Een selectie uit 30+ financiële instellingen

Hoe kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om kredietkaarten en consumentenkredieten te vergelijken, zoals leningen op afbetaling, autoleningen en renovatieleningen. We laten u toe alle leningen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die u zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel
Customer Promise - Best price guaranteed

Krijg de beste lening in België

TopCompare.be is een online vergelijkingssite voor uw persoonlijke financiën. U kan een simulatie doen van het bedrag en de looptijd van de lening die u wil aanvragen. Vervolgens kan u meer dan 100 leningen op afbetalingen in België vergelijken. Of u nu op vakantie wil gaan, een nieuwe wagen wil kopen of renovatiewerken in uw huis wil doorvoeren, wij engageren ons om u steeds alle aanbiedingen op de markt voor te stellen. Wij helpen u om een lening te verkelijken tegen de beste rentevoet, zodat u uw terugbetalingsplan kan optimaliseren. Onze klantbelofte houdt in dat wij u tijd en geld laten besparen.

Leningen

Mobilhome/caravan leningen zijn persoonlijke leningen op afbetaling die u kan gebruiken voor de aanschaf van een mobilhome of caravan. U leent dan een bepaald bedrag en krijgt dit in één keer op uw rekening gestort. Met dit geld kunt u dan een nieuwe mobilhome of caravan kopen. Vervolgens betaalt u iedere maand op vaste dagen een deel met rente terug. Deze rentevoet wordt in het begin van de lening afgesproken en ligt vervolgens vast, de rentevoet varieert dus niet doorheen de tijd.

Hebt u altijd al gedroomd van meer vrijheid door de aankoop van een mobilhome of caravan maar beschikt u momenteel niet over genoeg geld? Dan kan een mobilhome/caravan lening u helpen.

Bij een mobilhome/caravan lening bedraagt het geld dat u kunt lenen meestal 100% van de aankoopprijs. Bij sommige banken kan dit echter meer bedragen. Zo kan u bij ING tot 110% en bij Beobank zelfs tot 120% van de aankoopprijs lenen. Dit extra geleende bedrag wordt meestal gebruikt om de kosten van de omniumverzekering of voor de belasting op inverkeerstelling mee te betalen.

Men zou kunnen denken dat aangezien een auto en een mobilhome beiden een voertuig zijn, er geen verschil is in deze leningen. Dit is echter niet waar aangezien een mobilhome langer zijn waarde behoudt. Zo kan een mobilhome van €50.000 na 10 jaar nog altijd zo een €25.000 waard zijn. Een auto van €50.000 is na 10 jaar een heel pak minder waard. Dit heeft tot gevolg dat mobilhome leningen interessantere rentevoeten hebben. Zo is het meestal interessanter om uw mobilhome te financieren via een mobilhome/caravan lening. Echter bieden niet alle banken deze lening aan en gaat u bij hen een autolening moeten aangaan voor uw mobilhome.

Bij een mobilhome/caravan lening moet u een waarborg voorleggen. Deze gaat hier natuurlijk uw mobilhome of caravan zijn. Indien u uw lening dus niet kan afbetalen, heeft de bank het recht van hier beslag op te leggen. Het voordeel van deze waarborg is wel dat de rentevoet bij deze lening lager ligt dan de rentevoet van een lening zonder waarborg.

De ouderdom van uw mobilhome/caravan heeft geen invloed op de hoeveelheid geld dat u kan lenen. Wel gaat u bij een oudere mobilhome/caravan meestal een hogere rentevoet moeten betalen. Bij de simulatie van een lening op TopCompare.be gaat u telkens te zien krijgen welke rentevoet geldt in functie van de leeftijd van uw voertuig.

Ook moet u er rekening mee houden dat de meeste banken willen dat de lening afloopt op het moment dat de mobilhome 10 jaar wordt. Als u dus een mobilhome van 7 jaar koopt dan kan u deze maar gedurende 3 jaar financieren met een mobilhome lening. Bij een mobilhome van 10 jaar oud kan u geen mobilhome lening meer aangaan. U kan dan wel nog altijd een persoonlijke lening aangaan om deze te financieren. Deze persoonlijke lening gaat wel duurder uitkomen dan een mobilhome lening. Ook dit is dus iets waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een mobilhome.

Bij sommige mobilhome dealers is het tegenwoordig mogelijk om een lening aan te gaan. Hiermee moet u wel oppassen aangezien u hierdoor soms geen aanspraak meer kunt maken op bepaalde kortingen of op een overnamepremie. In andere gevallen kan het zijn dat u op al de vorige wel nog recht hebt maar dat uw Jaarlijks Kostenpercentage wel hoger ligt. Dit komt omdat de mobilhome dealers zelf een lening bij de bank aangaan voor u. Hierdoor treden zij op als tussenpersoon en dit rekenen ze natuurlijk aan u door.

Het is dus waarschijnlijk voordeliger om zelf de mobilhome leningen van verschillende banken te vergelijken. Op TopCompare.be kunt u zonder moeite zo een 42 mobilhomeleningen vergelijken en dankzij onze lening simulatie de beste lening vinden.

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor directe toegang.