Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.250 € 100.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vakantieleningen

Droom je al lang van een vakantie naar Cuba of Kenia? Of heb je gewoon nood aan een weekje Spanje of een citytrip naar Rome of Parijs? Dan is een vakantielening misschien wel iets voor jou! Een vakantielening is een persoonlijke lening op afbetaling die je kan gebruiken om jouw vakantie mee te financieren. Vergelijk vakantieleningen via onze persoonlijke lening simulatie.

Bij een vakantielening varieert het bedrag dat je kan lenen bij de meeste banken tussen de € 1.250 en € 100.000. De looptijd ligt tussen de 6 en 120 maanden. Op onze website kan je een vakantielening simulatie uitvoeren en zien hoeveel geld je kan lenen.

Bij een vakantielening leent een bank je het geld uit dat je nodig hebt om jouw vakantie te financieren. Je krijgt het geld bij het begin van de lening op jouw rekening gestort en betaalt het binnen de afgesproken termijn terug. Geld lenen kost ook geld, dus per maand betaal je naast kapitaal ook rente voor een vakantielening terug.

Bij een vakantielening hoeft er geen waarborg aangeboden te worden. Je moet alleen maar voldoen aan enkele voorwaarden van een lening die je hier kan vinden.

Om jouw vakantie te financieren kan je kiezen tussen een persoonlijke lening op afbetaling of een kredietopening (ook wel geldreserve genoemd).

Persoonlijke lening op afbetaling

Bij een persoonlijke lening op afbetaling wordt het leenbedrag, de looptijd en de rentevoet in het begin van een vakantielening vastgelegd. Deze vaste jaarlijkse rentevoet varieert niet doorheen de tijd. Zo weet je bij het begin van de lening hoeveel geld je moet terugbetalen en wanneer. Het ontleende bedrag krijgt je in het begin van de lening voor een vakantie op jouw rekening gestort en vervolgens kan je dit vrij aan jouw vakantie besteden. Ten slotte is de rentevoet ook een stuk lager bij een persoonlijke lening op afbetaling dan bij een kredietopening

Kredietopening

Een vakantielening kan ook onder de vorm van een kredietopening. Bij een kredietopening wordt in het begin afgesproken hoeveel je maximaal kan opnemen. Vervolgens beslis je zelf op welk tempo je dit krediet voor een vakantie wilt terugbetalen. Er zijn wel bepaalde minimumbedragen en het is ook wettelijk bepaald over hoeveel maanden of jaren je jouw krediet kan spreiden. Zowel kapitaal als rente zitten vervat in de terugbetalingen.

Het grote voordeel is dat je de bedragen die hebt terugbetaald ook opnieuw kan opnemen. Zo heb je steeds geld ter beschikking voor eventuele onvoorziene kosten, wat op een vakantie wel kan voorvallen.

Over het algemeen is het aan te raden om enkel geld te lenen voor duurzame goederen. Toch is een vakantielening een goed idee als je niet meteen aan je spaargeld wilt komen en als je de kosten van je vakantie doorheen de tijd wilt spreiden. Bij een vakantielening komen ook weinig formaliteiten kijken, waardoor je toch die langverwachte wereldreis kan maken. Een ander voordeel van een vakantielening is dat je op een vakantie niet het risico loopt om zonder geld te komen zitten. Het is evenwel af te raden om ieder jaar een vakantie te financieren met een vakantielening. Een vakantielening ga je best enkel aan in uitzonderlijke gevallen. Maar let op, geld lenen kost ook geld.

Auteur: Sien Droeshout

Elke dag opnieuw verdiep ik mij in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Laatst herzien: 27 juli 2021

Wat ze zeggen over TopCompare.be

“Voor ons is dat heel interessant, want ik denk dat veel mensen naar TopCompare komen om advies te krijgen over hoe ze hun geld kunnen investeren, naast natuurlijk al het advies over hoe ze een lening kunnen aanvragen.”
Caroline Jonkheere - Country Manager van MiiMOSA
“Tijdens het zoeken naar het geschikte krediet spelen vaak meerdere factoren een rol, waaronder de rentevoet. Dankzij vergelijkingssites kunnen consumenten in één oogopslag een overzicht krijgen van de aanbieders op de markt en de verschillende rentevoeten. Dat is zeer handig.”
Rudi Vanlangendyck - CEO van Europabank
“Voor de klant is het een groot voordeel, want het betekent dat al het onderzoek dat mensen willen doen, op één plek kan worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste hypothecaire lening op de markt, kan je naar een geaggregeerde site als TopCompare gaan, en de informatie is er.”
Tim Rooney -  CEO van Medirect

Reviews

rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen

Lidmaatschappen en accreditaties

TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium en als financiële tussenpersoon door de FSMA. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.

Fintech Belgium Lid van Fintech Belgium
FSMA Geaccrediteerd door de FSMA
febelfin academy Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd door de Febelfin Academy

In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën