Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.250 € 100.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Mobilhome/caravan leningen

Mobilhome/caravan leningen zijn persoonlijke leningen op afbetaling die je kan gebruiken voor de aankoop van een mobilhome of caravan. Je leent dan een bepaald bedrag en krijgt dit in één keer op jouw rekening gestort. Met dit geld kan je dan een nieuwe of tweedehands mobilhome of caravan kopen. Vervolgens betaal je iedere maand op vaste dagen een deel met rente terug - want geld lenen kost ook geld. Deze rentevoet wordt in het begin van de lening op afbetaling afgesproken en ligt vervolgens vast, de rentevoet varieert dus niet doorheen de tijd.

Heb je dus altijd al gedroomd van meer vrijheid door de aankoop van een mobilhome of caravan maar beschik je momenteel niet over genoeg geld? Dan kan een lening mobilhome of caravan je helpen.

Bij een lening voor een mobilhome bedraagt de som dat je kan lenen meestal 100% van de aankoopprijs. Bij sommige banken kan dit echter meer zijn. Zo kan je bij ING tot 110% en bij Beobank zelfs tot 120% van de aankoopprijs van mobilhomes lenen. Dit extra geleende bedrag wordt meestal gebruikt om de kosten van de omniumverzekering of voor de belasting op inverkeerstelling mee te betalen.

Men zou kunnen denken dat aangezien een auto en een mobilhome beiden een voertuig zijn, er geen verschil is in deze leningen op afbetaling. Dit is echter niet waar aangezien een mobilhome langer zijn waarde behoudt. Zo kan een mobilhome of caravan van €50.000 na 10 jaar nog altijd zo een €25.000 waard zijn. Een auto van €50.000 is na 10 jaar een heel pak minder waard. Dit heeft tot gevolg dat mobilhome leningen interessantere rentevoeten hebben. Zo is het meestal interessanter om voor de financiering van mobilhomes een mobilhome/caravan lening af te sluiten. Niet alle banken bieden echter deze lening op afbetaling aan. Bij hen ga je dan een autolening moeten aangaan voor de aankoop van een nieuwe of tweedehands mobilhome.

Bij een mobilhome/caravan lening moet je een waarborg voorleggen. Dit is natuurlijk je mobilhome of caravan. Indien je jouw lening op afbetaling dus niet kan aflossen, heeft de bank het recht om beslag te leggen op je camper. Het voordeel van deze waarborg is wel dat de rentevoet bij deze lening op afbetaling lager ligt dan de rentevoet van een lening zonder waarborg.

De ouderdom van je mobilhome/caravan heeft geen invloed op de hoeveelheid geld dat je kan lenen. Wel ga je voor de aankoop van een oudere mobilhome/caravan meestal een hogere rentevoet moeten betalen dan voor een nieuwe camper. Bij de simulatie van een lening mobilhome op TopCompare.be ga je telkens te zien krijgen welke rentevoet geldt in functie van de leeftijd van het voertuig.

Ook moet je er rekening mee houden dat de meeste banken willen dat de lening op afbetaling afloopt op het moment dat de mobilhome 10 jaar wordt. Als je dus een mobilhome van 7 jaar koopt dan kan je deze maar gedurende 3 jaar financieren met een mobilhome lening. Een mobilhome van 10 jaar oud kan je dus niet financieren met een lening voor een mobilhome. Je kan dan wel nog altijd een persoonlijke lening aangaan om deze te financieren. Deze gaat wel duurder uitkomen dan een mobilhome lening. Ook dit is dus iets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een mobilhome.

Bij sommige mobilhome dealers is het tegenwoordig mogelijk om een lening op afbetaling aan te gaan voor de financiering van je mobilhome of caravan. Hiermee moet je wel oppassen aangezien je hierdoor soms geen aanspraak meer kan maken op bepaalde kortingen of op een overnamepremie. In andere gevallen kan het zijn dat je op al het vorige wel nog recht hebt maar dat jouw jaarlijks kostenpercentage (JKP) wel hoger ligt. Dit komt omdat de mobilhome dealers zelf een lening op afbetaling bij de bank aangaan voor jou. Hierdoor treden zij op als tussenpersoon en dit rekenen ze natuurlijk aan jou door.

Het is dus waarschijnlijk voordeliger om zelf de mobilhome leningen van verschillende banken te vergelijken. Op TopCompare.be kan je eenvoudig 42 mobilhome leningen vergelijken en dankzij onze lening mobilhome simulatie de beste lening vinden. Vergeet zeker en vast geen autoverzekering aan te vragen. Een BA-verzekering is wettelijk verplicht in ons land als je een wagen koopt. Gelukkig kan je op TopCompare.be heel eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Ontdek hier welke autoverzekering bij je past.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Auteur: Sien Droeshout

Elke dag opnieuw verdiep ik mij in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Laatst herzien: 27 juli 2021

Wat ze zeggen over TopCompare.be

“Voor ons is dat heel interessant, want ik denk dat veel mensen naar TopCompare komen om advies te krijgen over hoe ze hun geld kunnen investeren, naast natuurlijk al het advies over hoe ze een lening kunnen aanvragen.”
Caroline Jonkheere - Country Manager van MiiMOSA
“Tijdens het zoeken naar het geschikte krediet spelen vaak meerdere factoren een rol, waaronder de rentevoet. Dankzij vergelijkingssites kunnen consumenten in één oogopslag een overzicht krijgen van de aanbieders op de markt en de verschillende rentevoeten. Dat is zeer handig.”
Rudi Vanlangendyck - CEO van Europabank
“Voor de klant is het een groot voordeel, want het betekent dat al het onderzoek dat mensen willen doen, op één plek kan worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste hypothecaire lening op de markt, kan je naar een geaggregeerde site als TopCompare gaan, en de informatie is er.”
Tim Rooney -  CEO van Medirect

Reviews

rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen

Lidmaatschappen en accreditaties

TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium en als financiële tussenpersoon door de FSMA. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.

Fintech Belgium Lid van Fintech Belgium
FSMA Geaccrediteerd door de FSMA
febelfin academy Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd door de Febelfin Academy

In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën