Menu

Vind een persoonlijke lening: vergelijk gratis persoonlijke leningen in 30 seconden!

Door leningen te vergelijken kan je goedkoop lenen tegen de laagste rente. Vergelijk nu meer dan 40 banken en vind je persoonlijke lening!

- leningen voor Vakantie
Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Leningen

Wou u altijd al naar Cuba gaan, op wereldreis of heeft u gewoon nood aan een weekje Spanje of een citytrip naar Rome of Parijs? Dan is een vakantielening misschien wel iets voor u! Een vakantielening is namelijk een persoonlijke lening op afbetaling die u kan gebruiken om uw vakantie mee te financieren.

Bij een vakantielening leent een bank of een kredietspecialist u het geld uit dat u nodig heeft om te reizen en dat vervolgens terug te betalen binnen een vooraf bepaalde termijn. Bij een vakantielening varieert dit bedrag bij de meeste instellingen tussen de €1.250 en €100.000. De looptijd ligt tussen de 6 en 120 maanden. Op onze website kunt u een lening simulatie uitvoeren en zien hoeveel geld u kunt lenen.

U krijgt het geld bij het begin van de lening volledig op uw rekening gestort. U kiest zelf of u dit aan een wintersportvakantie dan wel aan een zomervakantie, wereldreis of andere soorten vakanties wilt besteden. Hierna betaalt u op maandelijkse vaste vervaldagen het ontleende bedrag terug met rente. De eerste vervaldag is meestal één maand nadat u het geld volledig op uw rekening gestort hebt gekregen.

Bij een vakantielening hoeft er geen waarborg aangeboden te worden. U moet alleen maar voldoen aan enkele voorwaarden die u hier kunt vinden.

Om uw vakantie te financieren kan u kiezen tussen een persoonlijke lening op afbetaling of een kredietopening (ook wel geldreserve genoemd).

Persoonlijke lening op afbetaling

Bij een persoonlijke lening op afbetaling geniet u van een bepaalde mate van zekerheid. Zo worden de hoeveelheid geld dat u kunt ontlenen, de looptijd en de rentevoet in het begin van de vakantielening vastgelegd. Deze rentevoet varieert niet doorheen de tijd maar blijft constant. Zo weet u bij het begin van de lening hoeveel geld u moet terugbetalen en wanneer.

Het ontleende bedrag krijgt u in het begin van de lening op uw rekening gestort en vervolgens kunt u dit vrij aan uw vakantie besteden.

Kredietopening

Bij een kredietopening wordt in het begin afgesproken hoeveel u maximaal kunt opnemen. Vervolgens beslist u zelf binnen welk tempo u dit krediet wilt terugbetalen. U dient er wel rekening mee te houden dat bij de terugbetaling van het krediet wel bepaalde minimumbedragen aan de orde zijn. Ook is het wettelijk bepaald over hoeveel maanden of jaren u uw krediet kunt spreiden. Zowel kapitaal als rente zitten vervat in de terugbetalingen.

Persoonlijke lening op afbetaling

Bij een persoonlijke lening krijgt u in het begin uw leenbedrag. Vervolgens kiest u zelf of u dit liever besteed aan bijvoorbeeld hotels of aan campings of vluchten voor uw wereldreis. Het voordeel van een persoonlijke lening is de duidelijkheid die u in het begin van de lening heeft. Zo weet u dan al welke de vaste vervaldagen zijn op dewelke u een deel van het ontleende geld met rente moet terugbetalen. Ook is de rentevoet bij een persoonlijke lening een stuk lager dan deze bij een kredietopening.

Kredietopening

Een kredietopening heeft als grote voordeel dat u steeds geld ter beschikking hebt waar u onvoorziene kosten mee kunt betalen. Aangezien het op vakantie wel eens voor kan komen dat er veel buiten de deur wordt gegeten, en dat dit duurder kan uitvallen dan gedacht, dan kan een kredietopening ervoor zorgen dat u toch nog geld hebt. De bedragen die u bovendien hebt terugbetaald, worden u terug ter beschikking gesteld. Daarom is een kredietopening een erg flexibele vorm van geld ter beschikking te hebben.

Over het algemeen is het aan te raden om enkel geld te lenen voor duurzame goederen. Een vakantielening hoeft echter geen probleem te zijn onder bepaalde voorwaarden. Indien u de kosten van uw vakantie doorheen de tijd wilt spreiden en ook de terugbetalingen aankan, is een vakantielening een interessante optie. Bij een vakantielening komen ook weinig formaliteiten kijken, waardoor u toch die langverwachte wereldreis kunt maken. Wel moet u er altijd rekening mee houden dat geld lenen ook geld kost.

Een ander voordeel van een vakantielening is dat u op vakantie niet het risico loopt om zonder geld te komen zitten. Het is evenwel af te raden om ieder jaar uw vakantie te financieren met een vakantielening. Een vakantielening gaat u dus best alleen aan in uitzonderlijke gevallen.

De beste manier om de vakantielening te vinden die het beste bij u past is door vakantieleningen met elkaar te vergelijken. Op TopCompare.be kunt u een lening simulatie uitvoeren en de voordeligste lening voor u vinden. Zo kan u in slechts een paar seconde zien wat de beste lening voor uw citytrip of wereldreis is.

Wel is het belangrijk om te weten dat niet iedere bank een specifieke vakantielening aanbiedt. Bij de banken die dit wel doen is de vakantielening echter ook niet altijd voordeliger dan een persoonlijke lening. Het loont dus altijd de moeite om de vakantieleningen eens te vergelijken met deze persoonlijke leningen. Ook kan u proberen om het ontleende geld bij de lening simulatie een beetje aan te passen want zo kan u misschien uw Jaarlijks Kostenpercentage verlagen.

Auteur: Amina Jedidi

Personal finance en fintech zijn slechts enkele van de onderwerpen waarin ik ben geïnteresseerd. Ik geef graag tips en advies over financiële producten, zodat je geld kunt besparen.