Menu
- leningen voor Mobilhome / caravan
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Leningen

Mobilhome/caravan leningen zijn persoonlijke leningen op afbetaling die u kan gebruiken voor de aanschaf van een mobilhome of caravan. U leent dan een bepaald bedrag en krijgt dit in één keer op uw rekening gestort. Met dit geld kunt u dan een nieuwe mobilhome of caravan kopen. Vervolgens betaalt u iedere maand op vaste dagen een deel met rente terug. Deze rentevoet wordt in het begin van de lening afgesproken en ligt vervolgens vast, de rentevoet varieert dus niet doorheen de tijd.

Hebt u altijd al gedroomd van meer vrijheid door de aankoop van een mobilhome of caravan maar beschikt u momenteel niet over genoeg geld? Dan kan een mobilhome/caravan lening u helpen.

Bij een lening voor een mobilhome bedraagt de som dat u kunt lenen meestal 100% van de aankoopprijs. Bij sommige banken kan dit echter meer zijn. Zo kan u bij ING tot 110% en bij Beobank zelfs tot 120% van de aankoopprijs lenen. Dit extra geleende bedrag wordt meestal gebruikt om de kosten van de omniumverzekering of voor de belasting op inverkeerstelling mee te betalen.

Men zou kunnen denken dat aangezien een auto en een mobilhome beiden een voertuig zijn, er geen verschil is in deze leningen. Dit is echter niet waar aangezien een mobilhome langer zijn waarde behoudt. Zo kan een mobilhome van €50.000 na 10 jaar nog altijd zo een €25.000 waard zijn. Een auto van €50.000 is na 10 jaar een heel pak minder waard. Dit heeft tot gevolg dat mobilhome leningen interessantere rentevoeten hebben. Zo is het meestal interessanter om uw mobilhome te financieren via een mobilhome/caravan lening. Echter bieden niet alle banken deze lening aan en gaat u bij hen een autolening moeten aangaan voor uw mobilhome.

Bij een mobilhome/caravan lening moet u een waarborg voorleggen. Deze gaat hier natuurlijk uw mobilhome of caravan zijn. Indien u uw lening dus niet kan afbetalen, heeft de bank het recht van hier beslag op te leggen. Het voordeel van deze waarborg is wel dat de rentevoet bij deze lening lager ligt dan de rentevoet van een lening zonder waarborg.

De ouderdom van uw mobilhome/caravan heeft geen invloed op de hoeveelheid geld dat u kan lenen. Wel gaat u bij een oudere mobilhome/caravan meestal een hogere rentevoet moeten betalen. Bij de simulatie van een lening op TopCompare.be gaat u telkens te zien krijgen welke rentevoet geldt in functie van de leeftijd van uw voertuig.

Ook moet u er rekening mee houden dat de meeste banken willen dat de lening afloopt op het moment dat de mobilhome 10 jaar wordt. Als u dus een mobilhome van 7 jaar koopt dan kan u deze maar gedurende 3 jaar financieren met een mobilhome lening. Bij een mobilhome van 10 jaar oud kan u geen mobilhome lening meer aangaan. U kan dan wel nog altijd een persoonlijke lening aangaan om deze te financieren. Deze persoonlijke lening gaat wel duurder uitkomen dan een mobilhome lening. Ook dit is dus iets waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een mobilhome.

Bij sommige mobilhome dealers is het tegenwoordig mogelijk om een lening aan te gaan. Hiermee moet u wel oppassen aangezien u hierdoor soms geen aanspraak meer kunt maken op bepaalde kortingen of op een overnamepremie. In andere gevallen kan het zijn dat u op al de vorige wel nog recht hebt maar dat uw Jaarlijks Kostenpercentage wel hoger ligt. Dit komt omdat de mobilhome dealers zelf een lening bij de bank aangaan voor u. Hierdoor treden zij op als tussenpersoon en dit rekenen ze natuurlijk aan u door.

Het is dus waarschijnlijk voordeliger om zelf de mobilhome leningen van verschillende banken te vergelijken. Op TopCompare.be kunt u zonder moeite zo een 42 mobilhomeleningen vergelijken en dankzij onze lening simulatie de beste lening vinden. Vergeet zeker en vast geen autoverzekering aan te vragen. Een BA-verzekering is wettelijk verplicht in ons land als je een wagen koopt. Gelukkig kan je op TopCompare.be heel eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Ontdek hier welke autoverzekering bij je past.

Auteur: Amina Jedidi

Personal finance en fintech zijn slechts enkele van de onderwerpen waarin ik ben geïnteresseerd. Ik geef graag tips en advies over financiële producten, zodat je geld kunt besparen.