager dan de rente bij een kredietopening.

Er zijn verschillende banken die meubelen kredieten aanbieden dus hoe kan u nu de ene lening vergelijken met de andere lening? Hiervoor gebruikt u het beste het Jaarlijks Kostenpercentage. Alle banken zijn namelijk verplicht van dit kenbaar te maken. Aangezien dit Jaarlijks Kostenpercentage sterk verschilt per bank is het mogelijk om tot €1.000 te besparen afhankelijk van de bank die u kiest.

Op deze site kan u tot 26 meubelen leningen vergelijken en zo de beste lening vinden. Als u onze vergelijkingstool gebruikt, komt u direct te weten hoeveel u maandelijks gaat moeten afbetalen en ontdekt u de voordeligste aanbieding in de markt.

Sommige handelaars bieden u de mogelijkheid aan om uw meubels in termijnen af te betalen. Hier moet u echter wel mee oppassen want deze gaan meestal zelf bij de bank een lening aan en fungeren dus eigenlijk als tussenpersoon tussen u en de banken. Hier vragen zij natuurlijk een compensatie voor. Leen dus beter bij een bank nadat u de verschillende banken op onze website hebt vergeleken en kom voordeliger uit!

De voorwaarden om een meubelen lening te mogen aanvragen, zijn dezelfde voorwaarden als bij een persoonlijke lening en kan u hier vinden.

Auteur: Amina Jedidi

Personal finance en fintech zijn slechts enkele van de onderwerpen waarin ik ben geïnteresseerd. Ik geef graag tips en advies over financiële producten, zodat je geld kunt besparen.