Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.250 € 100.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Meubelen leningen

Een lening voor meubels is een lening op afbetaling waarmee je de aankoop van nieuwe meubels kan financieren. Nieuwe meubels kunnen immers aardig wat geld kosten. Dankzij een krediet voor meubels kan je jouw nieuwe meubels terugbetalen op je eigen tempo en hoef je niet aan jouw spaarrekening te komen. Met onze persoonlijke lening simulatie kan u meubelen leningen vergelijken.

Je kan geld lenen voor nieuwe meubels via een persoonlijke lening op afbetaling of een kredietopening (ook wel gekend als geldreserve).

Persoonlijke lening op afbetaling

De hoeveelheid geld dat je kan lenen, de looptijd en de rentevoet worden bij deze lening op afbetaling vanaf het begin vastgelegd. Geld lenen kost ook geld, dus je bent elke maand naast kapitaal ook rente verschuldigd aan de bank. Het is een vaste jaarlijkse rentevoet en varieert niet in de tijd. Je krijgt het geld in één keer op jouw rekening gestort en kan dit dan vrij uitbesteden. Je kiest dus zelf hoe je jouw woning wilt inrichten en welke meubels je daarvoor wenst aan te kopen.

Kredietopening

Bij een kredietopening wordt een bepaalde kredietlimiet afgesproken. Dat is het maximale bedrag dat je kan opnemen tegen een vaste rente. Je kan daarna het tempo kiezen waarop je het krediet terugbetaalt, al zijn er wel minimumbedragen die je moet respecteren en is er ook een wettelijke beperking op het aantal maanden of jaren waarover je het krediet voor je meubels kan spreiden. De maandelijkse terugbetalingen omvatten zowel kapitaal als rente.

Kredietopening

Het voordeel van een kredietopening is dat je steeds geld ter beschikking hebt. Het is namelijk niet zo makkelijk om op voorhand in te schatten hoeveel je nieuw interieur gaat kosten. Verder is het ook flexibel omdat de bedragen die je hebt terugbetaald, opnieuw ter beschikking kunnen worden gesteld. Een kredietopening is een goede optie als je snel schuldenvrij wilt zijn, omdat je het binnen enkele maanden al kan terugbetalen. Je moet namelijk alleen rente betalen op het bedrag dat je opneemt en er wordt geen boete aangerekend wanneer je sneller terugbetaalt.

Persoonlijke lening op afbetaling

Als je een lening op afbetaling kiest, heb je meer maanden de tijd dan bij een kredietopening om de lening terug te betalen. Ook de rente ligt hier een pak lager.

Er zijn verschillende banken die leningen voor meubels aanbieden. Om de goedkoopste lening voor meubels te vinden, moet je de verschillende banken vergelijken. Je vergelijkt dan best het jaarlijks kostenpercentage (JKP), omdat dit sterk kan verschillen per bank. Op onze site kan je 26 leningen voor meubels vergelijken en zo tot € 1.000 besparen!

Sommige handelaars bieden je de mogelijkheid aan om jouw meubels in termijnen af te betalen. De handelaars gaan dan zelf een krediet voor meubels aan bij de bank, en fungeren dus eigenlijk als tussenpersoon tussen jou en de banken. Hier vragen zij natuurlijk een compensatie voor. Je leent dus beter bij een bank!

Na het vergelijken, kan je op TopCompare ook een krediet voor meubels aanvragen. De voorwaarden om een meubelen lening te mogen aanvragen, zijn dezelfde voorwaarden als bij een persoonlijke lening, die je hier kan vinden.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Auteur: Sien Droeshout

Elke dag opnieuw verdiep ik mij in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Laatst herzien: 25 juli 2021

Wat ze zeggen over TopCompare.be

“Voor ons is dat heel interessant, want ik denk dat veel mensen naar TopCompare komen om advies te krijgen over hoe ze hun geld kunnen investeren, naast natuurlijk al het advies over hoe ze een lening kunnen aanvragen.”
Caroline Jonkheere - Country Manager van MiiMOSA
“Tijdens het zoeken naar het geschikte krediet spelen vaak meerdere factoren een rol, waaronder de rentevoet. Dankzij vergelijkingssites kunnen consumenten in één oogopslag een overzicht krijgen van de aanbieders op de markt en de verschillende rentevoeten. Dat is zeer handig.”
Rudi Vanlangendyck - CEO van Europabank
“Voor de klant is het een groot voordeel, want het betekent dat al het onderzoek dat mensen willen doen, op één plek kan worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste hypothecaire lening op de markt, kan je naar een geaggregeerde site als TopCompare gaan, en de informatie is er.”
Tim Rooney -  CEO van Medirect

Reviews

rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen

Lidmaatschappen en accreditaties

TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium en als financiële tussenpersoon door de FSMA. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.

Fintech Belgium Lid van Fintech Belgium
FSMA Geaccrediteerd door de FSMA
febelfin academy Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd door de Febelfin Academy

In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën