Vergelijk gratis alle Visa kaarten en bespaar tot €350!

Dankzij je Visa kaart kan je wereldwijd in alle veiligheid betalen en genieten van verzekeringen en exclusieve voordelen!

Annuleren
Filters
Filteren opGelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Vergelijk kaarten

Een Visa kaart geeft u toegang tot een internationaal betalingsplatform, of u nu in België bent of in het buitenland. Vertegenwoordigd in meer dan 200 landen en 38 miljoen plaatsen en verkooppunten laat het betaalnetwerk haar collega’s zoals Mastercard en American Express achter zich. Naast het feit dat een Visa kaart een gemakkelijke en veilige manier van betalen offert, heeft het merk verschillende partnerschappen met financiële instellingen over de hele wereld afgesloten.

Het doel bestaat erin om een zo groot mogelijk en gevarieerd publiek te bereiken door een waaier aan kaarten aan te bieden aan de klant. Een Visa kaart aanvragen is heel gemakkelijk. U kan vooraf de beste Visa kaart vergelijken op TopCompare.be.
Er zijn meerdere types internationale kaarten die het Visa logo dragen. Zo is er de Classic en Infinite kaart, maar ook de Gold en Platinum kaarten zijn bekende producten van het betaalnetwerk. Een Visa kaart aanvragen en verkrijgen (net als de verbonden voordelen) brengt wel enkele voorwaarden met zich mee, die zullen variëren naargelang het type kaart en de uitgevende bank.

Met een Visa Classic Card kan u niet alleen gemakkelijk online betalen maar ook in meer dan 200 landen en 38 miljoen verkooppunten. Geld afhalen is een fluitje van een cent bij één van de 2 miljoen automaten die de kaart accepteert. De Visa Classic komt gratis bij uw betaalrekening zonder dat u een jaarlijkse bijdrage hoeft te betalen.

De Visa Gold Card voorziet u van flexibiliteit en vrijheid wanneer u online shopt of in de winkel, inclusief een hogere uitgavenlimiet dan bij de klassieke Visa kaart. De Gold kaart offert u vaak een talrijke keuze aan verzekeringen voor reizen, bagage of online aankopen. Ook is het soms mogelijk om te genieten van een verbonden getrouwheidsprogramma, waardoor u van diverse voordelen kunt genieten. De bijbehorende voorwaarden verschillen per bank.

De Visa Platinum Card is voorbestemd voor mensen die doorgaans een iets hoger uitgavenpatroon hebben, bijvoorbeeld bij gebruikers die zich graag laten gaan in online webshops of hun favoriete winkels met een duur prijskaartje. Ook voor grote reizigers kan deze Visa kaart aanvragen handig zijn, zowel voor business reizen als vakantietrips. De internationale verzekeringen die bij de kaart te pas horen, zoals reisannuleringsverzekeringen of verzekeringen voor uw huurauto, hangen opnieuw af van de bank in kwestie.

De Visa Infinite Card is tenslotte de exclusiefste kaart uit het pakket. Men kan de Visa kaart enkel bemachtigen via een verstrekte uitnodiging. Deze Visa kaart aanvragen brengt een alomvattende reisverzekering met zich mee, die zowel de kaarthouder als zijn/haar familie dekt. Ook een 24/7 conciërgedienst en toegang tot chique lounges in de luchthaven behoren tot de voordelen van de Infinite kaart. Via de “Visa Luxury Hotel Collection” heeft de houder toegang tot shows en evenementen in de meest prestigieuze hotels wereldwijd.
De specifieke vereisten om een Visa kaart aan te vragen hangen af van de bank die de kaart uitgeeft. De voornaamste criteria zijn veelal:
  • minimumleeftijd van 18 jaar op het moment van de Visa kaart aanvraag (online of in een agentschap);
  • resident in België;
  • u moet een minimum aan jaarlijkse inkomsten kunnen bewijzen (afhankelijk van de financiële instelling);
  • u mag niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank in België staan.
Het is essentieel dat u zich correct informeert bij de financiële instelling die uw voorkeur heeft. Dit kan u helpen om uit te zoeken of de instelling de kaart heeft die het beste bij uw profiel past.
Van alle producten die Visa te offeren heeft is de kredietkaart de populairste variant in België. De gebruiksvoordelen van zo'n kredietkaart zijn uiteenlopend. In de eerste plaats moet u weten dat sommige financiële instellingen u een jaarlijkse bijdrage kunnen aanrekenen voor het gebruik van de kredietkaart, maar andere geven deze gratis uit. Een Visa kaart aanvragen doet u best niet overhaast. Belangrijk is dat u eerst het aanbod van kaarten vergelijkt. Zo vindt u de kaart die geschikt is voor uw persoonlijk profiel.

Daarnaast kan u al uw betalingen gemakkelijk beheren, waar u zich ook in de wereld bevindt. Vandaag zijn er miljoenen handelaars die de Visa kaart accepteren als betaalmiddel, en dit aantal blijft stijgen. Ook geld afhalen in zowel binnen- als buitenland kan heel comfortabel en veilig bij alle geldautomaten die het Visa logo dragen. Bovendien wordt bij een kredietkaart het totale bedrag dat u heeft uitgegeven slechts één keer per maand met uw rekening vereffend, zodat u voor een beperkte periode betalingsuitstel geniet. Als u in de winkel staat en even niet genoeg cash geld bij u heeft, dan is uw Visa kaart er voor u om dat ene artikel toch op de kop te kunnen tikken. Continu veel cash op zak hebben is dus niet meer een vereiste.

Verder kan u dankzij een kredietkaart van allerlei voordelen en kortingen genieten, of het nu om producten gaat, shows of evenementen. Zo bestaat er het "Flying Blue" programma van Air France-KLM, waarmee u miles kan sparen. Dankzij het “Spaar & Pluk” programma kan u bijvoorbeeld kortingsbonnen van € 5 winnen. Zo’n bon kan u verkrijgen door punten te verzamelen. Elke betaling van minimum € 25 met uw Visa kaart levert u 1 punt op. Als u 5 punten heeft verzameld, kan u dit omruilen voor een kortingsbon van € 5. Zo kan u zichzelf of een naaste al eens verwennen met een leuk onverwacht cadeautje.

Tot slot kan een Visa kaart verschillende verzekeringen omvatten voor de kaarthouder, zoals reisverzekeringen, verzekeringen voor verloren of vertraagde bagage, medische bijstand, aankoopbescherming, en meer . Het verzekeringspakket wordt bepaald door de uitgevende instelling van de kaart. Licht u hier dus goed over in vooraleer uw Visa kaart aan te vragen.
U kan heel gemakkelijk een Visa kaart aanvragen, maar ook het betalingsgemak is een opvallend kenmerk van het merk. Wel, met de kaart kan u zowel online als in de winkels shoppen, via uw computer maar ook via uw tablet of zelfs via uw smartphone. Om uw Visa kaart te gebruiken in een Point of Sale terminal, hoeft u enkel uw kaart in de pinautomaat te plaatsen en uw PIN-code in te geven. Ook contactloos betalen is één van de betaalmogelijkheden die het bedrijf in een groeiende mate aan haar klanten aanbiedt.

De ingebouwde chip in de Visa kaart dient om de veiligheid van uw transacties te waarborgen. Zowel de Visa geldautomaten als kaartlezers zijn met hetzelfde systeem uitgerust om u in alle comfort uw betalingen te kunnen laten uitvoeren. Vandaag bezit meer dan 80% van alle Visa kaarten de EMV-chip, ontwikkeld om frauduleuze praktijken en misbruik van kaarten tegen te gaan. De chips bestaan uit een sterk en duurzaam materiaal dat de kaart beschermt tegen krassen en slijtage.
Indien uw kaart het “contactloos” symbool vertoont, betekent dit dat u zonder contact met de kaart kan betalen voor elke aankoop van maximum € 20. Voor grotere bedragen is nog steeds uw handtekening of pincode vereist. Vandaag is dit mogelijk in meer dan 35.000 verkooppunten in België, maar dit aantal loopt op. De betaling verloopt snel en eenvoudig: u houdt uw kaart tegen de contactloze kaartautomaat en wacht totdat u de melding ziet dat de betaling succesvol was.

Omdat het principe van contactloos betalen bezorgdheid bij gebruikers kan veroorzaken, zet Visa alles in het werk om contactloze transacties veilig te laten verlopen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de NFC technologie (Near Field Communication). Slechts wanneer uw kaart op een afstand van maximum 4 cm bij de kaartlezer komt, kan de betaling lukken. De klant wordt op die manier beschermd tegen onvrijwillige aankopen. Als de lezer meer dan één kaart tegelijk identificeert, wordt de transactie evenwel geannuleerd.
Onze meest trouwe elektronische partner is zonder twijfel onze smartphone. Contactloos mobiel betalen maakt het voor de klant mogelijk om nog gemakkelijker betalingen door te voeren. In 2020 zouden alle kassa’s in Europa moeten uitgerust zijn om contactloos betalen met zowel kaart als smartphone mogelijk te maken.

Het idee achter mobiel contactloos betalen is hetzelfde als bij contactloos betalen met de Visa kaart. Dit houdt in dat dezelfde NFC technologie gebruikt wordt en de maximale afstand van 4 cm opnieuw van toepassing is. Eén van de voordelen is dat de tijd nodig voor een transactie teruggebracht wordt tot minder dan een seconde. Elke aankoop onder € 20 kan u perfect betalen zonder dat u uw pincode of handtekening hoeft op te geven. U kan op elk moment uw uitgaven raadplegen en controleren op de bijbehorende smartphone-app. Contactloos mobiel betalen is ook nog eens heel veilig: een code beschermt uw smartphone en verhindert dat andere personen toegang tot uw kaartgegevens hebben. Hiernaast is naargelang de gebruikte app een persoonlijke identificatie vereist om te kunnen betalen, zoals een vingerafdruk of wachtwoord.

Visa verklaart verder dat “wanneer iemand probeert om een token te gebruiken op een manier die niet strookt met de gestelde gebruiksvoorwaarden wordt de transactie geweigerd. Zo wordt de kans beduidend kleiner dat uw kaartgegevens terechtkomen bij derden die er frauduleuze transacties mee willen uitvoeren.
Ja. Met uw Visa kredietkaart kan u al uw boodschappen net zo gemakkelijk online doen en hoeft u niet meer aan te schuiven in die lange wachtrijen in de supermarkt of kleedhokjes in de winkels. In plaats daarvan kan u alles makkelijk en eenvoudig thuis bestellen en laten leveren. Enkel vorig jaar al zijn online aankopen met Visa kaarten gestegen met 17%, goed voor een totaal van 280 miljard euro.

Vanaf het moment dat u uw Visa kaart bovenhaalt om een online aankoop te voldoen, bent u automatisch beschermd. Enerzijds kan dankzij de CVV2 code (een veiligheidscode van 3 cijfers op de achterkant van uw kaart) worden gecheckt of de kaart ook werkelijk in het bezit van de gebruiker is tijdens de aankoop. Verder wordt de klant evenwel beschermd tegen schade aan geleverde goederen, niet-levering en frauduleuze praktijken op het web. De voorwaarden worden bepaald door de banken die de Visa kaarten uitgeven.